Do pana WG - a co z samplerem?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
WG
Re: Do pana WG - a co z samplerem?

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 01:43

opis jest - screen nie ma (((((((((((((((((((

# Z jakiej przeglądarki korzystasz ? Plik jest w formacie PNG

Tutaj jest adres docelowy.
vstisampleplayer.png

Ostatecznie, Zapisz na dysk i użyj IrfanView etc. choć ciężko mi sobie wyobrazić, że rysunek się nie odczytuje.

Czy znana jest szacunkowa kwota tego samplerka :)

# jeszcze nie, ale jestem otwarty na tzw. grupowy zakup dla forumowiczów jeżeli byli było trochę chętnych to jestem w stanie zniżyć maksymalnie cenę na ile to możliwe będzie.

WG

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 01:45

Dodatkowo przekonwertowałem do IrfanView.
Jak teraz nie przeczyta no to szok.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 02:02

teraz juz przeczytal :) FireFox

No nad wygladem warto popracowac, jak by nie patrzec - widac ze sie nie postarales, napewno i na tym forum znajdzie sie jakis grafik z tabletem co to by mogl fajnie zrobic

Piszesz o wer. develop - pamietaj ze ludzie bardziej patrza niz sluchaja i o tym wiedza producenci kolekcji. Kompakt dlatego biora do develop - bo ludzie juz go znaja, ma okno zawsze to samo - i wszystko w tym samym miejscu - dokladnie zaplanowane - dla wielu to rownie wazne co mozliwosci - jedyna wazniejsza dla 100% rzecza jest stabilnosc

patrzac na niego - a bedac przyzwyczajonym do Kontakta - totalnie nie wiem o co chodzi - chyba ze to okno Browsera... no czekam wiec teraz spokojnie na final :)

A co do koloru marchewkowego niby - musisz Wlodku czesciej wstawac od pisania tych skryptow i kupowac jednak swiezsza marchewke :)

Cene szacowales (w rozm.tel) na nizsza niz EXSC - napewno bedzie na polskie kieszenie.

Strasznie mnie ciekawi ten format natywny :)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 02:14

Fast & Direct Access to Formats like GIG, SF2, FXP, NKI, EX, WAV, AIFF it plays them directly from disk without any re-conversion and re-saving to HD, it uses our excellent extreme conversion module.

mozna to rozumiec- ze ludzie majacy np. w komputerze Kontakt, beda mogli ladowac jego biblioteki do Twojego samplera bez konwersji (co powoduje ze dysk sie zapycha bibliotekami sampli)?

Iscie szatanski plan - nielatwo bedzie namowic ludzi na zmiane samplerow na Twoj ad hoc. W ten sposob w temat Twojego urzadzenia beda wchodzili b.powoli - najpeirw zobacza ze stabilny, pozniej ze szybki, pozniej ze b.wieloglosowy.......... jak dealer narko :) Pzoniej Player zamieni sie w Sampler...pozniej Developerzy dowiedza sie ze i tak wszyscy przechodza na Twoj natywny format i rusza do Ciebie :)

Biznesowo b. fajnie pomyslane :)

Mam jeszcze pytanko ostatnie - czy bedzie Rewire i czy w zwiazku z tym bedzie wykorzystywal multiprocesing dla CPU (cos podobnego ma podobno nowy Ableton) ?

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » czwartek 25 sty 2007, 02:16

...Dodatkowo przekonwertowałem do IrfanView.
Jak teraz nie przeczyta no to szok....

Wyświetla się prawidłowo w IE i Operze. Firefox nie wyświetla (źle interpretuje ścieżkę?)

# jeszcze nie, ale jestem otwarty na tzw. grupowy zakup dla forumowiczów jeżeli byli było trochę chętnych to jestem w stanie zniżyć maksymalnie cenę na ile to możliwe będzie.

Brzmi bardzo zachęcająco. Śledzę losy i czekam na podaż z ceną:) Trzeba jednak dużego zaufania, że pierwsze sprzedane sztuki nie przysporzą nam nerwów podczas użytkowania z powodu niedoskonałości. Kto testuje sampler? Bo tak rach ciach jest sampler i od razu sprzedaż... Forumowicze nie mogliby być "beta testerami"? Wierzę, że wiele cennych uwag dotyczących ewentualnych bug'ów pojawiłoby się

Idea super. Marchewka fajna.
Tylko czy testy to sprawa tajna?
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 02:32

Kto testuje sampler? Bo tak rach ciach jest sampler i od razu sprzedaż... Forumowicze nie mogliby być "beta testerami"? Wierzę, że wiele cennych uwag dotyczących ewentualnych bug'ów pojawiłoby się
...............

no tak, to bardzo w sumie wazne - mozna stracic na wstepie zaufanie, a jeszcze obnizyc range niewatpliwie szanowanej (ja nie znam ale glosy raczej czytam b.dobre) EXSC.

Reaper mial bardzo fajna strategie... na poczatku male grono, pozniej coraz wieksze - opinie - czeste zmiany wer (co mu zostalo rowniez w wersji komercyjnej nawiasem mowiac). I od razu jako prod. komercyjny wszedl z dobra marka (PiotrK jest znawca tematu). Sam bym mu sie przyjrzal gdyby nie brak funcji zwiaznych z video.

Wtedy tez nie przeszkadzalby wyglad - a sam Sampler szybko by sie rozprzestrzenil - wystarczy dodac AutoUpdate w wersji darmowej.... I pare funkcji trzymac na deser :) ... przy ktoryms update .... i tu juz strategia do obmyslenia :)

Gdyby sie KVR zwiedzialo ze jest , nawet beta, sampler to zaraz by ludzie polecieli............

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » czwartek 25 sty 2007, 02:50

Mój kot się bardzo podnieca gdy wyciągam jego ulubioną puszkę z lodówki.
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 02:54

zimne z lodowki szkodzi im na zoladek :)

dobra podnieta nie jest zla i czasem w finale cos z niej urodzic sie potrafi :)

WG

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 04:06

mozna to rozumiec- ze ludzie majacy np. w komputerze Kontakt, beda mogli ladowac jego biblioteki do Twojego samplera bez konwersji (co powoduje ze dysk sie zapycha bibliotekami sampli)?

# chciałeś powiedzieć co powoduje, że dysk NIE ZAPYCHA SIĘ bibliotekami sampli kolejnych przekonwertowanych wersji plików, w moim przypadku samplera wystarczy mieć tylko jeden plik nieważne czy to GIG, NKI czy SF2. Sampler łyknie to od razu bez problemu i nawet będzie wiedział skąd to odczytywał i nawet będzie wiedział jaki to preset był
Czyli na poważnie po prostu pamięta lokalizacje ładowanych plików i wybrany preset/patch. BANAŁ a nikt na to jeszcze z WIELKICH (halion, kontakt) nie wpadł. Śmiech na sali.

Iscie szatanski plan - nielatwo bedzie namowic ludzi na zmiane samplerow na Twoj ad hoc. W ten sposob w temat Twojego urzadzenia beda wchodzili b.powoli - najpeirw zobacza ze stabilny, pozniej ze szybki, pozniej ze b.wieloglosowy.......... jak dealer narko :) Pzoniej Player zamieni sie w Sampler...pozniej Developerzy dowiedza sie ze i tak wszyscy przechodza na Twoj natywny format i rusza do Ciebie :)

# Życzyłbym sobie tego:-) ale tak łatwo to nie będzie

Biznesowo b. fajnie pomyslane :)

# Wyszło przy okazji

Mam jeszcze pytanko ostatnie - czy bedzie Rewire i czy w zwiazku z tym bedzie wykorzystywal multiprocesing dla CPU (cos podobnego ma podobno nowy Ableton) ?...

# Rewire - fakt. Trzeba będzie dodać możliwie najszybciej. Postaram się aby było już w wersji 1.1 O ile zdobędę dokumentację od Propllerheads.

# Multi-Processing w zasadzie jest zbędny, choć na pewno odrobinkę może by przyspieszył kod. Sample-Player wydajnościowo jest całkiem niezły wystarczy procek z instrukcjami SSE.

PS. Ostrzegałem, że to będzie zwykły sample-player

WG

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 04:16

Wyświetla się prawidłowo w IE i Operze. Firefox nie wyświetla (źle interpretuje ścieżkę?/[I]

# No to coś raczej nie tak z tym Firefox-em jest.

[I]# jeszcze nie, ale jestem otwarty na tzw. grupowy zakup dla
Brzmi bardzo zachęcająco. Śledzę losy i czekam na podaż z ceną:) Trzeba jednak dużego zaufania, że pierwsze sprzedane sztuki nie przysporzą nam nerwów podczas użytkowania z powodu niedoskonałości. Kto testuje sampler? Bo tak rach ciach jest sampler i od razu sprzedaż...

# A czemu nie. Piekarz piecze bułeczki rach ciach i na sprzedaż. Więc dlaczego nie miało by być tak samo w tym przypadku.
Różnica między nami jest taka, że on te bułeczki piecze w jedną noc a ja trochę dłużej

# Spokojnie tak źle nie będzie. Jasne, że wszystko może się zdarzyć, że na procku xxx i hoście yyy coś nie zatrybi, od tego jest w razie czego support, zwykle staram się działać szybko, choć różnie też z tym u bywa jest polski support, można zadzwonić nawet przyjechać choć może nie teraz bo mnie "zasypało"

ODPOWIEDZ