Do pana WG - a co z samplerem?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
WG
Re: Do pana WG - a co z samplerem?

Post autor: WG » środa 24 sty 2007, 21:59

Później przeczytam cały wątek i co nowego w nim się pojawiło a widzę jakieś burzliwe dyskusje pewnie

Bo właśniego przygotowuję to co poniżej.

HOT NEWS:

Dzisiaj na stronie www.extranslator.com pojawi się SCREEN samplera, specyfikacja już została podana i jest na dole. Patrząc na materiały i to co już mam na jego temat, w lutym będzie w sprzedaży.

Proszę nie zrażać się tym pomarańczowym kolorem marchewki i go nie przekreślać aczkolwiek ja lubię marchewki Na początek będzie można sobie zmieniać kolorki całego samplera (coś jak w SampleTank ale u mnie będzie to jeszcze lepsze wszystko zrobione w bardzo sprytny sposób, ponieważ zmiany "malują" cały sampler). Wg. własnego uznania będzie można ustawić np. błękitny, zielony, czarny etc. co komu pasuje

IMO to już będzie dużo. Nieco później dojdzie możliwość totalnej zmiany jego wyglądu i podpięcia skórek.

PS1. Uprzedzałem, że grafika będzie rodem z Atari ST

Na początku lutego ruszy dedykowana strona z samplerem.

I gdzieś w lutym ruszy jego sprzedaż.

No to tyle.

Miłych wrażeń.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 24 sty 2007, 23:05

Ech, Panowie , a nie odnosicie aby sami wrażenia, że gracie cokolwiek nie fair?
Redakcjo nie.

Przecież kolega Włodek napisał raczej całkiem jasno
Jasno to dopiero napisal kiedy go zaczelismy intensywnie PYTAC..

Nieładnie
Ja tu nie widze niczego zdroznego - pytam bo mam pytania i czekam na odpowiedzi - to proste... Jak nikt nie odpowiada to znaczy ze cos jest nie tak...

Jednym zdaniem - ten program to wręcz lakmus na talenty
Jassssssssne... a kodedzy nie umieja do dzis komentowac wlasnych skryptow i po czasie sami sie zastanawiaja co autor (oni sami) mial na mysli... Zaden tam lakmus... programowanie to dziedzina z pogranicza DYSCYPLINY ot co... Mam na mysli - porzadek to podstawa! I wiem co mowie! W prostym css czy php jak se nie pokomentujesz to mozesz za jakis czas nie miec pojecia co sie czego tyczy a co dopiero w jakims tam C++ przy kilkuset (kilku tysiacach wrecz) liniach kodu...I najwazniejsze - programy sa pisane dla uzytkownikow a nie dla programistow! To jest podstawowa zasada pisania programow - kto tego nie kuma niech sie w ogole za to nie bierze! Kropka. Wierze w WG ot co - w koncu napisal najpeszy konwerter na swiecie! teraz pora na sampler ktory zapowiadal WG nie potrzebuje moim zdaniem zadnej obrony - sam se darade
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 24 sty 2007, 23:07

Wierze w WG ot co - w koncu napisal najLEPeszy konwerter na swiecie!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

WG

Post autor: WG » środa 24 sty 2007, 23:54

NO TO JEST

Sampler - Beta Screen

23:54 Ledwo wyrobiłem się, ale pawello jak widzisz staram się dotrzymywać słowa. Nie sądziłem że opisanie funkcji tego samplera zajmie mi aż 2 godziny kosmos.

WG

Post autor: WG » środa 24 sty 2007, 23:57

No cóż a teraz poczytam sobie te burzliwe dyskusje mam nadzieję, że serducho mi nie wyskoczy
Jak ktoś ma pytania to jestem na razie online bo widzę tu sporą lekturę na temat mikserka midi, samplerka z udziałem pawello .

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 25 sty 2007, 01:10

tak sobie wlasnie patrze na ta bete samplerka i mam pytanko

czy bedzie w nim mozliwosc wrzucenia na przyklad minutowego sampla i dowolnego podzielenia go na regiony oraz przypisania ich do dowolnych klawiszy?
czy bedzie tez mozliwosc dowolnej zmiany tonacji dla tych regionow?
czy bedzie edytor graficzny sampla aby dokladnie wybrac sobie moment ktory ma byc odtwarzany?
czy powiedzmy na sampla badz region bedzie mozna zastosowac chocby reverse?
czy bedzie jakis licznik bpm i timestrecz?

czy bedzie to poprostu zwykly sample player?

uwielbiam grzebanie na samplu w stylu mpc4k i czegos takiego bym chcial doswiadczyc na kompie - super szybkie i wygodne

WG

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 01:18

I najwazniejsze - programy sa pisane dla uzytkownikow a nie dla programistow! To jest podstawowa zasada pisania programow - kto tego nie kuma niech sie w ogole za to nie bierze! Kropka.
Mikserek nie jest dla programistów. To trochę za dużo powiedziane.
Dla programstów są pakiety C++ Builder, C++ Developer Studio czy Microsoft Visual Studio etc. tworzące finalny produkt.

Nie za bardzo czaję pawello co masz na myśli tutaj.
"kto tego nie kuma niech sie w ogole za to nie bierze! Kropka"
Rozumiem, że idea mikserka ci się nie podoba, i wyszła z tego kupa.
Ok. Może jesteś specem w tej dziedzinie i mikserek to kompletnie chybiony pomysł wg. ciebie. Masz prawo do krytyki. O tym też mają prawo zadecydować jego użytkownicy a widząc pierwszy ciekawy panelik autorstwa Janka sądzę, że po jeszcze kilku usprawnieniach może wyjść z tego COŚ.

Na pewno nikt ciebie nie zmusza do korzystania i używania tego mikserka to jest pewe. Sam napisałeś, że na początek trzeba dać coś co można później ulepszyć i z tym się zgadzam. No więc jest.

Do pewnych spraw na pewno przyznaję ci rację.

WG

Post autor: WG » czwartek 25 sty 2007, 01:24

czy bedzie w nim mozliwosc wrzucenia na przyklad minutowego sampla i dowolnego podzielenia go na regiony oraz przypisania ich do dowolnych klawiszy?

# nie

czy bedzie tez mozliwosc dowolnej zmiany tonacji dla tych regionow?

# nie

czy bedzie edytor graficzny sampla aby dokladnie wybrac sobie moment ktory ma byc odtwarzany?

# tak, te funkcje przewidziane są dla wersji następnej 1.1

czy powiedzmy na sampla badz region bedzie mozna zastosowac chocby reverse?

# dobry pomysł, będzie może w 1.0

czy bedzie jakis licznik bpm i timestrecz?

# nie, Time-Stretch może będzie zaimplementowany ale to później później o ile skumam o co wtym chodzi

czy bedzie to poprostu zwykly sample player?

# tak

uwielbiam grzebanie na samplu w stylu mpc4k i czegos takiego bym chcial doswiadczyc na kompie - super szybkie i wygodne...

# z tego co widzę pytasz o funkcje z programów do loopów coś jak INTAKT niestety sampler nie będzie miał funkcji loop-owania dostosowywania tego do tempa ale who knows

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 01:30

opis jest - screen nie ma :((((((((((((((((((((

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 25 sty 2007, 01:35

nawet jak brzydki jest to i tak go biore! ma dokladnie wszystko czego potrzebuje sadzac po opisie (kwestia ceny i stabilnosci to na deser :) Kontakt pojdzie w kat i tak nie wykorzystuje 80% jego mozliwosci :)

Czy znana jest szacunkowa kwota tego samplerka :)

ODPOWIEDZ