Karta czy mikrofon?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Gerry
Re: Karta czy mikrofon?

Post autor: Gerry » wtorek 23 sty 2007, 08:07

...A nie lepiej po prostu kupic Shure sm58? Ani preamp niepotrzebny a wokal nawwet fajnie na nim wychodzi (ten raczej ekspresyjny). Tu sie chyba zmiescisz w kwocie....

Za cene sm58 mozna kupic studio project b1, nagrany wokal o niebo lepszy niz na dynamiku. pokombinowac z kasą i dokupic phantoma. Naprawde warto!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 23 sty 2007, 09:57

zakladamy ze kombinowac z kasa Petey nie moze :(

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 23 sty 2007, 10:41

Borykałem się z podobnym problemem. Zastanawiałem się nad pojemnościówką i kartą. Okazało się, że następnego dnia dostałem dofinansowanie i po problemie. Tyle, że za tą kwotę którą podajesz to kupiłbym tylko kartę, mikrofonu już niestety nie.

Podepnę się i zapytam, czy phantom w mikserze Behringer UB802 działa dużo gorzej od phantomu, który kupiłbym oddzielnie, dajmy na to, za 200 zł? Jak dla mnie, na początek, dość przyzwoicie to nagrywa, a mam AKG Perception 100 i M-Audio Audiophile 2496. Nie cuda, ale powoli, powli i kiedyś zainwestuje się...
Brak pomysłu w tej chwili...

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » wtorek 23 sty 2007, 14:51

To podaj jakiś przykład takiego mikrofonu w tej klasie cenowej.No chyba jedynie selene CM-500,ale to właśnie jest paluszek.

TU CM-500 kosztuje 169 - taki aż bidny Petey nie jest... Pisał, że do 450 może wydać. Miałem kiedyś YOGA EM-920 (pojemnościowy, nerkowa) - ten wynalazek miał droższych braci na półce w sklepie i takiego brata bym polecał.
A co wy chcieliście za takie pieniążki? Fant nie pisz "jedynie" bo nie masz pojęcia ile jest takich mikrofonów.

Podepnę się i zapytam, czy phantom w mikserze Behringer UB802 działa dużo gorzej od phantomu, który kupiłbym oddzielnie, dajmy na to, za 200 zł?

NIE, to dobry preamp.
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 23 sty 2007, 20:49

Podepnę się i zapytam, czy phantom w mikserze Behringer UB802 działa dużo gorzej od phantomu, który kupiłbym oddzielnie, dajmy na to, za 200 zł?

NIE, to dobry preamp.
...
Dziękuje...

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » wtorek 23 sty 2007, 21:29

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Widze że chyba warto bardziej zainwestować w mikrofon bo większość postów z góry sugeruje kupno mikrofonu...

Fant

Post autor: Fant » wtorek 23 sty 2007, 21:53

A co wy chcieliście za takie pieniążki? Fant nie pisz "jedynie" bo nie masz pojęcia ile jest takich mikrofonów.

a co ty możesz wiedzieć o czym mam pojęcie a o czym nie
[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 23 sty 2007, 22:54

...

...
Spokojnie panowie... Bez spinania się.

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » środa 24 sty 2007, 01:18

Fant nie pisz "jedynie" bo nie masz pojęcia ile jest takich mikrofonów.
...

Wytłumacz proszę dlaczego napisałeś: "To podaj jakiś przykład takiego mikrofonu w tej klasie cenowej.No chyba jedynie selene CM-500"

Może Twoja wiedza jest znacznie większa od mojej. Ja nie pisałem czy masz pojęcie o technologii wytwarzania włókien poliestrowych, czy przyrządzania klusek w sosie cygańskim (ja nie mam ). Czy ja źle Ciebie zrozumiałem, że w tej klasie cenowej jest jedynie CM-500? Bo jeśli to miałeś na myśli to pomyłka z Twojej strony. Takich mikrofonów jest więcej, choć sam nie wiem ile (bo kto to zliczy? a może zliczył ktoś?). Popełniać błędy to rzecz ludzka. Wstyd to kraść a nie do błędów się przyznawać. Dziś Ty, jutro ja No ale od czego siebie mamy
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 24 sty 2007, 01:34

ja tam widze słówko - "chyba" - "chyba jedynie....."

Snieg za oknem a poslkie głowy wciaz gorace :)

ODPOWIEDZ