Yamaha PSR-E303 czy Casio CTK-591?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
keiaz
Yamaha PSR-E303 czy Casio CTK-591?

Post autor: keiaz » poniedziałek 22 sty 2007, 22:29

Mam spory dylemat, zastanawiam się nad kupnem któregoś z keyboardów do dogrywania drobnych partii np. stringów czy basu.
Mam mizerny budżet i zdaje sobię sprawe, że w podobnym przedziale cenowym nie kupie brzmień typu Korga:) ale czy możecie coś polecić i czy porywać sie na tą Yamahę albo Casio wogóle?

[addsig]
LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ

Awatar użytkownika
preceli

Re: Yamaha PSR-E303 czy Casio CTK-591?

Post autor: preceli » poniedziałek 22 sty 2007, 22:48

...Mam spory dylemat, zastanawiam się nad kupnem któregoś z keyboardów do dogrywania drobnych partii np. stringów czy basu...

Jeśli masz możliwość to wejdź do sklepu i wybierz to, co ci się bardziej spodoba. W przypaku podanych modeli nie stanowi praktycznie żadnej różnicy czy kupisz Casio, czy Yamaha. Oba grają podobnie, tak samo dobrze na ile kosztują .
Osobiscie obadałbym tylko te stringi, tudzież basy i wybrałbym najbardziej pasujące dla siebie.
Weź tylko ze sobą osłuchane słuchawki , bo na ichniejszych głośniczkach można się zdrowo oszukać.
Tu liczy się głównie to, co wyjdzie z nich w linię.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 22 sty 2007, 23:39

Jeśli dobrze sprawdziłem yamaha ta kosztuje ok 800zł , poszukaj na allegro używanej yamahy cs1x , bądź korga x5 bedzie to lepszy wybór niz te samograje .

Awatar użytkownika
vitosha

Post autor: vitosha » piątek 09 lut 2007, 13:20

...Mam spory dylemat, zastanawiam się nad kupnem któregoś z keyboardów do dogrywania drobnych partii np. stringów czy basu.
Mam mizerny budżet i zdaje sobię sprawe, że w podobnym przedziale cenowym nie kupie brzmień typu Korga:) ale czy możecie coś polecić i czy porywać sie na tą Yamahę albo Casio wogóle?

...
Odradzam te,,instrumenty'' proponuje znależć urzywane yamaha djx
roland g 600 lub roland z seri ,,E'' W zależności od potrzeb.
Chciałem być muzykiem...

ODPOWIEDZ