Nowy OS dla Virus TI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Master
Nowy OS dla Virus TI

Post autor: Master » środa 30 sie 2006, 00:05

dzsiaj tzn. juz wczoraj ukazał sie nowy OS. dla VIRUS TO
TUTAJ na razie nie wiedze jakiejs rewolucji ,

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Nowy OS dla Virus TI

Post autor: Mruczasss » środa 30 sie 2006, 01:12

Swietne urzadzenie swietne dzwieki, jednym slowem syntetyki... Dzis od bardzo dluuuugiego czasu wrzucilem stara poczciwa oryginalna plytke jane michaele jara, i niestety nie wywarla na mnie tego samego "kopa" jak wtedy kiedy bylem dzieckiem i potrafilem sie w niej roztopic ;) Wrecz przeciwnie te syntetyki mnie zrazily, zeby nie powiedziec ze mnie obrzydzily... Do czego daze ano do tego ze korzystajac z tego typu urzadzen mozemy tworzyc naprawde fantastyczne rzeczy na dzis. Ale niestety po dluzszym czasie magia tych dzwiekow niestety pryska jak w przypadku mojej kochanej plyty. Coz ale chyba zaden tworca muzyki techno, trance, i podobnych stylow elektornicznych nie zamierza stworzyc produkcji ktore przejda to historii a szkoda. Bo wychodzi z tego ze to muzyka jedynie ograniczona do urzadzen ktorymi sie nia produkuje. Coz nie watpie ze zdazaja sie ewenementy ludzi ktorzy nie korzystaja z gotowych schematow w takich urzadzenaich (dzieki Bogu) ale niesety takich ludzi jest naprawde malo. Ale niestety jest masa ludzi ktorzy korzystaja z gotowych rozwiazan w takich urzadzeniach, z czego wychodzi jaki instrument taka muzyka. Zupelnie jakby artysta w tym temacie byl pominiety. Eh pokrecil bym tymi knobami.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

abproject

Post autor: abproject » środa 30 sie 2006, 02:24

...
Niestety a moze stety....wystarczy wybrac sie do pierwszego z brzegu klubu i nawet gluchy uslyszy ze w wiekszosci producji powtarzaja sie te same dzwieki. Jak juz ktos wspomnial kiedys w innym temacie sa na rynku zsamplowane plyty wiekszosci dostepnych syntezatorow na rynku. Wiec proces tworczy ogranicza sie do załadowania próbki do programu i wykreceniu jakies melodi.
Chodzi mi po głowie aby zrobic produkcje inna niz wszystkie... ktora nie bedzie podobna do utartych schematow... by wszystkich zaskoczyc.
Zabawa w "prekursora gatunku" nie jest jednak prosta...trzeba byłoby chyba odizolowac sie w swoim studiu na jakis czas i experymentowac, ucielesnic swoją wizje....
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » środa 30 sie 2006, 12:37

Zabawa w "prekursora gatunku" nie jest jednak prosta...trzeba byłoby chyba odizolowac sie w swoim studiu na jakis czas i experymentowac, ucielesnic swoją wizje.... ...
Miałem podobny problem. Moje tipsy:
Reaktor - szalenie inspirujący. Morphing nie raz uratował mi tyłek przed brakiem weny. No i jego innowacyjność... Jestem zachwycony i szczerze polecam wszystkim znudzonym Virusem i Novation.
Gdy chodzi o efekty - Audio Damage - te wtyczki to poezja. Do tego idealny filtr - Sonalksis TBK. Miód.
Jeśli mówimy hardware to wielki plus idzie do Pana D.Smitha i jego Evolvera. Jeden dzień spędzony z tym maleństwem przekonał mnie, że nic więcej nie potrzebuję do szczęścia w temacie mono. Wersji poly niestety nie słyszałem, chociaż szczerze wątpię aby była gorsza od mniejszego brata.
A jeśli chodzi o pomysły. Nie odkryję ameryki (w kontekście wcześniejszego artykułu w EiS) gdy powiem, że koniecznie należy słuchać innych gatunków muz. Nawet w obrębie worka muz. klubowa. Jeden dzień spędzony z Robertem Babiczem czy Andym Meechamem i głowa pełna pomysłów. Brak weny? Najbliższy sklep z winylami i po sprawie. Niestety moje poprzednie zdanie gdy uświadomimy sobie, że mieszkamy w PL brzmi raczej... zabawnie.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » środa 30 sie 2006, 13:40

Reaktor - szalenie inspirujący. Morphing nie raz uratował mi tyłek przed brakiem weny. No i jego innowacyjność...
---------------------
O tak ten program jest naprawde swietny, bawie sie nim od krotkiego czasu bardzo mi przypadl do gustu blue matrix. Jedyny problem jaki mnie nurtuje to urzadzenie w ktorym mogl bym swobodnie zaladowac 60 sek (lub dluzsze) probki wav i wyzwalac je z klawiatury, tak zeby moc swobodnie dodawac efekty jakie tam sa. Jakie urzadzenia jeszcze polecacie?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

abproject

Post autor: abproject » środa 30 sie 2006, 15:39

Jakie urzadzenia jeszcze polecacie?...
Bardzo ciekawie wyglada Neuron VS z sterownikiem, programowa wersja syntezatora Hartmann. Nie rozumiem jednak polityki firmy, nigdzie nie moge znalesc wersji demo, a chcialbym zapoznac sie z tym programem co reprezentuje...jakie ma mozliwosci, przed wydaniem 3 tys. zł.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Peta

Post autor: Peta » środa 30 sie 2006, 16:03

Bardzo ciekawie wyglada Neuron VS z sterownikiem, programowa wersja syntezatora Hartmann. Nie rozumiem jednak polityki firmy, nigdzie nie moge znalesc wersji demo, a chcialbym zapoznac sie z tym programem co reprezentuje...jakie ma mozliwosci, przed wydaniem 3 tys. zł....
Hartmanna juz nie ma a dema nie znajdziesz,bo ma NUKA
Brzmienie jest powalajace jedyny minus to pelno bagow.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 20 sty 2007, 11:08

sa to nadal nieoficjalne wiadomości , ACCESS VIRUS otrzyma nowy OS 2.0 , podobno będzie to rewolucja , dodatkowe dwa banki dźwięków a wiec do litery S ( 18 - każdy po 128 barw ) nowy Oscylator , Wavetable , wiele innych usprawnień , Niema jeszcze oficjalnej wiadomości , ale wszystko rozchodzi się po świecie , Ktoś zrobił zdjecia na NAMM . samego Softu i żeby było śmiesznie można ściągnąć nowa instrukcje ,

Instrukcja
OS-2

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 21 sty 2007, 12:51

wiecej wiadomosći T U T AJ Nowy OS. ma byc "oddany do użytku " any time

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 21 sty 2007, 13:14

...wiecej wiadomosći T U T AJ Nowy OS. ma byc "oddany do użytku " any time ...

Zakładając że to nie jest plotka puszczona do sieci . Oficjalna strona Access milczy. Jedyny film z NAMM 2007 jaki znalazłem jest wciąz na temat Ti OS 1.2.4 Zachwalają jaki to on stabilny itd. Ale ten OS ma już dobre kilka miesięcy a filmik jest świezy !

Na nieoficjalnym forum Access też narazie nie widać komentów potwierdzających lub zaprzeczających z firmy. Zazwyczaj udzielali się na forum.

Prawdopodobnie spowodowane jest to tym że wszyscy wybyli na NAMM .
Ktoś kto tam był zrobił kilka fotek przy stanowisku Access i rzeczywiście widać OS 2.0.0.83 czy jakoś tak ... No nic poczekamy , zobaczymy.

Jeśli to wszystko prawda to moja "niunia" bedzie brzmiała jeszcze lepiej

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ