Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
oduck
Re: Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Post autor: oduck » środa 15 lis 2006, 10:04

Master - wlasnie przed chwila zauwazylem, ze doszedl , sorry :)

steve - nie polemizuje z twoim gustem brzmieniowym, w pelni rozumiem i popieraml chodzilo mi tylko o to ze grupe equalizerow do ktorej nalezy Precision EQ nazwales precyzyjnymi (chociaz nazwa mylaca jest zaiste) - bo np w P.EQ nie ma mozliwosci zmiany ustawionych na sztywno czestotliwosci? tzn jesli chodzi o zakresy

ale nic to :)czekam na tego maila z UA to sobie sam posprawdzam :)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » sobota 20 sty 2007, 09:55

Niestety nie moge wypowiedziec sie na temat UAD, bo uzywam laptopa i nie mam komputera stacjonarnego... :( Jak zrobia wersje firewire, to kupie :)
...

prosz brdz ;)

http://www.uaudio.com/products/uad/xpander/index.html
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 20 sty 2007, 10:42

...
Niestety nie moge wypowiedziec sie na temat UAD, bo uzywam laptopa i nie mam komputera stacjonarnego... :( Jak zrobia wersje firewire, to kupie :)
...

prosz brdz ;)

http://www.uaudio.com/products/uad/xpander/index.html...
Tak w obecnej chwili prezentują ten Expander na NAMM . fajnie poniewaz to urzadzenie bedzie mozna takze podłaczyc do zwykłego PC lub MAC-a , jednak wielkim rozczarowaniem jest to ze owy EXPANDER nie podnosi osiagów samej karty , jest to nadal ten sam UAD-1 tylko w obudowie dla Lap-top , przyznam sie ze wielu uzytkowników jest po porstu rozczarowana , jednocznesnie nadal UAD-1 to najlepsze symulacje

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 20 sty 2007, 10:55

Nie dziw sie master - jakby zrobili jedna potezna karte to nie zarobili by kilka razy :)

Ku mojemu zaskoczeniu natomiast, Duende dostaje nowe wtyczki (nic raczej ni pisali ze planuja potraktowac to jako platforme dla kilku wtyczek)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 20 sty 2007, 11:22

...Nie dziw sie master - jakby zrobili jedna potezna karte to nie zarobili by kilka razy :)

Własnie sie dziwie bo UAD-2 zapowiadamy jest od wielu LAT , przez osoby ""spokrewnione z "" UNIVWRASAL AUDIO , tylko za kazdym razem okazuje sie to nieprawdą , lecz prawdą jest to ze UA, robi straszna kase na urzadzeniu z przed kilku lat , swoja droga UAD-1 działa SUPER i osobiscie nie odczuwam braku ""MOCY"" ale przy nowych wtyczkach jak Neve 33609 , moc obliczeniowa potrzebna do odpalenia jest tak duza iz jedna wtyczka zajmuje cała karte , z drugiej jednak strony trzeba przyznac ze z Testów jakie przeprowadzali ludzie z Forum UA, wynika tylko jedno ... Symulacja jest niemal IDEALNA , wiec zaczoł sie szał , kupowano dodatkowe UAD-1 tylko poto aby odpaliac NEVE-a bez strat .

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 20 sty 2007, 14:03

prosz brdz ;)

http://www.uaudio.com/products/uad/xpander/index.html
Niestety to nie bedzie tania sprawa ..

UAD-Xpander Xpress (Estimated street price $999 including a UAD$500 voucher)
UAD-Xpander Xpert (Estimated street price $1399 including a UAD$1000 voucher)
UAD-Xpander Xtreme (Estimated street price $2199 including all UAD plug-ins to v4.5 – almost $3000 value).

R.B.

Post autor: R.B. » sobota 20 sty 2007, 22:54

Moje wrazenia super Uad-1
Wlasnie ostatnio zakupilem i cos dziwnego sie dzieje,raz mi juz tak zrobil a po 2 dniach jakby wszystko sie naprawilo samo!!
Obiawy - Po uruchomieniu projektu wyskakuje niebieski ekran windowsa i oczywiscie ble ble ble itd uruchow w systemie awaryjnym nastepnie restart i piac od nowa tylko ze przy uruchamianiu projektu pojawiaja sie komunikaty dotyczace UAD-a
Sory, one or more Powered Plug-Ins have been disabled.
The plugin was unable to load,Out of processing resources, (err=4)
I nie wiem czy to te nowe stery UAD1-Win-v450 Czy moze kubus cos szaleje ,moze czas na restart calego systemu?

Dzieki z gory za pomoc!!
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 20 sty 2007, 23:12

...Moje wrazenia super Uad-1
Wlasnie ostatnio zakupilem i cos dziwnego sie dzieje,raz mi juz tak zrobil a po 2 dniach jakby wszystko sie naprawilo samo!!
Obiawy - Po uruchomieniu projektu wyskakuje niebieski ekran windowsa i oczywiscie ble ble ble itd uruchow w systemie awaryjnym nastepnie restart i piac od nowa tylko ze przy uruchamianiu projektu pojawiaja sie komunikaty dotyczace UAD-a
I nie wiem czy to te nowe stery UAD1-Win-v450 Czy moze kubus cos szaleje ,moze czas na restart calego systemu?

Dzieki z gory za pomoc!!...
moze przeładowywujesz karte ... ile odpalasz wtyczek w tym projekcie ?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 21 sty 2007, 03:19

...Moje wrazenia super Uad-1
Obiawy - Po uruchomieniu projektu wyskakuje niebieski ekran windowsa i [...]

Czy masz grafike Matrox Parhelia 750? Jesli dobrze pamietam, ktores stery do UAD1 gryzly sie z ta karta i powodowaly BSOD (Universal Audio potwierdzila blad sterownikow)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

R.B.

Post autor: R.B. » niedziela 21 sty 2007, 10:49

......Moje wrazenia super Uad-1

Dzieki z gory za pomoc!!...
moze przeładowywujesz karte ... ile odpalasz wtyczek w tym projekcie ? ...
Witam !Mam 70% ! ale projekt biegal az furczalo i raptem przy ktoryms tam odpaleniu takie cos ! Dzis odpalilem maszyne i napisal mi ze system odzyskal wszystkie dane po powaznym bledzie!!! Ide w projekt i wszystko jest ok !Uad dziala
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

ODPOWIEDZ