Paradigm MINI Monitors
czy ktoś z was słyszał może o tych monitorach PARADIGM MINI MONITORS , otóż natrafiłem wielokrotnie ktoryms z zagranicznych Forum opis tych głosników, Ludzie zachwycają sie tymi głosnikami , miksują na nich itd .Sa to Monitory produkowane przez jakas mało znana Kanadyjską fabryczke . Chwila... o zaraz .... ! a zeby było smiesznie własnie przeczytałem ze zaczynali od POLSKI ! kompletnie zgłupiałem ! :)
narazie ide czytac dalej ....
narazie ide czytac dalej ....
Re: Paradigm MINI Monitors
ja słyszałem, kiedys w Studio CCS mieli te monitory i korzystali z nich czesciej niz z YAMAH NS-10 , z tego co wiem głosniki te graja bardzo płasko , sa to po prostu monitory mowa o wersji MINI. , podobno konstrukcje tej firmy zdobyły wiecej nagród niz A.Małysz :)
TUTAJ jest Link do ich strony
jestem zaskoczony , na jakie zagraniczne foum nie wejde wpisuje nazwe i okazuje sie ze ludzie miksuja na tym .
jestem zaskoczony , na jakie zagraniczne foum nie wejde wpisuje nazwe i okazuje sie ze ludzie miksuja na tym .
...
Jakies przyklady?
[addsig]
...
Jakies przyklady?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Monitory produkowane przez jakas mało znana Kanadyjską fabryczke .
...
"Fabryczka" jest bardzo znana i duża..ale bardziej wśród tzw. "audiofilów"
Słyszałem ich "konsumenckie" wyroby i jestem pod wrażeniem.
...
Słyszałem ich "konsumenckie" wyroby i jestem pod wrażeniem.
...jestem zaskoczony , na jakie zagraniczne foum nie wejde wpisuje nazwe i okazuje sie ze ludzie miksuja na tym .
...
Jakies przyklady?
...
szukaj
http://gearslutz.com/board/
i tu
http://www.recording.org/
http://homerecording.com/bbs/index.php?
w wyszukiwarkach owych " forumach" "FORACH"" <-- kurcze jak to sie pisze ! ?? wpisuj Paradigm , nie dopisuj monitor bo Ci wyskoczy 10000 tematów
...
Jakies przyklady?
...
szukaj
http://gearslutz.com/board/
i tu
http://www.recording.org/
http://homerecording.com/bbs/index.php?
w wyszukiwarkach owych " forumach" "FORACH"" <-- kurcze jak to sie pisze ! ?? wpisuj Paradigm , nie dopisuj monitor bo Ci wyskoczy 10000 tematów
... Monitory produkowane przez jakas mało znana Kanadyjską fabryczke .
...
Słyszałem ich "konsumenckie" wyroby i jestem pod wrażeniem....
Prawdopodobie tak , ja tylko raz miałem stycznośc ze sprzetem Audio-filskmi, z 10 lat temu , mojej wtedy-dziewczyny Ojciec , był maniakiem-audiofilelm , budował wzmacniacze lampowe , kolumny - audiofilskie itd. cuda na kiju ... cały dom był zawalony jakimis sprzetami , miernikami ,nawet miał specjalna wielka maszyne to chyba obrabiarka elektorniczna ( niestety nie wiem jak to inaczej nazwac) na ktorej robił obudowy , a jego pokoj wyglądał jak sklep z podzespołami elektornicznymi .kompletny maniak, ale z tego zył, miał wspólnika w Niemczech a tamten rozprowadzał to po całym świecie :) za naprawde GRUUUBą kase ,
...
Słyszałem ich "konsumenckie" wyroby i jestem pod wrażeniem....
Prawdopodobie tak , ja tylko raz miałem stycznośc ze sprzetem Audio-filskmi, z 10 lat temu , mojej wtedy-dziewczyny Ojciec , był maniakiem-audiofilelm , budował wzmacniacze lampowe , kolumny - audiofilskie itd. cuda na kiju ... cały dom był zawalony jakimis sprzetami , miernikami ,nawet miał specjalna wielka maszyne to chyba obrabiarka elektorniczna ( niestety nie wiem jak to inaczej nazwac) na ktorej robił obudowy , a jego pokoj wyglądał jak sklep z podzespołami elektornicznymi .kompletny maniak, ale z tego zył, miał wspólnika w Niemczech a tamten rozprowadzał to po całym świecie :) za naprawde GRUUUBą kase ,
Paradigm to zadne audiofilstwo, tylko po prostu znakomite kolumny hi-fi (polka B&W moim zdaniem)
stosunkowo mloda (10? 15 lat? chyba jakos) ale prezna i porzadna firma
a o serii mini tez slyszalem ze super narzedzie, ale nie mialem okazji sprobowac niestety
a o serii mini tez slyszalem ze super narzedzie, ale nie mialem okazji sprobowac niestety
fan dobrego brzmienia ;)
...Paradigm to zadne audiofilstwo, tylko po prostu znakomite kolumny hi-fi (polka B&W moim zdaniem)
a o serii mini tez slyszalem ze super narzedzie, ale nie mialem okazji sprobowac niestety...
Ciekawa sprawa gdy sie czyta recezje tych monitorów wszedzie pisza ze pierwszy sukces odniosły w POLSCE ! potem poszli na całośc , jakim cudem nigdy nic o nich nie słyszałem ? Mam zamiar sie udac do dystrybutora i moze porzyczyc ten model do testów, takze gdzies wyczytałem ze ludzie zastepowali Yamahy -NS 10 tymi głosnikami , ktos inny napisał . Ze te głosniki grają tak kompletnie płasko Ze az są NUDNE , zadnych podić ani anomalji ... wiec sobie ich nie kupi do domu
a o serii mini tez slyszalem ze super narzedzie, ale nie mialem okazji sprobowac niestety...
Ciekawa sprawa gdy sie czyta recezje tych monitorów wszedzie pisza ze pierwszy sukces odniosły w POLSCE ! potem poszli na całośc , jakim cudem nigdy nic o nich nie słyszałem ? Mam zamiar sie udac do dystrybutora i moze porzyczyc ten model do testów, takze gdzies wyczytałem ze ludzie zastepowali Yamahy -NS 10 tymi głosnikami , ktos inny napisał . Ze te głosniki grają tak kompletnie płasko Ze az są NUDNE , zadnych podić ani anomalji ... wiec sobie ich nie kupi do domu

na fali tego sukcesu - to bylo ok.1999 roku - kupilem ich produkt - ten pod hi-fi
Rzeczywiscie byly dobre, ba, nawet bardzo dobre - takie audiofilstow na kazda kieszen. Koszt ok.3000 wtedy za pare... do miksu sie nie nadawaly - ale nie byly to te MINI tylko jakis produkt typowo konsumencki. Pozniej sie przesiadlem na PSB. Obie f-my kanadysjskie - i mialy cos podobnego w brzmieniu - taki kompromis miedzy USA (dobaszenie) i Europa (cykanie) :)
BArdzo duza dbalosc wykonania - dobre glosniki (vifa i chyba gwizdki Scanspeak), bardzo - bardzo glosne.
Rzeczywiscie byly dobre, ba, nawet bardzo dobre - takie audiofilstow na kazda kieszen. Koszt ok.3000 wtedy za pare... do miksu sie nie nadawaly - ale nie byly to te MINI tylko jakis produkt typowo konsumencki. Pozniej sie przesiadlem na PSB. Obie f-my kanadysjskie - i mialy cos podobnego w brzmieniu - taki kompromis miedzy USA (dobaszenie) i Europa (cykanie) :)
BArdzo duza dbalosc wykonania - dobre glosniki (vifa i chyba gwizdki Scanspeak), bardzo - bardzo glosne.