hey!! chcialem zapytac czy pod cubasem mozna otworzyc hypersonic 2 jako vsti czy tylko jako rewire, bo gy normalnie otwieram jako vsti to wyskakuje mi jakis blad!! i nie wiem czy tak sie poprostu dzieje czy nie tymbardziej ze taki sam problem mam z korgiem m1 i tez nie wiem jak pozbyc sie tego problemu bo m1 nie ma rewire. jezlei chcodzi o ponowne instalacje to odpada bo instalowalem pare razy. nawet po formacie byl system i tez to samo!
Drugie pytanie to nie wiem jak wylaczyc czulosc na nacisk klawiszy w cubasie bo jezeli gram i przycisne klawisz lzej to automatycznie sie psuje melodia i trzeba potem to w pianoa rolu poprawiac , dlatego chce tego uniknac i wylaczyc ta opcje. to chyba wszystko za wszystkie odpowiedzi thnx
Cubase SX2 i VSTi Hypersonic + klawisze MIDI
- damein1330
Re: Cubase SX2 i VSTi Hypersonic + klawisze MIDI
Można uruchomić jako vst ale do grania live polecam lekki i darmowy host vst Chainer. Co do reakcji na nacisk to odpowiada za niego Parametr note on velocity i note off velocity. Nie wiem jak to jest w Cubase ale może w samej klawiaturze byłoby to lepiej skonfigurować.
- damein1330
Re: Cubase SX2 i VSTi Hypersonic + klawisze MIDI
oki problem rozwiazalo zainstalowanie nowszej wersji Cubase sx 3 :) ale co do klawiszy to dalej nie wiem a jezeli chodzi o ustawienia w klawiszach
to nie ma tak owych:P
to nie ma tak owych:P