Steinberg MI4 - dziwne dźwięki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kubaw
Steinberg MI4 - dziwne dźwięki

Post autor: kubaw » sobota 13 sty 2007, 12:11

mam problem z kartą dzwiękową. posiadam kartę Steinberg MI4 którą przez usb podłączam do komputera. problem w tym że z monitorów słyszę dzwięki które pamiętam jeszcze z zintegrowanej karty. różne piski, dzwine odgłosy przy powiększaniu i minimalizowaniu okna. jestem pewien że w dosie mam karte zintegrowaną wyłączoną (to jest ta AC97 o ile się nie myle) czy ktoś mógby mi pomóc.

Awatar użytkownika
grembo

Re: Steinberg MI4 - dziwne dźwięki

Post autor: grembo » sobota 13 sty 2007, 12:29

panel sterowania/ dzwieki/ profile / brak dzwiekow

kubaw

Post autor: kubaw » sobota 13 sty 2007, 16:50

......
nie to nie o to chodzi. to sa dzwięki które wydobywają się z odsłuchów z taką samą głośnoscią niezależnie od tego jak bardzo rozkręcony jest potencjonometr w karcie. to są dzwięki z procesora. tak mi sie przynajmniej wydaje. tak samo cicho ale słychać je kiedy porusza się myszką. to nie są alerty, podłączenie nowe sprzętu przez usb ... itp

kubaw

Post autor: kubaw » niedziela 14 sty 2007, 16:27

......
nikt nic nie wie ?

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » niedziela 14 sty 2007, 16:44

W "Play Control" zmutuj wszystko co Ci nie potrzebne. Jeśli nadal słychać to mutuj po kolei te potrzebne Niektóre karty tak mają.
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

ODPOWIEDZ