Sekwencer, podział na dwa ekrany

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mellodeque
Kontakt:
Re: Sekwencer, podział na dwa ekrany

Post autor: mellodeque » piątek 12 sty 2007, 07:51

DO ATi Radeonków masz takie cos jak Hydravision, co także pomaga w pracy, można konfigurować ekrany wg woli, nawet kilka puplitów porobić, ustawić zapamietywanie okien, które na jakim monitorze ma sie odpalać itp.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

johndeere

Post autor: johndeere » piątek 12 sty 2007, 10:57

...DO ATi Radeonków masz takie cos jak Hydravision, co także pomaga w pracy, można konfigurować ekrany wg woli, nawet kilka puplitów porobić, ustawić zapamietywanie okien, które na jakim monitorze ma sie odpalać itp....
Wielkie dzięki za opdpowiedzi, wypróbuje to w najbliższym czasie tylko mam dwa różne monitorki (i tu wyżej wspomniany problem z rozdzielczością :/) tak czy inaczej mam nadzieję że usprawni mi to pracę.Aha, bo mam Radeona ale też w drugim kompie GeForcea, także moge pozamieniać, jak myślicie z którą kartą osiągnę lepsze rezultaty?POZDRAWIAM!

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » piątek 12 sty 2007, 11:10

A jakiego to juz ze szklanej kulki mamy wywrozyc? Raczej R.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 12 sty 2007, 16:26

Kiedy jeszcze jakies 3 lata temu kupowalem komputer PC, wiekszosc kart graficznych ATI miala dwa wyjscia. Nie wymaga to zadnego dodatkowego oprogramowania, obsluguja to zarowno systemy OSX jak i Win XP Pro. Karty te mialy zazwyczaj jedno wyjscie VGA i jedno DVI. Za pare zlotych mozna kupic przejsciowke z DVI na VGA i wtedy masz dwa wyjscia VGA.

Dwa monitory dzialaja wtedy jako jeden o dwa razy wiekszej powierzchni.
[addsig]

johndeere

Post autor: johndeere » sobota 13 sty 2007, 10:45

no!Udało się, użyłem funkji nView w GeForce i działa tak jak chciałem, pomimo tego że mam dwa zupełnie inne monitory (LG 17" lcd i Daewoo 15").Bardzo fajna sprawa, podzieliłem sobie sekwencer na widok ścieżek i mikser, wszystkie aktywne inserty też otwierają sie na drugim ekranie.Pełna swoboda.Dziękuje za pomoc i polecam podział ekranów.

ODPOWIEDZ