Sekwencer, podział na dwa ekrany
Witam, nie wiem czy pomysł jest zbyt inteligentny, jednak odważyłem sie zadać to pytanie:czy kartę graficzną która może obsługiwac dwa monitory (np.Radeon) można tak "wysterować" żeby na jednym monitorze był otwarty program, sekwencer, a na drugim tylko widok mixera głównego pokazującego tylko głośności ścieżki.Czy ktos coś takiego praktykuje, czy jest to możliwe?
Re: Sekwencer, podział na dwa ekrany
...Witam, nie wiem czy pomysł jest zbyt inteligentny, jednak odważyłem sie zadać to pytanie:czy kartę graficzną która może obsługiwac dwa monitory (np.Radeon) można tak "wysterować" żeby na jednym monitorze był otwarty program, sekwencer, a na drugim tylko widok mixera głównego pokazującego tylko głośności ścieżki.Czy ktos coś takiego praktykuje, czy jest to możliwe?...
Ja tak mam...ale uzywam Macintosha.
Ja tak mam...ale uzywam Macintosha.
http://profile.myspace.com/szymonszulc
- DJMONSIGNEUR
Ja również tak mam - używam Peceta ale z kartą Matrox p650- bez wiatraków.
Pozdro
M
Pozdro
M
...Ja również tak mam - używam Peceta ale z kartą Matrox p650- bez wiatraków.
Pozdro
M...
no...z wiatrakami to by juz nie chodziło. :) Looknij na oferte niemickich sklepow w odpowiednich działach...mozna podpiac nawet 5 paneli...i na kazdym miec co sie chce... Jednak taka przyjemnosc juz kosztuje...i to nie mało. Jest tez opcja, aby za pomoca 2 lcd mic jeden wielki "zrzut" calego sekwencera... przydatne w rozbudowanych sesjach.
Pozdro
M...
no...z wiatrakami to by juz nie chodziło. :) Looknij na oferte niemickich sklepow w odpowiednich działach...mozna podpiac nawet 5 paneli...i na kazdym miec co sie chce... Jednak taka przyjemnosc juz kosztuje...i to nie mało. Jest tez opcja, aby za pomoca 2 lcd mic jeden wielki "zrzut" calego sekwencera... przydatne w rozbudowanych sesjach.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
...Witam, nie wiem czy pomysł jest zbyt inteligentny, jednak odważyłem sie zadać to pytanie:czy kartę graficzną która może obsługiwac dwa monitory (np.Radeon) można tak "wysterować" żeby na jednym monitorze był otwarty program, sekwencer, a na drugim tylko widok mixera głównego pokazującego tylko głośności ścieżki.Czy ktos coś takiego praktykuje, czy jest to możliwe?...
Witam
Jest to możliwe. Jeżeli tylko posiadasz kartę z dwoma wyjściami .
Mam nadzieje że wiesz jak sie je konfiguruje tak aby drugi był kontynuacją pulpitu windows.
Wystarczy odpalić sekwencer i rozciągnąc go na 2 ekrany.
Wtedy "ustawiasz" sobie co chcesz i gdzie chcesz na dwóch monitorach.
Poprostu działają jak jeden większy.
[addsig]
Witam
Jest to możliwe. Jeżeli tylko posiadasz kartę z dwoma wyjściami .
Mam nadzieje że wiesz jak sie je konfiguruje tak aby drugi był kontynuacją pulpitu windows.
Wystarczy odpalić sekwencer i rozciągnąc go na 2 ekrany.
Wtedy "ustawiasz" sobie co chcesz i gdzie chcesz na dwóch monitorach.
Poprostu działają jak jeden większy.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Trochę się podepnę...mam może głupie pytanie, ale podobno takie są tylko te nie zadane. Więc, czy można zrobić podobnie z laptopem? To znaczy czy można podpiąć do niego LCD i podzilć ekran? Czy może potrzena jest dodatkowa karta?
pozdrawiam all
pozdrawiam all
czy można zrobić podobnie z laptopem?
Zalezy od laptopa oczywiscie - z wiekszoscia nowych mozna.
Zalezy od laptopa oczywiscie - z wiekszoscia nowych mozna.
Zalezy od laptopa oczywiscie - z wiekszoscia nowych mozna....
Nie tyle od laptopa, co od karty i jej sterownika. Jeżeli podpinasz 17" LCD to będzie problem z rozdzielczością. 1024 (max wększości lapków) wyglada na 17 koszmarnie, a większa zostawia niewykorzystaną przestrzeń pod spodem. Mimo to polecam tą drugą opcję. Mój patent: rozciągnij główne okno do max rozdzielczości 1280x1024, na laptopie zniknie jego część. Pozostałe okna, np. tracki przeciągnij do17" z 1280x1024 a mikser do laptopa z 1024x768.
namieszałem ale myśle że jasno
pozdrowienia
Nie tyle od laptopa, co od karty i jej sterownika. Jeżeli podpinasz 17" LCD to będzie problem z rozdzielczością. 1024 (max wększości lapków) wyglada na 17 koszmarnie, a większa zostawia niewykorzystaną przestrzeń pod spodem. Mimo to polecam tą drugą opcję. Mój patent: rozciągnij główne okno do max rozdzielczości 1280x1024, na laptopie zniknie jego część. Pozostałe okna, np. tracki przeciągnij do17" z 1280x1024 a mikser do laptopa z 1024x768.
namieszałem ale myśle że jasno
pozdrowienia
drummer
Nie tyle od laptopa, co od karty i jej sterownika.
Pewno - jak jakis laptok nie moze, to sie za dwie stowki na allegro kupuje do niego nowa karte, sciaga sterowniki i juz moze
Pewno - jak jakis laptok nie moze, to sie za dwie stowki na allegro kupuje do niego nowa karte, sciaga sterowniki i juz moze

...
heh, można i tak było to odczytać

heh, można i tak było to odczytać
drummer