Odtwarzacze twardodyskowe a jakość dźwięku

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
ulises50
Re: Odtwarzacze twardodyskowe a jakość dźwięku

Post autor: ulises50 » czwartek 11 sty 2007, 16:08

...A tak nawiasem jeśli gracie na weselach to czy jesteście wstanie zapłacić np. 250zł za orginalny aranż, dzięki któremu bedziecie zapamiętani przez gości???????????????????...
Nie jestem w stanie tyle zapłacić za aranż... zwyczajnie to sie nie kalkuluje. Po pierwsze wątpie w to aby taki aranż aż tak bardzo zystał sobie uznanie wsród gości:), po drugie nie sądze aby miał być lepszy od aranży ogólnie dostępnych często wykonanych w bardzo dobrej jakości i wiernych z oryginałem. Natomiast zepsutych aranży które są ogólnie dostępne nie używam, trzeba troche poświęcić czasu na znalezienie odpowiedniej wersji a na pewno się to opłaci, ewentualnie można obrobić mida który może nie jest tak dobry w dolnym paśmie częstotliwości ale ogólnie może zabrzmieć zadawalająco.

ratio

Post autor: ratio » czwartek 11 sty 2007, 16:41

......A tak nawiasem jeśli gracie na weselach to czy jesteście wstanie zapłacić np. 250zł za orginalny aranż, dzięki któremu bedziecie zapamiętani przez gości???????????????????...
Nie jestem w stanie tyle zapłacić za aranż... zwyczajnie to sie nie kalkuluje. Po pierwsze wątpie w to aby taki aranż aż tak bardzo zystał sobie uznanie wsród gości:), po drugie nie sądze aby miał być lepszy od aranży ogólnie dostępnych często wykonanych w bardzo dobrej jakości i wiernych z oryginałem. Natomiast zepsutych aranży które są ogólnie dostępne nie używam, trzeba troche poświęcić czasu na znalezienie odpowiedniej wersji a na pewno się to opłaci, ewentualnie można obrobić mida który może nie jest tak dobry w dolnym paśmie częstotliwości ale ogólnie może zabrzmieć zadawalająco....
Mid w dolnym pasmie czestotliwości - hmmmm a to ci ciekawostka
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » czwartek 11 sty 2007, 21:15

......A tak nawiasem jeśli gracie na weselach to czy jesteście wstanie zapłacić np. 250zł za orginalny aranż, dzięki któremu bedziecie zapamiętani przez gości???????????????????...
Witam.Nie ma takich kawałków żeby goście zapamiętali chyba że to będą teksty o d.... Maryni a nie orginały,ale takie numery to największy antytalent zagra
Jeśli to będzie hit to za tydzień będą inne kapele to grały.
ALE-
Mowa o hauturach na forum jest śliska,dostałem w przeszłości kilka fucków ,byli goście co oglądając stronę mojej kapeli nieżle się na mnie wyżyli.I to że jestem z wykształcenia muzykiem to... jeden z forum napewno był amatorem,ale tekst poszedł w świat.
Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
ulises50

Post autor: ulises50 » czwartek 11 sty 2007, 22:32

Mid w dolnym pasmie czestotliwości - hmmmm a to ci ciekawostka...

Po prostu chodziło mi o brzmienie stopy i basu, czyli podstawy:)

ratio

Post autor: ratio » czwartek 11 sty 2007, 22:52

Mowa o hauturach na forum jest śliska,dostałem w przeszłości kilka fucków ,byli goście co oglądając stronę mojej kapeli nieżle się na mnie wyżyli.I to że jestem z wykształcenia muzykiem to... jeden z forum napewno był amatorem,ale tekst poszedł w świat.
Pozdro...
Stary niwiem dlaczego sliska.
Znam takich którzy się wstydzą że chałturzą.
Zadna praca nie chańbi ja dzięki " chałturą " mogę żyć dostatnio. Tak gram na weselach grałem nawet disco polo w TV i też jestem muzykiem mam swoje studio w którym oprucz reklamówek , robie aranże na wesela.
Z perspektywy czasu dziś moge powiedzieć że jestem profesjonalistą i wszystkim życze jeśli tylko to lubią żeby "chałtużenie" przynosiło jak najwięcej satyswakcji , a co zatym idzie pieniędzy również.

Pozdrawiam.

ratio

Post autor: ratio » czwartek 11 sty 2007, 22:58

Aha do ulisesa. Stopa i bas w midzie też nie brzmi, zato brzmi moduł brzmieniowy , albo jakieś inne casio które jest sterowane midem.

Awatar użytkownika
ulises50

Post autor: ulises50 » piątek 12 sty 2007, 00:09

...Aha do ulisesa. Stopa i bas w midzie też nie brzmi, zato brzmi moduł brzmieniowy , albo jakieś inne casio które jest sterowane midem....

Łapiesz za słowa. Jasne że sam mid nie brzmi bo to tylko komunikaty są. Natomiast nigdy nie używałem żadnego Casio jako modułu :)

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » piątek 12 sty 2007, 11:43

Pozdro......
Wyżyli się, bo na słuchając utworów na Twojej stronie widocznie nie mozna tego usłyszeć, że jesteś muzykiem! Odrobine dystansu i samokrytyki życzę!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » piątek 12 sty 2007, 15:06

! Odrobine dystansu i samokrytyki życzę!...
Nie do ciebie piłem chociaż ty też nieźle mi dałeś popalić, myślę Kielt że troszeczke zachamujesz,pamiętaj jedno "chłop ze wsi zawsze ucieknie a wieś z chłopa nigdy " daj sobie luzu bo sam się pogrążasz swą pychą!!!!!!
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

ratio

Post autor: ratio » piątek 12 sty 2007, 17:59

Panowie dajcie luz przczczoła gra na weseelach jak robi to dobrze tochwała mu za to, a gery niech napise przczole co niby w jego muzyce jest żle przecież poto jest to forum żeby sobie nawzajem pomagać, a nie wymądrzać jeden przed drugim

ODPOWIEDZ