Dysk zewnętrzny/Pro Tools/Mac/Pc

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
preceli
Re: Dysk zewnętrzny/Pro Tools/Mac/Pc

Post autor: preceli » wtorek 09 sty 2007, 20:46

....Natomiast wszytskie pady dyskow twardych, jakie zaliczylem, to bylo traumatyczne przezycie polaczone z solidnymi stratami finansowymi....

Ano widzisz, prawie to samo przeżyłym z pendrive. Prawie, bo mniej traumatycznie bo zawsze (równolegle) robię backup na HD. I spoko.
Do wiadomości: zmienilem już 3 pen.. coś tam , przy tej ilości plików wszystkie nadaja się do du ...
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 09 sty 2007, 20:52

a ja za 400 pln kupilem sobie odtawrzacz mp3 z dyskiem 3,3gb ... dziala juz pol roku bez problemów mimo ze f-ma krzak. ma jeszcze, radio i dyktafon i laduje sie przez USB :)

faktem jest ze nie robie mu raz w tyg. takiego prania mozgu jak Wy (tysiace plikow) , ale pare sesji sobie na nim przenioslem.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 09 sty 2007, 20:53

Nie mam innych danych, nie twierdze, ze te pamieci sa niezawodne, ale trzyipolcalowy dysk noszony w plecaku - daj spokoj
...

Matiz, moj 2,5" dysk 80GB jest wielkosci portfela i tez dziala. To nie musi byc 3.5"
...i do tego nie wymaga zasilacza
[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 09 sty 2007, 21:07

Ano widzisz, prawie to samo przeżyłym z pendrive. Prawie, bo mniej traumatycznie bo zawsze (równolegle) robię backup na HD. I spoko.

No to co to za trauma - najwyzej drobna niedogodnosc

Do wiadomości: zmienilem już 3 pen.. coś tam , przy tej ilości plików wszystkie nadaja się do du ...

Moze, nie neguje, moje doswiadczenia sa wprawdzie inne, tak wiec choc tez doswiadczylem padow, to byly one, jak pisalem, niedogodnoscia.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 09 sty 2007, 21:08

...a ja za 400 pln kupilem sobie odtawrzacz mp3 z dyskiem 3,3gb ...

Z dyskiem, kolego , z dyskiem.
Sam teraz taki mam
Z upierdliwego pencostam... odtwarzam pliczki wideo jak mi się nudzi na parkingu, albo stare już, ale wciąz fajne kawałki w mp3. I tyle.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 09 sty 2007, 21:09

Matiz, moj 2,5" dysk 80GB jest wielkosci portfela i tez dziala. To nie musi byc 3.5"
...i do tego nie wymaga zasilacza

Ale jest nieco drozszy niz najprostsze (i najtansze) rozwiazania, prawda?

Tak, malutki dysk USB2/FW to chyba najlepsze rozwiazanie, ale po pierwsze nie najtansze a po drugie wymaga macdrive albo innych rozwiazan typu FAT32.

Wiem, ze pen tez FATem musi byc formatowany

ODPOWIEDZ