Połączenie miksera z kartą dźwiękową
Majac do dyspozycji karte dzwiekowa ktora ma 8 wejsc i 8 wyjsc i mikser 8 kanalowy, jak nalezy podlaczyc to razem? Czy instrumenty i mikrofony wpina sie do miksera i potem kazdy kanal out w mikserze laczy sie z kanalami in w karcie? Czy moze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze?
- macandroll
Re: Połączenie miksera z kartą dźwiękową
...Majac do dyspozycji karte dzwiekowa ktora ma 8 wejsc i 8 wyjsc i mikser 8 kanalowy, jak nalezy podlaczyc to razem? Czy instrumenty i mikrofony wpina sie do miksera i potem kazdy kanal out w mikserze laczy sie z kanalami in w karcie? Czy moze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze?...
Wsztystko zależy jaka to karta i jaki to mikser.
Jeśli podasz modele to łatwiej będzie odpowiedzieć.
Wsztystko zależy jaka to karta i jaki to mikser.
Jeśli podasz modele to łatwiej będzie odpowiedzieć.
Muzyk, gitarzysta
Karta to M-audio Delta 1010LT a mixera jeszcze nie mam. Pytam dlatego, bo ciekawi mnie do czego jest te 8 wyjsc w karcie.
Ja mam FW410 i tez ma 8 wy.
Mozesz sobie podpiac np 4 rodzaje monitorów, albo zrobić zestaw kina np 7+1, jeślli chcesz bawić się dzwiekiem sorround też masz możliwość, itp.
KS
Mozesz sobie podpiac np 4 rodzaje monitorów, albo zrobić zestaw kina np 7+1, jeślli chcesz bawić się dzwiekiem sorround też masz możliwość, itp.
KS
...Ja mam FW410 i tez ma 8 wy.
KS...
Dzieki,
A czy taka opcja jest tez mozliwa, ze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze? Bo z tego co widzialem to nie wszystkie mixery maja wyjscie kazdej sciezki. I jak wtedy nagrywac kilka sciezek na raz zeby w komputerze byly one zapisane jako oddzielne sciezki?
KS...
Dzieki,
A czy taka opcja jest tez mozliwa, ze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze? Bo z tego co widzialem to nie wszystkie mixery maja wyjscie kazdej sciezki. I jak wtedy nagrywac kilka sciezek na raz zeby w komputerze byly one zapisane jako oddzielne sciezki?
Dzieki,
A czy taka opcja jest tez mozliwa, ze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze? Bo z tego co widzialem to nie wszystkie mixery maja wyjscie kazdej sciezki. I jak wtedy nagrywac kilka sciezek na raz zeby w komputerze byly one zapisane jako oddzielne sciezki?...
Insertami-używasz tylko preampów w mixerze, albo szukaj mixera z DIRECT OUT- dedykowane wyjścia do nagrywania wielośladowego.PZDR!
A czy taka opcja jest tez mozliwa, ze podlacza sie instrumenty do karty w komuterze i wyjscia karty laczy sie z wejsciami w mikserze? Bo z tego co widzialem to nie wszystkie mixery maja wyjscie kazdej sciezki. I jak wtedy nagrywac kilka sciezek na raz zeby w komputerze byly one zapisane jako oddzielne sciezki?...
Insertami-używasz tylko preampów w mixerze, albo szukaj mixera z DIRECT OUT- dedykowane wyjścia do nagrywania wielośladowego.PZDR!