Sumatory analogowe

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: Sumatory analogowe

Post autor: PiotrK » niedziela 07 sty 2007, 14:44

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:05 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 07 sty 2007, 14:47

ależ Piotrze - zacz ja wlasnie ten paradoks ukazalem :)

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 07 sty 2007, 15:04

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:06 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 07 sty 2007, 15:09

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:06 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 07 sty 2007, 16:40

......

widze ze dyskusja bardzo merytoryczna sie zrobila na sam koniec :)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 07 sty 2007, 16:42

A to, co mi się nie podoba, i "do czego piję", to fakt, że coś potrafi kosztować tyle horrendalnej kasy, podczas gdy MOŻNA zdecydowanie taniej. Można!

...

mozna CZASAMI, ale ty uznajesz to za regule.. a to wielki blad,ale skladam to na karb bojowniczego charakteru i nieznajomosci niektorych zagadnien ;)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 23 lis 2007, 19:38

...Skad sie bierze roznica w jakosci dzwieku pomiedzy mikserem analogowym, a cyfrowym?
Wlasnie w najwiekszym stopniu z szyny sumujacej. Analogowa z technicznego punktu widzenia znieksztalca, z psychoakustycznego - jakoscia bije szyne cyfrowa na lopatki.

Z reszta to jest czesc wytlumaczenia dlaczego polskie plyty nie brzmia tak fajnie jak zagraniczne. Otoz z nielicznymi wyjatkami polskie studia nagraniowe nie dysponuja dobrym mikserem analogowym. Zdecydowana wiekszosc miksuje w komputerze lub na mikserach cyfrowych.
cofam to wszystko co powiedzialem! po wielu eksperymentach i testach ze wstydem przyznaje, ze pisalem glupoty dzisiaj juz wiem, ze moje slabe miksy to nie brak analogowego sprzetu, tylko brak wiedzy i talentu!
[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 23 lis 2007, 22:24

cofam to wszystko co powiedzialem! po wielu eksperymentach i testach ze wstydem przyznaje, ze pisalem glupoty dzisiaj juz wiem, ze moje slabe miksy to nie brak analogowego sprzetu, tylko brak wiedzy i talentu!

Czapki z glow - serio!
Szacunek sie nalezy za takie postawienie sprawy.

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » piątek 23 lis 2007, 23:58

...
byćmoże tak jest. Aczkolwiek różnica między mixowaniem wielu ścieżek analogowo a cyfrowo dla niektórych jest istotna dla niektórych mniej. Róznica jak na razie jest, ale nie wydaje mi się żeby kogoś przekonała do zakupu mixera czy sumatora. Dla mnie na razie istnieje. Zobaczymy jak się rozwinie technika studyjna.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
Panter

Post autor: Panter » sobota 24 lis 2007, 01:26

Zrób sam szynę sumującą!
Bierzesz kilka kabli, obierasz je na jednym końcku, lutujesz ciepły do ciepłego, zimny do zimnego, a masa z masą. W ten sposób mamy zrobioną szynę sumującą metodą na "Y" i zaoszczędzamy kupę kasy na profesjonalne szyny
P.S. Nie zapomnij o złotych kablach oraz cynie ze srebrem!
Może ktoś się podejmie tej konstrukcji i opisze wrażenia ze zbawiennego wpływu sumowania analogowego?

ODPOWIEDZ