Jak się robi remiks?
Jak się robi remiks? Wiem na czym polega, ale jak go zrobić? Czy wycina się głos z mp3 lub wave.? Może za pomocą jakiejś wtyczki VST ? Niewiem. Pomóżcie. Pozdro
Re: Jak się robi remiks?
...Jak się robi remiks? Wiem na czym polega, ale jak go zrobić? Czy wycina się głos z mp3 lub wave.? Może za pomocą jakiejś wtyczki VST ? Niewiem. Pomóżcie. Pozdro...
hey!! nagraj się i się wytnijjj!!
hey!! nagraj się i się wytnijjj!!
jestem entuzjastą realizacji komputerowej
...Jak się robi remiks? Wiem na czym polega, ale jak go zrobić? Czy wycina się głos z mp3 lub wave.? Może za pomocą jakiejś wtyczki VST ? Niewiem. Pomóżcie. Pozdro...
:D Dziekuje za poprawienie mi humoru z rana...
Attack na powaznie to jesli chodzi ci o vocal do danego utworu o wiele sensowniej jest zdobyc ver. acapella danego kawalka, no i prawa do zrobienia takiego remixu od artysty badz wytworni.
:D Dziekuje za poprawienie mi humoru z rana...
Attack na powaznie to jesli chodzi ci o vocal do danego utworu o wiele sensowniej jest zdobyc ver. acapella danego kawalka, no i prawa do zrobienia takiego remixu od artysty badz wytworni.
http://profile.myspace.com/szymonszulc
Tak jest. Musiałbyś zdobyć czyste wokale(a capella) i wtedy już wszystko zależy od twojej kreatywności. Jednak wątpię że producenci lub sam artysta zgodził by się rozdawać swoje słowa.
Jednak wątpię że producenci lub sam artysta zgodził by się rozdawać swoje słowa. ...
Prawda. Jesli nie jestes znany w branzy zapomnij o tym ze ktos da ci swoja produkcje do remiksu, zazwyczaj takie slady dostaja producenci zwiazani z labelem ktory to wydaje... Zostaja konkursy np. zorganizowane przez portal ftb.pl ... na remiks CJ Stone byly podane traki ...w tym wokal.
Moze Redakcja EiS cos zorganizuje....? nudzi mi sie...
Prawda. Jesli nie jestes znany w branzy zapomnij o tym ze ktos da ci swoja produkcje do remiksu, zazwyczaj takie slady dostaja producenci zwiazani z labelem ktory to wydaje... Zostaja konkursy np. zorganizowane przez portal ftb.pl ... na remiks CJ Stone byly podane traki ...w tym wokal.
Moze Redakcja EiS cos zorganizuje....? nudzi mi sie...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
remiks to nie tylko wokal i dzwieki remiksera...
kupa ludzi tnie cale utwory na kawalki i tworzy z nich nowa jakosc.
oczywiscie wrzucic glos, beat i zagrac troche inne akordy na klawiszu jest najprosciej :)
ale mozna to zrobic na wiele innych sposobow. POtnij sobie numer na małe kawałki, wrzuc do samplera, dodaj swoje dzwieki i nie bedziesz potrzebowal sladu a'capella, zwanego w niektórych srodowiskach akapelą :)
kupa ludzi tnie cale utwory na kawalki i tworzy z nich nowa jakosc.
oczywiscie wrzucic glos, beat i zagrac troche inne akordy na klawiszu jest najprosciej :)
ale mozna to zrobic na wiele innych sposobow. POtnij sobie numer na małe kawałki, wrzuc do samplera, dodaj swoje dzwieki i nie bedziesz potrzebowal sladu a'capella, zwanego w niektórych srodowiskach akapelą :)
http://www.superstereo.pl