Sytuacja wygląda tak:
Mam jeden plik audio w którym jest nagrane kilkaset pojedynczych słów oddzielonych 1-2s ciszy. Zależy mi na tym żeby go podzielić na osobne pliki w których byłby pojedyncze wyrazy. Nie mam zamiaru babrać się z tym ręcznie a wydaje mi się że jest jakiś program/opcja/wtyczka która pozwala zrobić to automatycznie.
Jeśli temat był juz na forum to sory, ale nie mam pojęcia czego szukać.
Automatyczny podział pliku audio
Re: Automatyczny podział pliku audio
To jeszcze jedno pytanie.
Czy istnieje program który by dzielił pliki podczas nagrywania. Czyli czytam kilkaset słów po kolei w 1-2 sekundowych odstępach, a program w którym nagrywam przy każdej ciszy wyłącza nagrywanie i włącza je od nowa gdy pojawi się nowy sygnał.
Czy istnieje program który by dzielił pliki podczas nagrywania. Czyli czytam kilkaset słów po kolei w 1-2 sekundowych odstępach, a program w którym nagrywam przy każdej ciszy wyłącza nagrywanie i włącza je od nowa gdy pojawi się nowy sygnał.
Re: Automatyczny podział pliku audio
Gdzieś czytałem (pewnie w EiS mieszance) o programie do automatycznego i półautomatycznego samplowania instrumentów. Nazwy niestety nie pamiętam, wiem, że miał taki trochę kosmiczny czerwony interfejs.... :)
www.myspace.com/pchelki