......Wszelkie znaki wskazują, że szykuje nam się kolejny long-serial typu "moda na sukces"....
Co Ty kolego za przeproszeniem pieprzysz? Piotr robi nieprawdopodobnie pozyteczne rzeczy a ty sie wcinasz w dyskusje z glupawymi zarcikami? Niesmaczne to i niskie...
..."nieprawdopodobne"... ?!
Bardzo szanuję ludzi, konstruktorów, szczególnie tych, którzy próbują stworzyć coś nowego. Sam dawniej konstruowałem bardzo wiele różnorodnych urządzeń. Tylko że moje projekty realizowałem w okresie od tygodnia do kilku miesięcy (w zależności od stopnia ich złożoności i dostępności części, co dawniej było nie lada problemem). Znam również kilku świetnych konstruktorów urządzeń. Swoje urządzenia projektowali i budowali najczęściej w zaciszu domowym, bez rozgłosu forów i innych fleszy. A uzasadnieniem dla budowy były najczęściej nowe cechy urządzeń, których nie posiadały konstrukcje dostępne na rynku. Krótko mówiąc - PRAGMATYZM.
Ta sytuacja się jednak zmieniła, bo rynek się zmienił i dziś naprawdę trudno już wymyślić coś oryginalnego. Prawie wszystko mozna już kupić w postaci gotowych urządzeń (nowych lub z rynku wtórnego - tanio), a dla majsterklepków są kity do samodzielnego montażu. Są również różne fora tematyczne dla ludzi o różnym poziomie w tej materii.
Ponieważ Kolega Janko Muzykant prezentuje, z wielką zresztą determinacją i intensywnością, swoje prace publicznie (forum, strona), więc naturalną chyba rzeczą mogą być komentarze. A jak można skomentować fakt, że budowa prostego sterowniczka midi w wersji "pajączek" trwała 3 lata i "kosztowała" tysiące wejść na to forum.
I to miałem na myśli pisząc to, co Ty byłeś łaskaw nazwać "pieprzeniem".
Uważam również, że trzeba bardziej cenić swój czas i zajmować się sprawami istotnymi, a nie "odkrywaniem odkrytego". Bo szkoda pary.
Oczywiście można mieć inne podejście do tych spraw. Your choice.