Profesjonalnie brzmiąca soft-perkusja?
i jeszcze zeby ten bebniarz byl muzykiem a nie matematykiem :)...
Ja bym tam na granie z Wecklem nie wybrzydzał:)
Ja bym tam na granie z Wecklem nie wybrzydzał:)
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Re: Profesjonalnie brzmiąca soft-perkusja?
Mówiąc zupełnie życzliwie to w pierwszej kolejności proponuję zatrudnić perkusistę lub obecnego zmusić do ćwiczenia. Wielokrotnie widziałem kapele, które miały niezłe demo, wykonane w tajemniczych okolicznościach przyrody a na żywo była tragedia. Panowie! Ćwiczyć na instrumentach w piwnicy a nie zaczynać od tyłka strony!
...
Widzisz, Maylo, co drugi mądry człowiek mówi Ci w tym wątku to samo, co ja na początku... Może coś w tym jest...?
Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com
...
Widzisz, Maylo, co drugi mądry człowiek mówi Ci w tym wątku to samo, co ja na początku... Może coś w tym jest...?

Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com
...i jeszcze zeby ten bebniarz byl muzykiem a nie matematykiem :)...
Ja bym tam na granie z Wecklem nie wybrzydzał:)...
Prosze,od razu aluzje złapał
ja bym wolal takiego Erskina,Nussbaumaczy tego ktory na ostatniej plytce Scofielda (Enroute) gra....ech....
ale to nie rozmowa na ten watek
Ja bym tam na granie z Wecklem nie wybrzydzał:)...
Prosze,od razu aluzje złapał

ja bym wolal takiego Erskina,Nussbaumaczy tego ktory na ostatniej plytce Scofielda (Enroute) gra....ech....
ale to nie rozmowa na ten watek
...... perkusista powinien nagrać swoje partie max w dwa dni nagraniowe (powiedzmy 20h) co daje zaledwie 2000zł.
Halo, halo, zejdź na ziemie. Nie każdy musi wchodzic do Izabelina żeby demo nagrać. Są tańsze rozwiązania jeśli chodzi o demo i poczatkujące zespoły. Spokojnie wystraczy do takich celów studio za 30/40 zł za godzinę, a jak się rozejrzysz i taniej znajdziesz.
...
chciałem pokazać na przykładzie maxymalnego wypasa, oczywiście masz rację można nagrać taniej i "...Nie kupować browaru żeby się piwa napić"
Halo, halo, zejdź na ziemie. Nie każdy musi wchodzic do Izabelina żeby demo nagrać. Są tańsze rozwiązania jeśli chodzi o demo i poczatkujące zespoły. Spokojnie wystraczy do takich celów studio za 30/40 zł za godzinę, a jak się rozejrzysz i taniej znajdziesz.
...
chciałem pokazać na przykładzie maxymalnego wypasa, oczywiście masz rację można nagrać taniej i "...Nie kupować browaru żeby się piwa napić"
Odpalilem sobie i demo i gary po sciagnieciu. Bebny fajne - ale talerze :( ostry dzwiek, z wysokim srodkiem (cos z tym robili czy co?) ...
W tej bibliotece raczej wszystko brzmi.. Nie wiem czego ty sie czepiasz..
[addsig]
W tej bibliotece raczej wszystko brzmi.. Nie wiem czego ty sie czepiasz..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
no napewno cos mozna wykrecic z nich :)
dema mnie zrazily :) i zle nastawiony zladowalem do samplera :)
dema mnie zrazily :) i zle nastawiony zladowalem do samplera :)
mam dfh2 i mam fl studio 5. Co trzeba zrobic zeby napisany przeze mnie rytm w fl, miał brzmienie tych bębnów z drumkit?
- mr-hammond
A może iść na skróty i wynająć studio oraz dobrego muzyka sesyjnego, nagra na swoich bębnach itd. Jedyny minus to cena całego przedsięwzięcia oraz to że prawdopodobnie wasz perkusista nie uciągnie tego co zagrał sesyjny na koncercie.
Przestancie klapac nie na temat, facet zadal konkretne pytanie a wy u zaraz doradzicie pojscie do szkoly muzycznej i granie Chopina.
Zeby to co napisales pod inny sampler zagralo z nowym musisz albo w samplerze tak skonfigurowac nuty wyzwalajace odpowiednie bebenki albo przesunac cale sciezki w midi w odpowiednie miejsca. Niestety co program to inne mapowanie.
Zeby to co napisales pod inny sampler zagralo z nowym musisz albo w samplerze tak skonfigurowac nuty wyzwalajace odpowiednie bebenki albo przesunac cale sciezki w midi w odpowiednie miejsca. Niestety co program to inne mapowanie.
nadal nie wiem jak wrzucic do FL te brzmienia z dfh2. Przy pisaniu rytmu jest taka opcja jak "load sample" ale niestety pliki z dfh2 są niewidoczne.