Emu 0404 vs M-Audio Audophile 2496
Ja tam podzielam zdanie kolegi MB, może inaczej M-Audio to kicha i nic więcej (nikomu nie chce ubliżyć). Kup sobie Emu, a bedziesz zadowolony. Wesolych Świat....
Masz którąś z tych kart ?
Masz którąś z tych kart ?
Re: Emu 0404 vs M-Audio Audophile 2496
bierz karte...chyba ze zalezy ci na oprogramowaniu
a karty tez sa rozne(we wy i obsluga oraz mozliwosc rozbudowy)
co do dzialania da rade kazda nawet xfi....byle nie chlam typu ac97.....
a karty tez sa rozne(we wy i obsluga oraz mozliwosc rozbudowy)
co do dzialania da rade kazda nawet xfi....byle nie chlam typu ac97.....
...Ja tam podzielam zdanie kolegi MB, może inaczej M-Audio to kicha i nic więcej (nikomu nie chce ubliżyć). Kup sobie Emu, a bedziesz zadowolony. Wesolych Świat....
Masz którąś z tych kart ? ...
Pierwsza sprawa, to mysle ze MB nie bedzie mial do mnie zalu, ze tak czy owak, wciagnelem go w ten temat, lecz czytajac jego wczesniejsze wypowiedzi w innych tematach, wlasnie tak pisal, co ja oczywiscie podzielam, choc polowa dzis swiatowego towaru powstaje wlasnie Chinach.
Co do posiadania tych kart, nie mam ani MA, ani Emu. Co nie znaczy ze nie pracowalem na kartach tych firm. Odczucia...? Emu wydawalo mi sie bardziej liniowo brzmiaca, co za tym idzie, mniej upiekszajaca co do brzmienia. I powiem to poraz drugi: ja bym radzil kupic Emu - reszta to decyzja autora postu.
Masz którąś z tych kart ? ...
Pierwsza sprawa, to mysle ze MB nie bedzie mial do mnie zalu, ze tak czy owak, wciagnelem go w ten temat, lecz czytajac jego wczesniejsze wypowiedzi w innych tematach, wlasnie tak pisal, co ja oczywiscie podzielam, choc polowa dzis swiatowego towaru powstaje wlasnie Chinach.
Co do posiadania tych kart, nie mam ani MA, ani Emu. Co nie znaczy ze nie pracowalem na kartach tych firm. Odczucia...? Emu wydawalo mi sie bardziej liniowo brzmiaca, co za tym idzie, mniej upiekszajaca co do brzmienia. I powiem to poraz drugi: ja bym radzil kupic Emu - reszta to decyzja autora postu.
moim zadniem emu0404 raczej nie(bo 'kozenie' kreativa)........raczej audiophile 2496.............
a moze ESI Maya44? (ma po cztery we i wy analog w 24/96 i jest w podobnej cenie..... :)
pozdrawiam...........
a moze ESI Maya44? (ma po cztery we i wy analog w 24/96 i jest w podobnej cenie..... :)
pozdrawiam...........
wszystkie 3 sa ok - kazda z nich ma swoj maly plusik(no prawie bo audiophile tego plusika nie ma bo to podstawowa karta no chyba ze cos z dodatkowego oprogramowania)
na kazdej bedzie pracowalo sie rownie dobrze i na kazdej wszystko zabrzmi ok
na kazdej bedzie pracowalo sie rownie dobrze i na kazdej wszystko zabrzmi ok
Dzięki wszystkim! Nadal jestem zmieszany ale chyba bardziej skierowałem się ku EMU ;) Ma większy odstęp sygnału od szumu ;) Choc M-A każdy chwali za stabilność a to jest bardzo ważne... albo może pójść za marką? M-Audio to zawsze M-Audio... Jakie to wszystko jest skomplikowane

Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404
... wydawalo mi sie bardziej liniowo brzmiaca, co za tym idzie, mniej upiekszajaca co do brzmienia....
Caarrrrrammmba
Caarrrrrammmba

... M-Audio to zawsze M-Audio...
a EMU to zawsze EMU :)
Doradzę to, na co sam się zdecydowałem po przeczytaniu wszystkich pojawiających się na ten temat wątków - EMU.
Nie wiem jeszcze czy na 0404 USB starczy mi kasy, ale jest chudsza wersja 0202. Ciekawą propozycją wydawało się jeszcze Alesis i0|2, ale jestem chyba pierwszą osobą, która wspomina o tym interfejsie na tym forum.
Bierz EMU bo widać wyraźnie po odpowiedziach wielu userów że jest to karta sprawdzona i skuteczna!
pozdrowienia
a EMU to zawsze EMU :)
Doradzę to, na co sam się zdecydowałem po przeczytaniu wszystkich pojawiających się na ten temat wątków - EMU.
Nie wiem jeszcze czy na 0404 USB starczy mi kasy, ale jest chudsza wersja 0202. Ciekawą propozycją wydawało się jeszcze Alesis i0|2, ale jestem chyba pierwszą osobą, która wspomina o tym interfejsie na tym forum.
Bierz EMU bo widać wyraźnie po odpowiedziach wielu userów że jest to karta sprawdzona i skuteczna!
pozdrowienia
drummer
pozdrowienia...
dobiłeś gwóźdź! Biore EMU ;) Oby nie było z nią problemów! Pozdrawiam wszystkich!
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404