...Ja szukam czegos na sume wlasnie. Tylko Timeworks jest limierem, na dodatek z tego co sie doczytalem, dzialajacym na sumie w taki sposob, ze nawet przy mocnym upakowanu sygnalu nie slychac znaczaco jego pracy. Czyli jest swietny do robienia bardzo glosno (czy to sie komus podoba czy nie).
Jak piszesz - doczytales. Zainstaluj demo i sprawdz sam, jak dziala. Tak bedzie najprosciej.
Kompresory z UAD do masteringu?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Kompresory z UAD do masteringu?
Jak piszesz - doczytales. Zainstaluj demo i sprawdz sam, jak dziala. Tak bedzie najprosciej.
...
Nie mam teraz mozliwosci - brak karty w kompie...zawsze zastanawialem sie nad definicja pracy kompresora i limitera. Z moich sluchowych obserwacji jedno na drugie sie zazebia. Bo z tego co wiemy limitery tez kompresuja i wplywaja na brzmienie, tak jak typowe kompresory. Tylko sam limiter na sumie - jeszce taki jak Timeworks Mastering moze pieknie 'zrobic glosno" zachowujac atak bebnow, ale gdy chce sie tego pazura brzmieniowego dodac (szzcegolnie w muzyce rockowej) to chyba wypadaloby troszke dopakowac kompresorem jeszcz.?. moze sie myle?
Problemem jest to zeby nie zabic kompresorem roboty ktora wykonuje Timeworks Mastering. Bede mial karte - sciagne demo - potestuje...
eee tamm
kompresor po Timeworks? to juz chyba bedzie rzeżnia

...kompresor po Timeworks? to juz chyba bedzie rzeżnia
...
Timeworks to limitrer...

Timeworks to limitrer...
eee tamm
......kompresor po Timeworks? to juz chyba bedzie rzeżnia
...
Timeworks to limitrer......
ssorry zle przeczytalem...jak juz to chyba kompresor przed Timeworks..??

Timeworks to limitrer......
ssorry zle przeczytalem...jak juz to chyba kompresor przed Timeworks..??
eee tamm
no mnie sie tak wydaje. Limiter wraz z ditheringiem (jesli potrzebny) juz na koncu. Jak widac niektorzy stosuja go na bus perkusji. Ja do miazdzenia (lekkiego, tylko w sumie do szczotek) perkusji uzywam SSL. Jest na ich stronie jedna rzecz za free- bardzo przydatna jesli chce sie zmiazdzyc perke (szczegolnie fajnie gra z werblem). To jakis kompresor z talkback ich konsolet 4000E- nie jestem pewien nazwy. Listen Mic Compresor. Chyba LMC-1.
Nie ma drugiego takiego limitera, ktory w takim stopniu zachowuje atak
Sprawdz chocby Inflatora
Sprawdz chocby Inflatora

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...kompresor po Timeworks? to juz chyba bedzie rzeżnia
...
nie do konca
mozna tak robic , oczywiscie limitujac same szczyty , a nie katujac plik ...
taki układ działa np. w TC electronic finalizer...
sygnsł przechodzi przez limiter- ktory obcina same szczyty tzw.normalizer , potem kompresor pasmowy , potem limiter pasmowy i na koncu clip-limiter

nie do konca
mozna tak robic , oczywiscie limitujac same szczyty , a nie katujac plik ...
taki układ działa np. w TC electronic finalizer...
sygnsł przechodzi przez limiter- ktory obcina same szczyty tzw.normalizer , potem kompresor pasmowy , potem limiter pasmowy i na koncu clip-limiter
sygnsł przechodzi przez limiter- ktory obcina same szczyty tzw.normalizer
Zawsze mi sie wydawalo, ze normalizer w finalizerze jest tylko tym, czym jest - czyli normalizerem - i zadna zmiana dynamiki tam nie zachodzi...
Zawsze mi sie wydawalo, ze normalizer w finalizerze jest tylko tym, czym jest - czyli normalizerem - i zadna zmiana dynamiki tam nie zachodzi...

no tak, ale normalizacja w czasie rzeczywistym przez wtyczke a nie offlinowo - destruktywna (ktora chyba bierze pod uwage caly plik audio) to sie musi tak skonczyc - podniesieniem glosnosi i dynamiki wg. zarzadzonego poziomu :( czyli w sumie maksymalizacja, brutalna i bez serca.
no cóż , wciaz walka zeby sie przebic glosnoscia wsrod innych nagran...
W sumie to oznacza ze akurat ten TC do muzyki klasycznej, jazzowej czy etnicznej sie nie przyda.
Zawsze sposobie perkusiow z ktorymi gram do grania dynamicznego (w sensie od cicho do glosno) a tu taki kwiatek na koncu im gotuja :( nie podoba mi sie to jak cholera
no cóż , wciaz walka zeby sie przebic glosnoscia wsrod innych nagran...
W sumie to oznacza ze akurat ten TC do muzyki klasycznej, jazzowej czy etnicznej sie nie przyda.
Zawsze sposobie perkusiow z ktorymi gram do grania dynamicznego (w sensie od cicho do glosno) a tu taki kwiatek na koncu im gotuja :( nie podoba mi sie to jak cholera