Kurzweil K2000 - kilka pytań

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Vampire
Kurzweil K2000 - kilka pytań

Post autor: Vampire » wtorek 26 gru 2006, 20:38

Witam.

Niedawno nabylem modul brzmieniowy Kurzweik K2000R V2 za cene 1000zł.

A wiec pytanie pierwsze: czy nie przeplacilem ?

Pytanie drugie: Upgrade systemu operacyjnego zmienia bardzo mozliwosci i poslugiwanie sie modulem?

Pytanie trzecie: Co jest lepsze ? Kurzweil jako syntezator czy modul brzmieniowy ?

Wiecej pytan na razie nie mam, ale na pewno w trakcie uzytkowania na pewno nasuna sie nowe.

Z gory dziekuje
Witam.

Jestem mlodym muzykiem (o ile moge powiedziec ze jestem muzykiem) lat 16.
Obecnie ucze sie w Szkole Muzycznej I i II St. im J.I. Paderewskiego w Stalowej Woli na trabce klasa II stopien II. Poza trabka interesuje sie klawiszami i innymi urzadze

Awatar użytkownika
KAFEL

Re: Kurzweil K2000 - kilka pytań

Post autor: KAFEL » wtorek 26 gru 2006, 21:59

...Witam.

Niedawno nabylem modul brzmieniowy Kurzweik K2000R V2 za cene 1000zł.

A wiec pytanie pierwsze: czy nie przeplacilem ?

Pytanie drugie: Upgrade systemu operacyjnego zmienia bardzo mozliwosci i poslugiwanie sie modulem?

Pytanie trzecie: Co jest lepsze ? Kurzweil jako syntezator czy modul brzmieniowy ?

Wiecej pytan na razie nie mam, ale na pewno w trakcie uzytkowania na pewno nasuna sie nowe.

Z gory dziekuje ...
Chyba nie przepłaciłeś specjalnie (wszystko zależy w jakim stanie i jak dozbrojony jest sprzęt).
Upgrade może zmienić sporo, całkiem sporo, ale nie diametralnie
lecz zawsze na "+".

Jest lepszy jako syntezator ze względu na jego możliwości obróbki brzmień. Gotowych brzmień nie znoszę więc nawet nie odnoszę się do tematu "moduł brzmieniowy".

ODPOWIEDZ