Emu 0404 vs M-Audio Audophile 2496
Witam.
Która Waszym zdaniem jest lepsza do VSTi? Przebuszowałem już chyba wszystko możliwe i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi ;( Tworzę tylko i wyłącznie na VST i tylko i wyłącznie wewnątrz komputera, nie wpinam żadnych gitar, wokali itp... Która by była mniej konfliktowa i lepiej brzmieniowa? Macie jakieś zdanie? Macie jakąś praktyke?
Dzięki i pozdrawiam
rb
Która Waszym zdaniem jest lepsza do VSTi? Przebuszowałem już chyba wszystko możliwe i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi ;( Tworzę tylko i wyłącznie na VST i tylko i wyłącznie wewnątrz komputera, nie wpinam żadnych gitar, wokali itp... Która by była mniej konfliktowa i lepiej brzmieniowa? Macie jakieś zdanie? Macie jakąś praktyke?
Dzięki i pozdrawiam
rb
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404
Re: Emu 0404 vs M-Audio Audophile 2496
...Witam.
Dzięki i pozdrawiam
rb...
no tak, kolejny topic taki sam, przez tego samego usera.
o to samo pytales w innym temacie *tyle ze tam podawales jescze jedna karte)
z tego co pamietam, to nawet tam zdecydowana wiekszosc byla za EMU,
wiec w czym problem, po co ten caly balagan, ?
a podobno na swieta robi sie pozadki :>
wesołych :D
Dzięki i pozdrawiam
rb...
wesołych :D
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
wesołych :D...
no nie do końca tak było bo tylko jeden Pan mi doradził EMU a o M-Audio nikt nawet nie "pryknął" :) Problem się nie skończył, nadal ten sam dylemat. Może Ty mi coś doradzisz? Najprościej jest napisać, że to jest to samo pytanie i że to bałagan nie sądzisz? ;)
pozdrawiam
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404
-
- Kontakt:
......
na potęgę... bierz emu nie pożałujesz...
dlaczego??? bo jest (za) idealna to virtulnego...
ma bardzo dobre sterowniki + oryginalne oprogramowanie w wersji lite....
+ świąteczna cena !
sam korzystam caly czas z sonara...
jeszcze raz... bierz emu !!!!
na potęgę... bierz emu nie pożałujesz...
dlaczego??? bo jest (za) idealna to virtulnego...
ma bardzo dobre sterowniki + oryginalne oprogramowanie w wersji lite....
+ świąteczna cena !
sam korzystam caly czas z sonara...
jeszcze raz... bierz emu !!!!
http://www.myspace.com/audiophone
tak, bierz emu
AP 2496 to karta ze stabilnymi przetwornikami i jako takim wsparciem producenta. Zadziala w kazdym systemie.
E-mu to Creative pod innym szyldem. Zdarzaja sie problemy. Producent nie pomoze za nic.
AP2496 to starsza konstrukcja i nie zejdzie z latencja tak nisko jak E-mu (o ile 5 czy 2 milisekundy maja jakies znaczenie).
AP2496 nie pracuje z System Linkiem Steinberga jesli jest w trybie master.
Do E-mu dolaczane jest wiecej ciekawego oprogramowania (m.in. Cubase SE jesli dobrze pamietam).
W kazdej chwili mozesz zainstalowac w systemie do 4 kart AP2496 jesli zajdzie potrzeba. Instalacja kilku E-mu- nawet nie pytaj.
Generalnie karty M-audio nie lubia trybow ACPI (na szczescie zmiana do trybu standard PC lub odpowiadajacemu mu trybowi dla wielokorowych procesorow to zaledwie kilka klikniec i reboot).
To tak w telegraficznym skrocie.
Hubi
E-mu to Creative pod innym szyldem. Zdarzaja sie problemy. Producent nie pomoze za nic.
AP2496 to starsza konstrukcja i nie zejdzie z latencja tak nisko jak E-mu (o ile 5 czy 2 milisekundy maja jakies znaczenie).
AP2496 nie pracuje z System Linkiem Steinberga jesli jest w trybie master.
Do E-mu dolaczane jest wiecej ciekawego oprogramowania (m.in. Cubase SE jesli dobrze pamietam).
W kazdej chwili mozesz zainstalowac w systemie do 4 kart AP2496 jesli zajdzie potrzeba. Instalacja kilku E-mu- nawet nie pytaj.
Generalnie karty M-audio nie lubia trybow ACPI (na szczescie zmiana do trybu standard PC lub odpowiadajacemu mu trybowi dla wielokorowych procesorow to zaledwie kilka klikniec i reboot).
To tak w telegraficznym skrocie.
Hubi
...AP 2496 to karta ze stabilnymi przetwornikami i jako takim wsparciem producenta. Zadziala w kazdym systemie.
Tak, tak - nawet się nie zastanawiaj :D Bierz Audiophile`a.
Odnośnie ACPI to na żadnej z testowanych konfiguracji - starej, WinXP z Asusem a7v8x, Athlon 2000+ 512 RAM, jak i obecnej WinXP z MSI P965, Core2 6400, 2048 RAM nie było najmniejszych problemów.
Karta stabilna jak skała, latencja niższa niż spodziewana, sterowniki dla XP dopracowane, dla Visty, jak mówi oficjalny support- już w drodze i jest szansa na nie w pierwszym kwartale 2007...
Tak, tak - nawet się nie zastanawiaj :D Bierz Audiophile`a.
Odnośnie ACPI to na żadnej z testowanych konfiguracji - starej, WinXP z Asusem a7v8x, Athlon 2000+ 512 RAM, jak i obecnej WinXP z MSI P965, Core2 6400, 2048 RAM nie było najmniejszych problemów.
Karta stabilna jak skała, latencja niższa niż spodziewana, sterowniki dla XP dopracowane, dla Visty, jak mówi oficjalny support- już w drodze i jest szansa na nie w pierwszym kwartale 2007...
-
- Kontakt:
Do E-mu dolaczane jest wiecej ciekawego oprogramowania (m.in.Cubase SE jesli dobrze pamietam).
...
Cubase LE

http://www.myspace.com/audiophone
No i co rb338? Już teraz wiesz na pewno...

To prawda, Emu to inny szyld Creative, lecz znowu MA to chińszczyzna kiedys "sprzedawana na Pl Konstytucji". Sam zobacz co sie dzieje, Emu daje oprogramowanie jako LE i oki, a znowu MA dodaje ProTools M- POWERRED i nie ruszy bez nich - czy aby nie chwyt marketingowy, by wypchnąć delikatnie mówiąc, kiszkę klientowi.... Ja tam podzielam zdanie kolegi MB, może inaczej powiem jak to powiedział MB, ale M-Audio to kicha i nic więcej (nikomu nie chce ubliżyć). Kup sobie Emu, a bedziesz zadowolony. Wesolych Świat.