MOTU Traveler vs MOTU 828 MKII

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: MOTU Traveler vs MOTU 828 MKII

Post autor: PiotrK » sobota 23 gru 2006, 17:11

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:59 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » sobota 23 gru 2006, 20:27

...I pamiętajcie, Philips mówi, żebyście nie kopiowali płyt CD na CD-Ry, bo Wam grubo jakość spadnie:
...
Piotrze,ja bron boze nie jestem audiofilem i szlag mnie trafia jak czytam powyzsze o wygrzewaczach kabli i glosnikow,moze by tak okulary zaczac wygrzewac to moze powiesci Sienkiewicza nabraly by innego wymiaru.Ale....do rzeczy,specjalnie kiedys przepalilem plyte mojego ulubionego Rammstein"Mutter' na CD-R jakiejs tam Vakoss i na Genelec 1032A naprawde slychac,ze koncowe pasma sa minimalnie inne,gora jest lekko ciemniejsza i dol jakby lekko podciety,ale to nie przeszkadza w odbiorze i bez oryginalu nie ma co dyskutowac,na zwyklej wiezy Sony tego wogole nie ma.Po tym dalem sobie spokoj z tymi bzdurami.Pozdrawiam i wesolych swiat.
[addsig]

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 24 gru 2006, 12:40

problem w tym, ze po raz kolejny na tym forum opisuje swoje doswiadczenia i jeden z drugim zbywaja to smiechem wklejajac linki z internetu, nie sprawdzajac wlasnousznie, czy mam racje;) ale szczerze mowiac nie mam zadnego interesu w przekonywaniu kogokolwiek, wiec hyba dam sobie spokoj :)

z konkretow: wyslalem maila do MOTU z zapytaniem, jak odpisza, to dam znac

...
Niema co sie obrazać ... nikt nie neguje twoich doswiadczen z produktami MOTU , ale takie są fakty ... jesli zajrzysz na strone Motu sam sie przekonaszasz , Tak sie składa ze miałem okazje pracowac na wiekszosci z Kart Motu zreszta nadal pracuje na 2408 Mk3 oraz 24 I/0 , przeszedłem 828Mk2 jak i Travelera i sorki ale nie stwerdzam ze na ktorej z tych kart nieda sie nagrywac,czy nie daje rady .... zwłaszcza ze 896HD to wyzszy model niz TRAVELER .. chociaz posiada te same ... dokładnie te same przetworniki ..

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 07 sty 2007, 09:51

ocknalem sie w koncu po swietach, wiec pare slow, zeby nie bylo ;)...

otoz maila z MOTU jak nie bylo tak nie ma, co mnie bardzo smuci, ale

zamienilem pare slow z ludzmi ktorzy siedza w tym o wiele bardziej niz my wszyscy razem tutaj (a zwlaszczaa PiotrK, ktory nie sprawdzal osobiscie, a wysmiewa po swojemu ;) ) i sprawa ma sie prosto - Traveler posiada kilka roznic w konstrukcji, ktore znaczaco wplywaja na brzmienie (90% siedzi wlasnie w tym dodatkowym obwodzie analogowym i digital trimie). okazalo sie to na tyle korzystne, ze MOTU zaczelo... ukrywac fakt tej roznicy na korzyscy travellera! tzn majac na uwadze swietna renome jego preampow mowic ludziom ze wszystkie interfejsy maja tak samo, podczas gdy nie jest to prawda (sprawdzilem, 896HD NIE MA takiego samego toru audio !)
poza tym naprawde, koledzy, troszeczke dystansu by wam sie przydalo, bo podajecie cytaty ze strony producenta, co jest zwykla marektingowa poezja, i mowicie ze to oficjalne dane i schematy..
a co do zlosliwosci PiotraK, to je pomine - bo ani to smieszne, ani uzasadnione ;)

wesolego nowego roku!
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 07 sty 2007, 12:20

...Szukalem informacji tutaj na temat interfejsu Motu Traveler i nic nie znalazlem. W zwiazku z tym mam kilka konkretnych pytan:
1. Jak sie ma brzmienie preampow i przetwornikow MOTU Traveler w porownaniu ze starszym modelem 828 MKII?

2. Jak sie ma to brzmienie preampow i przetwornikow Motu Traveler porownujac z RME Fireface 800?

3. Czy Motu Traveler podobnie jak jego poprzednik 828 MKII rowniez nie znosi procesorow AMD?

Z gory dzieki....
Witam

Motu 828mkII o procesor AMD3500+. Co rozumiesz przez " rowniez nie znosi procesorow AMD" ?

Nie mam z tym żadnych problemów. Jedyny problem miałem po podłączeniu do tego Virusa TI , który równiez jest interfejsem audio. Zdaje się ze miałem wtedy sterowniki do MOTU 3.6.7 i komp kilka razy zaliczył "BLUE SCREEN" Podejrzewam że był konflikt urządzeń, ale również TI miał niedopracowane drivery.Uratował mnie powrót do sterownika 3.6.6. W tej wersji działało bez zarzutów.Jakiś czas temu zainstalowałem najnowsze drivery 3.6.7.3 i działa jak marzenie.

Co do TRAVELER niestety nie miałem przyjemności na tym pracować .

Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 07 sty 2007, 12:34

Nie mam z tym żadnych problemów. Jedyny problem miałem po podłączeniu do tego Virusa TI ,
...
Ale co ma piernik do wiatraka ... Virus TI podłaczasz do 828 Mk2 przez wejscia Audio .... ewentualnie port USB który jest w kompie a nie karcie .. ... ale co ma do tego MOTU , nie wiem ...

druga sprawa to to ze VIRUS TI podłaczony przez port USB działa tylko i wyłacznie w 16/44.1 dawno zauwazyłem róznice z tym zwiazeną , a teraz okazało sie to prawdą ...

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 07 sty 2007, 12:48

...
Nie mam z tym żadnych problemów. Jedyny problem miałem po podłączeniu do tego Virusa TI ,
...
Ale co ma piernik do wiatraka ... Virus TI podłaczasz do 828 Mk2 przez wejscia Audio .... ewentualnie port USB który jest w kompie a nie karcie .. ... ale co ma do tego MOTU , nie wiem ...

druga sprawa to to ze VIRUS TI podłaczony przez port USB działa tylko i wyłacznie w 16/44.1 dawno zauwazyłem róznice z tym zwiazeną , a teraz okazało sie to prawdą ... ...

Co ma do tego ? To że Virus TI tak jak MOTU ma swoje sterowniki ASIO2 , i Cubase czasem wariował . A inną sprawą jest to że TI moze chodzić w 24 bitach /192 kHz.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ