Witam,
chcę nabyć kartę do laptopa i rozważam zakup e-mu1616m lub TC Konnekt24D. Może jesteście w stanie mi doradzić? Może macie inne propozycję karty w kwocie ok.2000zł.? Pozdrawiam
Konnekt 24D czy E-mu 1616m
Re: Konnekt 24D czy E-mu 1616m
Absolutnie polecam EMU. Ma wszystko czego mozesz potrzebowac do pracy z laptopem. Poza tym ma swietne softwary.
Pzdr
Pzdr
...Absolutnie polecam EMU. Ma wszystko czego mozesz potrzebowac do pracy z laptopem. Poza tym ma swietne softwary.
Pzdr
...
Dzięki, na e-bayu można kupić nowe e-mu za ok1 200zł. + 23$ przesyłka. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. Nie widziałem nigdzie testu e-mu, ale parametry wydają się ok. Znajomy polecał mi jeszcze mariana ucon, ale nie znam tego sprzetu.
pozdrawiam
Pzdr
...
Dzięki, na e-bayu można kupić nowe e-mu za ok1 200zł. + 23$ przesyłka. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. Nie widziałem nigdzie testu e-mu, ale parametry wydają się ok. Znajomy polecał mi jeszcze mariana ucon, ale nie znam tego sprzetu.
pozdrawiam
preampy te same co w emu1820 obsluga i parametry bardzo zblizone
...preampy te same co w emu1820 obsluga i parametry bardzo zblizone...
Mowa oczywiście o 1616m?
A, czy przetworniki to te z 1820 czy 1820m? Podobno są przyzwoitej jakości, choć słyszłem opinie, że wszystkie e-mu to i tak klasa soundblaster...?!
Miałem kiedyś e-mu emulator e4k zawodowy sampler i wspominam go bardzo dobrze. Dlatego mam dobre zdanie o e-mu. Wiem, że mieli fuzję z creativem, ale wydaje mi się, że logo e-mu - zobowiązuje! Może się mylę?
Jednak na rynku jest dziś tyle kart o podobnych parametrach i cenie, że mozna się pogubić. Chciałby dobrze ulokować kasę bym nie musiał za pół roku dojść do wniosku, że i tamtego jest za mało, a parametry mocno odstają i wogóle to kiszka... Wcześcniej nie pracowałem na kompie, ale czas zacząć
Kupiłem laptopa HP Compaq nx6310 z prockiem Centrino Duo 1.7GHz i 1GB RAMU. Myślę, że to wystarczy do domowego grania i robienia mniej lub bardziej ambitnych projektów?! Mam też odsłuchy Yamaha MSP5 i SPL EQ Magix. Jak dodam do tego "rozsądną" kartę to może wystarczy na początek? Proszę o opinię od "starych wyjadaczy" :)
pozdrawiam all
Mowa oczywiście o 1616m?
A, czy przetworniki to te z 1820 czy 1820m? Podobno są przyzwoitej jakości, choć słyszłem opinie, że wszystkie e-mu to i tak klasa soundblaster...?!

Miałem kiedyś e-mu emulator e4k zawodowy sampler i wspominam go bardzo dobrze. Dlatego mam dobre zdanie o e-mu. Wiem, że mieli fuzję z creativem, ale wydaje mi się, że logo e-mu - zobowiązuje! Może się mylę?
Jednak na rynku jest dziś tyle kart o podobnych parametrach i cenie, że mozna się pogubić. Chciałby dobrze ulokować kasę bym nie musiał za pół roku dojść do wniosku, że i tamtego jest za mało, a parametry mocno odstają i wogóle to kiszka... Wcześcniej nie pracowałem na kompie, ale czas zacząć

pozdrawiam all
Ach, mam też ESI M4U, a nagrywać chcę vocal i klawisze, raczej nie będę korzystał "nałogowo" z instrumentów VSTi (jakoś mnie wogóle nie kręcą...jak nie dotknę nie uwieżę! ) więc sygnał będzie podawany z syntezatorów sprzętowych. Wcześniej pracowałem na Rolandzie VS880 pełna opcja, ale edycja jest na innym poziomie niż w DAW.
Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na porady dotyczące konfiguracji domowego studi opartego na sprzęcie:
- Laptop HP Compaq 6310 Centrino Duo 1.7GHz (port FF bez możliwości podania zasilania)
- ESI M4U
- SPL EQ Magix
- Yamaha MSP 5
Może coś jeszcze powinienem dokupić - wymienić?
Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na porady dotyczące konfiguracji domowego studi opartego na sprzęcie:
- Laptop HP Compaq 6310 Centrino Duo 1.7GHz (port FF bez możliwości podania zasilania)
- ESI M4U
- SPL EQ Magix
- Yamaha MSP 5
Może coś jeszcze powinienem dokupić - wymienić?
Witam,
zastanawiam się jeszcze nad tym maleńkim MOTU Ultralite i znowu mam mętlik w głowie...e-mu 1616m czy motu? Cena jest praktycznie identyczna. MOTU i E-mu to solidne firmy. Ale nie znam tych urządzeń i muszę poprosić o opinię użytkowników. Krótkie opisy: co jest ok, a co do bani? Zamówiłem już Cubase4, a kartę muszę kupić w przyszłym tygodniu i mam problem, więc proszę o Wasze opinie na temat ww. thx
zastanawiam się jeszcze nad tym maleńkim MOTU Ultralite i znowu mam mętlik w głowie...e-mu 1616m czy motu? Cena jest praktycznie identyczna. MOTU i E-mu to solidne firmy. Ale nie znam tych urządzeń i muszę poprosić o opinię użytkowników. Krótkie opisy: co jest ok, a co do bani? Zamówiłem już Cubase4, a kartę muszę kupić w przyszłym tygodniu i mam problem, więc proszę o Wasze opinie na temat ww. thx