Rozmowa kwalifikacyjna - wynagrodzenie realizatora dźwięku
- gekon-bass
termin pracy minimalnej to jedno z 10 przykazań komunizmu (podobnie jak przymus ubezpieczeń czyli wszystko wbrew zasadzie chcącemu nie dzieje sie krzywda) :) przykładowo co by sie stało jeżeli płaca minimalna wzrosła by do poziomu 3000zł????? mamy bezrobocie choć paradoksalnie działa to na korzyść... dlaczego... bo człowiek zaczyna zarobić na czano nie będąc okradanym przez państwo a pracodawca ma kilkanascie procent w kieszeni... i to jest główny powód istnienia tzw płacy minimalnej... gwarancja wpływów do skarbu państwa czyli grabieży!!!!

kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..
- StereoCult
Re: Rozmowa kwalifikacyjna - wynagrodzenie realizatora dźwięku
pracuje w osrodku kultury i za pol etatu mam 1100 brutto + dodatki do roznych wyjazdow...
......[...] pozdrawiam
na "dzien dobry" 200 K pln rocznie [...]
Nie chciałbym być niegrzeczny (panienki ponoć lubią niegrzecznych
), ale jak nie zapytam, to dziś nie zasnę.
Jak te 200 tys. ma się do Twojego zdania:
"Ze wzgledu na mozliwosci finansowe moj wybor padl na roland'a exr 5 i casio privia 110 [...]"?
Roland EXR 5 i pianino cyfrowe ...
jeszcze jedno - moglo dojsc do nieporozumienia - nie zarabiam tyle jako realizator dzwieku - odpowiedzialem na sugestie ze nie jest mozliwe dostac wiecej niz placa minimalna na dzien dobry....
swoją drogą musiało cię to dotknąć skoro dokopałeś się do moich postów sprzed prawie roku - ciekawe co byś zrobil gdybys nic nie znalazl
mam nadzieje ze mogles zasnac spokojnie :)))))
na "dzien dobry" 200 K pln rocznie [...]
Nie chciałbym być niegrzeczny (panienki ponoć lubią niegrzecznych

"Ze wzgledu na mozliwosci finansowe moj wybor padl na roland'a exr 5 i casio privia 110 [...]"?

Roland EXR 5 i pianino cyfrowe ...
jeszcze jedno - moglo dojsc do nieporozumienia - nie zarabiam tyle jako realizator dzwieku - odpowiedzialem na sugestie ze nie jest mozliwe dostac wiecej niz placa minimalna na dzien dobry....
swoją drogą musiało cię to dotknąć skoro dokopałeś się do moich postów sprzed prawie roku - ciekawe co byś zrobil gdybys nic nie znalazl
mam nadzieje ze mogles zasnac spokojnie :)))))
...Już po rozmowie i dogadałem się że za konserwację sprzętu dostaję 20pln na godzinę a za realizację 70pln za godzinę, mam całkowicie wolną rękę w sprawach technicznych i organizacyjnych i nie muszę wyrobić żadnego limitu godzin. Wszystko jest na umowę-zlecenie.
Jestem zadowolony z tych warunków....
Spróbuj na "Umowę o dzieło", nie płacisz ZUSu, a i koszty uzyskania są wyższe /50%/.
Jestem zadowolony z tych warunków....
Spróbuj na "Umowę o dzieło", nie płacisz ZUSu, a i koszty uzyskania są wyższe /50%/.
reżyser dźwięku, rencista