Windows Vista a muzyka
- introder000
Czy na Nowym windowsie zainstalowanym w wersji 64 bitowej (na 64 bit procesorze of koz) w wersji beta ( ktora potem mozna uaktualnic do ostatecznej) da sie nagrywac muzyke?
To znaczy czy beda dizalaly pod nim sekwencery i rozne progaramy a tagze wtyczki vst? jak to bedzie zta kompatybilnoscia?
Bo zastanawiam sie czy niexzainstalowac tego systemu
To znaczy czy beda dizalaly pod nim sekwencery i rozne progaramy a tagze wtyczki vst? jak to bedzie zta kompatybilnoscia?
Bo zastanawiam sie czy niexzainstalowac tego systemu
Re: Windows Vista a muzyka
...Czy na Nowym windowsie zainstalowanym w wersji 64 bitowej (na 64 bit procesorze of koz) w wersji beta ( ktora potem mozna uaktualnic do ostatecznej) da sie nagrywac muzyke?
na beta2 sie nie da nic zrobic. na RC2 da sie troche wiecej.
obie wersje sa zasobojebne, wiec mniemam ze masz maszyne z co najmniej 2-4 GB pamieci.
Co takiego niby oferuje Ci Vista, czego nie ma w XP?
na beta2 sie nie da nic zrobic. na RC2 da sie troche wiecej.
obie wersje sa zasobojebne, wiec mniemam ze masz maszyne z co najmniej 2-4 GB pamieci.
"... lobbing na rzecz członków ..."
Jeszcze fajniejsze GUI.
Jeszcze fajniejsze GUI.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:38 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
fajniejsze?no sory...jak ktos lubi kolorystyczny burdelik w giu plus mase klopotow z byle programem no to ok
poki co daruj sobie bo niby czesc sterownikow dziala z xp ale poki nie ma w 100% porzadnych wersji na viste to szkoda czasu i zabawy....
po 3 miechach zostal mi tylko klopotliwy bootscreen z wyborem systemu.....
w viscie bylem 3 razy.......
poki co daruj sobie bo niby czesc sterownikow dziala z xp ale poki nie ma w 100% porzadnych wersji na viste to szkoda czasu i zabawy....
po 3 miechach zostal mi tylko klopotliwy bootscreen z wyborem systemu.....
w viscie bylem 3 razy.......
jak to bedzie zta kompatybilnoscia?
Bo zastanawiam sie czy niexzainstalowac tego systemu...
Z kompatybilnością będzie różnie, zależeć to będzie od wtyczki i sekwencera pewnie ;) W skrócie - powinno działać. W chwili obecnej liczba sterowników dla Visty dla starszych urządzeń jest niewielka (chociaż jest to podobno system do którego włączono największą liczbę sterowników "ever" - ja jakoś tego nie czuję, bo mam m-audio :) ) Ogólnie całość wymaga przyzwyczajenia ale jest zdecydowanie nowocześniej zaprojektowana niż XP. Pamiętam głosy na tym forum, jakiś czas po wprowadzeniu XP w stylu "Nie bądz głupi, xp to kicha, jedyny słuszny muzycznie wybór to 98SE". Czas zweryfikował to błędne stwierdzenie, a w wypadku XP i Visty różnice są znacznie mniejsze niż między 98SE i XP...
Bo zastanawiam sie czy niexzainstalowac tego systemu...
Z kompatybilnością będzie różnie, zależeć to będzie od wtyczki i sekwencera pewnie ;) W skrócie - powinno działać. W chwili obecnej liczba sterowników dla Visty dla starszych urządzeń jest niewielka (chociaż jest to podobno system do którego włączono największą liczbę sterowników "ever" - ja jakoś tego nie czuję, bo mam m-audio :) ) Ogólnie całość wymaga przyzwyczajenia ale jest zdecydowanie nowocześniej zaprojektowana niż XP. Pamiętam głosy na tym forum, jakiś czas po wprowadzeniu XP w stylu "Nie bądz głupi, xp to kicha, jedyny słuszny muzycznie wybór to 98SE". Czas zweryfikował to błędne stwierdzenie, a w wypadku XP i Visty różnice są znacznie mniejsze niż między 98SE i XP...
Vista jest bardzo pamięciożerna. To będzie samonakręcająca się spirala - przesiadka na nowy system spowoduje konieczność zakupu nowego, szybkiego sprzętu i ogromnych ilości pamięci. To wszystko w imię gadżetów i błyskotek. Microsoft znany jest ze świetnych przedsięwzięć biznesowych. Czytałem, że niektóre urządzenia mogą mieć problemy z pracą pod Vistą, ponieważ system zabrania bezpośredniego dostępu i wszystkie operacje matematyczne muszą być wykonywane za pośrednictwem procesora (np. Creative prowadził podobno jakieś rozmowy z Microsoftem w tej sprawie). Jeśli ta informacja się potwierdzi może to nie wróżyć dobrej wydajności w określonych konfiguracjach muzycznych.
Dla wielbicieli błyskotek już są dostępne w internecie np. ikony z Visty, jakieś przeźroczyste okienka i temu podobne wirtuały. Lecz to wszystko oczywiście kosztem zmniejszenia zasobów naszych pc-tów.
Dla wielbicieli błyskotek już są dostępne w internecie np. ikony z Visty, jakieś przeźroczyste okienka i temu podobne wirtuały. Lecz to wszystko oczywiście kosztem zmniejszenia zasobów naszych pc-tów.
a jak sprawa wyglada np z Pro Toolsami pod Vista? Rusza?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:38 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Nie jestem przeciwnikiem nowych rzeczy, ale jestem przekonany, że w tym wypadku, za wcześnie na przesiadkę....
Vista posiada zmienioną *bardzo* architekturę "dźwięku" - więcej szczegółów na ten temat znajduje się tutaj (mi się nie chce wszystkiego tłumaczyć):
http://channel9.msdn.com/Showpost.aspx?postid=145665
Jeśli sterowniki i software pójdą w dobrym kierunku to można spodziewać się konkretnego przyrostu mocy, tylko czy Steinbergowi będzie sie chciało zmieniać ASIO 3 na 4 z tego powodu?
[addsig]
Vista posiada zmienioną *bardzo* architekturę "dźwięku" - więcej szczegółów na ten temat znajduje się tutaj (mi się nie chce wszystkiego tłumaczyć):
http://channel9.msdn.com/Showpost.aspx?postid=145665
Jeśli sterowniki i software pójdą w dobrym kierunku to można spodziewać się konkretnego przyrostu mocy, tylko czy Steinbergowi będzie sie chciało zmieniać ASIO 3 na 4 z tego powodu?
[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."