RME HDSP 9632 drupi pod Sonar 6
Wlasnie odkrylem ze po przestawiaeniu w Sonarze sterow z Asio na WDM i restarcie softu, Sonar nie widzi sterow Wdm karty. Widzi tylko Asio i to na tych sterach mi drupi. Mam dostarczone z Hypersonic2, wersje demo Cubase Sx3 i chyba zrobie jak mowisz, zainstaluje go i lukne czy problem sie bedzie pojawial pod Sx3. Odezwe sie po tescie. Pozdrawiam.
Re: RME HDSP 9632 drupi pod Sonar 6
sprawdz bo akurat sonar lapiac dropa zazwyczaj wstrymuje odtwarzanie - nie zdazylo mi sie dropienie..ale wstrzymywanie przy dysku i procku na 5% uzycia czasem sie trafia...nie wem czemu ale zadko wec sie nie przejmuje
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:11 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:12 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:12 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
mam nadzieje ze bedzie bez kwiatkow jakie opisalem z jakies pol roku temu po flaszowaniu multiface i skorzystaniu z najnowszych sterownikow - mianowicie piekne obciecie gory od 16 wzwyz czy nawet nizej.......
nie wiem czym to bylo spowodowane w kazdymbadz razie na starych sterach wszystko gra idealnie.....
nawet dropy pod sonarem to zadkosc i generalnie tylko z winy uzytkownika(operacje na plikach czy powiekszenia/zmniejszenia w czasie odtwarzania)
jak narazie nawet nie probowalem wgrywac innych sterow bo w sumie skoro i tak dziala jak nalezy to po co.......
nie wiem czym to bylo spowodowane w kazdymbadz razie na starych sterach wszystko gra idealnie.....
nawet dropy pod sonarem to zadkosc i generalnie tylko z winy uzytkownika(operacje na plikach czy powiekszenia/zmniejszenia w czasie odtwarzania)
jak narazie nawet nie probowalem wgrywac innych sterow bo w sumie skoro i tak dziala jak nalezy to po co.......
A oto post z namiarem na najnowszą wersję Beta. Spróbuj, powodzenia!
Hello,
the public release is getting nearer and nearer...
Update Beta 16, 11/24/2006
- Added full Windows Vista compatibility, including signed 64 bit drivers
- Fixed BSOD when unloading the driver
- HDSP MADI: limiting the number of WDM devices also limited the number of active ASIO input channels
HDSP WDM Beta 16 Driver - Download
Now the only thing missing for an official public release is the famous MIDI fix. Hopefully this will not take too long to fix.
Regards
Matthias Carstens
RME
...
Wielkie, Wielkie Dzięki!!!
Nowe stery okazaly sie trafieniem w 10! Teraz dosyc pokazna sesja, kilkanascie siezek, z Fx w czasie rzeczywistym, leci od poczatku do konca na 3ms, bez jakichkolwiek zalaman. "Jestem w domu" . Jeszcze raz Wiekie Dizkuje!!! Pozdrawiam.
Hello,
the public release is getting nearer and nearer...
Update Beta 16, 11/24/2006
- Added full Windows Vista compatibility, including signed 64 bit drivers
- Fixed BSOD when unloading the driver
- HDSP MADI: limiting the number of WDM devices also limited the number of active ASIO input channels
HDSP WDM Beta 16 Driver - Download
Now the only thing missing for an official public release is the famous MIDI fix. Hopefully this will not take too long to fix.
Regards
Matthias Carstens
RME
...
Wielkie, Wielkie Dzięki!!!
Nowe stery okazaly sie trafieniem w 10! Teraz dosyc pokazna sesja, kilkanascie siezek, z Fx w czasie rzeczywistym, leci od poczatku do konca na 3ms, bez jakichkolwiek zalaman. "Jestem w domu" . Jeszcze raz Wiekie Dizkuje!!! Pozdrawiam.
Post został usunięty.
post scriptum pozwole sobie dopisac :) zeby nikt nie marudzil, ze sluchawkowe to badziewne i kompromis jakosciowy trzeba ponosic - wyjscie sluchawkowe tylko tak niefortunnie sie nazywa, tak naprawde to pelnoprawne wyjscie, tyle, ze niesymetryczne - cos jak CR out w mikserach (w odroznieniu od main out)
ja mam tak podlaczone i jest super, nic nie strzela, nic nie wybucha
ja mam tak podlaczone i jest super, nic nie strzela, nic nie wybucha
fan dobrego brzmienia ;)
aha, zeby nie bylo ze to moj wymysl - to tez jest w instrukcji, tj w jej najaktualniejszej wersji (w starszych nie bylo)
fan dobrego brzmienia ;)