Jakie kupić głośniki?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Mazur
Jakie kupić głośniki?

Post autor: Mazur » piątek 01 gru 2006, 22:03

Witam serdecznie. Mam taki ma ly dylemat z wyborem zestawu głośników. Mam dwie możliwości:
- z racji tego że nie mam zbyt wiele kasy - zakup głośników Logitecha X230 (cena około 160 zł),
lub
- może warto trochę zacisnąć pasa i kupić jakiś wzmacniacz i dwie kolumienki ( cena ?)

Wymagania jakie mam do sprzętu do poprostu dosyć przyzwoite brzmienie (zadowalające brzmienie w stosunku do ceny zestawu). Może ktoś ma małe doświadczenie w urządzaniu swojego małego domowego studia, bo to mam zamiar zrobić ale niestety 99% budżetu zostało przeznaczone na instrument (klawiatura sterująca) więc teraz żeby zabrzmiała potrzebny jest komplet głośników.
Maksymalna cena jaka mogę zapłacić za taki zestaw to 400zł ( na dzień dzisiejszy). Z góry dziękuję za wszelka pomoc. Zdaję sobie sprawę że trudno za takie pieniądze kupić coś przyzwoitego ale niesety tak to już czasami jest. Proszę o radę. Pozdrawiam.

mazurw1@wp.pl
Jestem absolwentem Politechniki Gdańskiej, do piętnastej pracuję w wyuczonym fachu, a po pracy MUZYKA, MUZYKA, MUZYKA...

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Re: Jakie kupić głośniki?

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 02 gru 2006, 10:29

Tanio a przyzwoicie to Behringer Truth B2030P, ale nie jestem pewien czy 400 zl starczy. Wzmacniacz musisz sobie jakis znalezc. Tego, w ktory najprawdopodobniej wyposazone sa logitech'y jest bardzo niskiej jakosci i bynajmniej nie nadaje sie do studia ani home ani pro.

Zbynia

Re: Jakie kupić głośniki?

Post autor: Zbynia » sobota 02 gru 2006, 22:32

przeciez nie masz nawet na dobre glosniczki komputerowe a co dopiero homestudio......

kup sobie jakas wiezyczke sony z seri 5xxx(6xx) czy chocby 4xxx a napewno wyjdziesz na tym lepiej niz na badziewiu do 800 pln

ODPOWIEDZ