Roland MC-307 czy 505?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
stercz
Roland MC-307 czy 505?

Post autor: stercz » czwartek 30 lis 2006, 13:56

Witam, mam problem z wyborem sprzętu. mianowicie nie wiem czy mc-307, czy 505 rolanda. Prosiłbym o jakieś porównanie tych sprzętów. A najlepiej coś więcej niż tutaj: http://www.e-muzyk.pl/muzyk/servlet/Index?...=27&device2=284
Dodam jeszcze że mam już jednego groove'a korga, ale ze względu na nienajlepsze niektóre rozwiązania w nim zastosowane postanowiłem uzupełnić go innym sprzętem. Interesuje mnie głównie granie "na żywo". Wiem że 307 ma więcej instrumentów, nie wiem jak to jest z efektami, ale chyba też. Natomiast plusem 505 jest d-beam controller, indywidualne wyjścia i wydaje mi się że ma większe możliwości jeśli chodzi o manipulowanie dźwiękiem podczas grania "na żywo". Ale jak to jest w praktyce?

richtig

Re: Roland MC-307 czy 505?

Post autor: richtig » czwartek 30 lis 2006, 15:35

Natomiast plusem 505 jest d-beam controller...
Dbeam jest niestetyna tyle mało dokładny, że praktycznie nie da się nim sterować niczego znacząco wpływającego na dźwięk. Także plusem imho nie jest. Bajerem - owszem
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ