Tanie słuchawki dla wykonawców

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cezex
Re: Tanie słuchawki dla wykonawców

Post autor: cezex » wtorek 28 lis 2006, 22:29

Naprawdę nikt nie miał CH 700? Toż to pół ceny Superluxów....
Mam CH700 i jestem zadowolony. Dobrze izolują, dobrze brzmią. Wygodne, nie męczą. Słyszę w nich to samo i tak samo co w moich odsłuchach yamahy. Przy okazji: jestem ciekaw ich mikrofonów i kompresorów.

Leff

Re: Tanie słuchawki dla wykonawców

Post autor: Leff » środa 29 lis 2006, 12:08

Mam CH700 i jestem zadowolony. Dobrze izolują, dobrze brzmią. Wygodne, nie męczą. Słyszę w nich to samo i tak samo co w moich odsłuchach yamahy. Przy okazji: jestem ciekaw ich mikrofonów i kompresorów. ...
Dzięki. Zawsze to jakaś ulga dla kieszeni ;)
Z mikrofonów Samsona słyszałem paluszki (c 02 chyba, czy jakoś) - całkiem ok, normalne mikrofony, no i cena bardzo dobra. Miałem jeszcze styczność z jakąś bezprzewodówką, mikrofon na pałąku dla wokalistów. Ogólnie ok, tylko były problemy z transmisją sygnału. Ale działo się to w budynku, w którym zawsze były z tym problemy, bez względu na system i firmę. Świrowały też Shury i AKG.
Firma Samson, mimo że tania, robi dość przyzwoite rzeczy. Ostatnio ich monitory Rubicon zostały bardzo wysoko ocenione w teście porównawczym chyba w SOS.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ