dzieki wielkie za odpowiedz
Jeśli chodzi o bebny to zdaje sobie sprawe ze z g... bata sie nie ukręci. Podstawa to dobrze brzmiący instrument. Niedawno kupilem będny do studia (MAPEX PRO M STUDIO) i do tego zawodowe 2 werbelki BLACK PANTHER (werbel to najczesciej najslabszy element zestawu). Bębny sa juz ze srednio profesjonalnej półki, klonowe, tak więc powinny zabrzmieć dobrze. Na pewno czeka mnie dużo pracy zanim osiągniemy dobre brzmienie nagrania, ale w końcu to najwieksza radocha:) Jeśli chodzi o naciągi to jest oczywiste że muszą być nowe, lekko rozegrane i nastrojone. Ale tym zajmuje się już mój bębniarz. Talerze na jakich gra to sabiany z serii aax i hhx i kilka 'experymentow' wlasnej produkcji ala max staxy Portnoya, tak wiec balchy tez sa dobrej jakosci.
JEsli chodzi o mikrofony do tomow to chcę sm57 głównie ze względu na ich uniwersalność - planuję je wykorzystywać do nagrywania gitar, ale dzieki za sugestie:)
Bede szukal czegos o tej pycie - nie wiem za bardzo jak to bede musial zamontowac - chyba trzeba bedzie wykuc dziure w scianie
Jaki sprzęt do studia nagrań?
Re: Jaki sprzęt do studia nagrań?
Bede szukal czegos o tej pycie - nie wiem za bardzo jak to bede musial zamontowac - chyba trzeba bedzie wykuc dziure w scianie
...
np. to[/URL]
no i dziura w ścianie się przyda;-)
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
...
...
oj chyba się nie wpisał adres:P
http://muzyczny.pl/sklep/
z tym, że jest to stagebox
możliwe, że taniej wyniesie Cię zrobienie tego samemu, i polecam kilka wejś i wyjść TRS i TS
...
oj chyba się nie wpisał adres:P
http://muzyczny.pl/sklep/
z tym, że jest to stagebox
możliwe, że taniej wyniesie Cię zrobienie tego samemu, i polecam kilka wejś i wyjść TRS i TS
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
akie overheady powinienem wybrać wg was? No i czy 2 starczą do tak dużego zestawu?
Może właśnie dwa wielkomembranowe?
Może właśnie dwa wielkomembranowe?
...jakie overheady powinienem wybrać wg was? No i czy 2 starczą do tak dużego zestawu?
Jezeli dasz wielkomembranowe overheady, kupe mikrofonow na bebny, dwie ryczace gitary i bas z pieca w jednym pomieszczeniu (o wokalu nie wspominajac), to otworzysz sobie "puszke z pandora" i bedziesz mial spore klopoty z opanowaniem tego...
Jezeli dasz wielkomembranowe overheady, kupe mikrofonow na bebny, dwie ryczace gitary i bas z pieca w jednym pomieszczeniu (o wokalu nie wspominajac), to otworzysz sobie "puszke z pandora" i bedziesz mial spore klopoty z opanowaniem tego...
...Jezeli dasz wielkomembranowe overheady, kupe mikrofonow na bebny, dwie ryczace gitary i bas z pieca w jednym pomieszczeniu (o wokalu nie wspominajac), to otworzysz sobie "puszke z pandora" i bedziesz mial spore klopoty z opanowaniem tego......
No tak, ale jeśli nie nagrywa się na setkę?
No tak, ale jeśli nie nagrywa się na setkę?
Oczywiscie ze nie bede nagrywal na setke. Gdybym nagrywal na setke to zbieralbym wszystkie instrumenty z tylko kilku mikrofonow, a wokal i tak nagrywalbym oddzielnie. Ta konfiguracja ma byc przeznaczona głownie do nagrywania poszczególnych instrumentow osobno
Oczywiscie ze nie bede nagrywal na setke.
A to przepraszam, ta "sala prob" mnie zmylila.
A to przepraszam, ta "sala prob" mnie zmylila.
......jakie overheady powinienem wybrać wg was? No i czy 2 starczą do tak dużego zestawu?
Jezeli dasz wielkomembranowe overheady, kupe mikrofonow na bebny, dwie ryczace gitary i bas z pieca w jednym pomieszczeniu (o wokalu nie wspominajac), to otworzysz sobie "puszke z pandora" i bedziesz mial spore klopoty z opanowaniem tego......
e tam, nie raz nagrywalem na setke + dogrywany wokal rockowe sklady bebny 2x git + bas liniowo... jako overheady w tamtych czasach uzywalem 2x SPB1, przy odpowiednim ustawieni mikrofonow oraz samych piecow gitarowych przesluchy byly minimalne.
ale co do pytania, skoro kolega nie nagrywa na setke, to moze kupic 2 takie same wielkomembranowce na overheady, zawsze mozesz je wykorzystac do wokalu lub jako ambience do innych rzeczy
pozdrawiam
Jezeli dasz wielkomembranowe overheady, kupe mikrofonow na bebny, dwie ryczace gitary i bas z pieca w jednym pomieszczeniu (o wokalu nie wspominajac), to otworzysz sobie "puszke z pandora" i bedziesz mial spore klopoty z opanowaniem tego......
e tam, nie raz nagrywalem na setke + dogrywany wokal rockowe sklady bebny 2x git + bas liniowo... jako overheady w tamtych czasach uzywalem 2x SPB1, przy odpowiednim ustawieni mikrofonow oraz samych piecow gitarowych przesluchy byly minimalne.
ale co do pytania, skoro kolega nie nagrywa na setke, to moze kupic 2 takie same wielkomembranowce na overheady, zawsze mozesz je wykorzystac do wokalu lub jako ambience do innych rzeczy
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"