Słuchawki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
resbit
Słuchawki

Post autor: resbit » niedziela 26 lis 2006, 11:12

czesc, przeglądnąłem różne poprzednie tematy, ale nie uzyskałem zadowowalających mnie informacji,

sprawa jest taka, ze uzbierałem sobie 600zł i chciałbym zainwestowac to w słuchawki do domowego studia

na oku mam AKG k 271, prosiłbym o jakies rady sugestie innych typów słuchawek, warunkiem ejst to ze chciałbym aby były zamknięte (jak najlepiej tłumiły wsyztsko z otoczenia) wygodne i oczywiscie aby jak najlepiej brzmiały, od wysokich tonów po najnizsze pasma

chciałbytm je uzywac do masteringu przeróznych typów muzyki a przeważnie elektronicznej, wiec zalezy mi na precyzji odtwarzanego materiału

zwróciłem uage na AKG 271 poniewaz miałem okazje pracowac przez miesiąc na AKG 171 i moim zdaniem brzmiały rewelacyjnie i przy tym były wytrzymałe, munusem był ból uszu spowodowany uciskiem przy dłuższej pracy z nimi, pomyślałem o 271 ponieważ sa większe i nie powinny zgniatac uszu
ww.myspace.com/resbit

Awatar użytkownika
skibas

Re: Słuchawki

Post autor: skibas » niedziela 26 lis 2006, 11:37

chciałbytm je uzywac do masteringu przeróznych typów muzyki a przeważnie elektronicznej, wiec zalezy mi na precyzji odtwarzanego materiału

no to powodzenia:P lepiej chyba uzbierać jeszcze trochę kasy i zainwestować w monitory, bo mastering na słuchawkach... zresztą tyle razy temat był tu wałkowany...
słuchawki- owszem, jako odsłuch referencyjny ale nic po za tym, ze swojej strony mogę polecić Beyerdynamic DT 770.
Pozdrawiam!
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]

abproject

Post autor: abproject » niedziela 26 lis 2006, 11:38

...czesc, przeglądnąłem różne poprzednie tematy, ale nie uzyskałem zadowowalających mnie informacji,
Słabo szukałes, jest masa podobnych watkow.

sprawa jest taka, ze uzbierałem sobie 600zł i chciałbym zainwestowac to w słuchawki do domowego studia

na oku mam AKG k 271, prosiłbym o jakies rady sugestie innych typów słuchawek, warunkiem ejst to ze chciałbym aby były zamknięte (jak najlepiej tłumiły wsyztsko z otoczenia) wygodne i oczywiscie aby jak najlepiej brzmiały, od wysokich tonów po najnizsze pasma

Ile razy o tym juz było ? NA SŁUCHAWKACH NIE ROBIMY MASTERA !!!
zwróciłem uage na AKG 271 poniewaz miałem okazje pracowac przez miesiąc na AKG 171 i moim zdaniem brzmiały rewelacyjnie i przy tym były wytrzymałe, munusem był ból uszu spowodowany uciskiem przy dłuższej pracy z nimi, pomyślałem o 271 ponieważ sa większe i nie powinny zgniatac uszu...
Kup Beyerdynamic np. model 770..beda duzo lepsze niz te AKG.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Marck9

Post autor: Marck9 » niedziela 26 lis 2006, 11:44

tutaj
tutaj
tutaj

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

ODPOWIEDZ