Witam!
Mam problem z dżwiękiem(brak dżwięku) podczas obróbki pliku audio przez wtyczki!
Kontrolki pracują, jednakże dźwięku brak!
Ale jak powiadam, dzieje się tak tylko w chwili, gdy poddaję nagrany fragment działaniu jakiejkolwiek wtyczki - powiem więcej - mogę ustawić, np. parametry kompresora, nie słysząc jednakże jak to wpływa na dżwięk i potem przetworzyć zgodnie z tymi ustawieniami nagrany fragment.
Jest to jednakże bardzo kłopotliwe!
Odinstalowywałem cubasa, kartę dźwiękową, usuwałem z rejestru dane dotyczące programu i karty. Po czym ponownie wszystko instalowałem - program wczytuje bezbłędnie projekty, jednakże problem z dźwiękiem podczas obróbki przez wtyczki pozostaje.
Zupełnie ręce mi opadają, nie wiem co mam uczynić - powiem, że przed kilkoma dniami wszystko było w porządku.
Może coś z ustawieniami miksera w karcie - mam kartę emu 0404.
Już sam nie wiem.
Cubase - brak dźwięku we wtyczkach
muzykuję amatorsko, pragnę jednakże zgłębić tajniki dokonywania nagrań muzycznych i realizacji dźwięku.
Re: Cubase - brak dźwięku we wtyczkach
Zakładając, że inne programy odtwarzają Ci dźwięk (czyli karta działa jak należy) a w cubase masz problemy i to tylko przy używaniu pluginów, to chyba pozostaje konsultacja z dystrybutorem programu.

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Wina jest w złej konfiguracji miksera cubase (metronomu prawdopodobnie też nie słyszysz)
Naciśnij F4 i tam popatrz jak masz skonfigurowny mikser jak przypisane są wejcia karty do wyjć miksera cubase. Pokombinuj napewno ci się uda.
Nie mam cubase w domu więdz teraz niepamiętam ale jak nacisnies f4 to pokombinuj z zakładką studio
Naciśnij F4 i tam popatrz jak masz skonfigurowny mikser jak przypisane są wejcia karty do wyjć miksera cubase. Pokombinuj napewno ci się uda.
Nie mam cubase w domu więdz teraz niepamiętam ale jak nacisnies f4 to pokombinuj z zakładką studio
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO
Wielkie dzięki za podpowiedzi, ale wyobraźcie sobie, iż po powrocie do domu i uruchomieniu cubasa wszystko zaczęło grać!?
Nie wiem do tej pory o co chodziło, ale cieszę sie bo działa OK.
Dzięki wielki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Nie wiem do tej pory o co chodziło, ale cieszę sie bo działa OK.
Dzięki wielki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
muzykuję amatorsko, pragnę jednakże zgłębić tajniki dokonywania nagrań muzycznych i realizacji dźwięku.