Czym się kierować przy zakupie klawiatury sterującej?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Petey
Czym się kierować przy zakupie klawiatury sterującej?

Post autor: Petey » niedziela 12 lis 2006, 21:06

Siema

Tak jak w temacie

Czym się kierować przy zakupie klawiatury do max 4 i pół stówki. Takiej niskobudżetowej.

Chodzi mi o mechanizm klawiatury. Czy macie jakieś typy czy cos?? Może warto zwrócić uwagę na jakąś konkretną firmę?? a z której na pewno zrezygnować??

Wiem że za tą kase mogę sobie kupić pokrowiec na klawiatury ale w polskich internetowych sklepach znalazłem ok. 5 klawiatur mieszczących się w tym przedziale

pozdrawiam

Awatar użytkownika
KAFEL

Re: Czym się kierować przy zakupie klawiatury sterującej?

Post autor: KAFEL » poniedziałek 13 lis 2006, 15:49

...Siema

Tak jak w temacie

Czym się kierować przy zakupie klawiatury do max 4 i pół stówki. Takiej niskobudżetowej.

Chodzi mi o mechanizm klawiatury. Czy macie jakieś typy czy cos?? Może warto zwrócić uwagę na jakąś konkretną firmę?? a z której na pewno zrezygnować??

Najlepszą jakość klawiatury w tym przedziale ma chyba ESI KeyControl 49. Prosta bez wodotrysków ale solidna konstrukcja. Bardzo dobrze sprzedaje się u Niemców. Coś w tym chyba jest

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » poniedziałek 13 lis 2006, 17:33

...ESI KeyControl 49 ...
To żeś minie kolego zmieszał. Wczoraj otrzymałem odpowiedź od sprzedawcy sklepu i napisał że można mieć zastrzeżenia co do tej klawiatury No ale widocznie nie każdy egzemplarz jest tak samo wykonany

pozdrawiam

z poważaniem

Petey

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 13 lis 2006, 22:25

......ESI KeyControl 49 ...
To żeś minie kolego zmieszał. Wczoraj otrzymałem odpowiedź od sprzedawcy sklepu i napisał że można mieć zastrzeżenia co do tej klawiatury No ale widocznie nie każdy egzemplarz jest tak samo wykonany
Wiesz co miałem przez jakiś czas ESI NeOn i jak sądzę KeyControl ma tej samej jakości klawiaturę. A jeśli tak jest to będę się upierał że jest niezła. Słyszałem że jest to mechanizm stosowany w Kurzweilach (przynajmniej ten sam producent). No ale mogę się mylić.
Obecnie mam Novation Remote 61 i X-Station 25 i nie zamienię ich na żadne inne... przynajmniej na razie . Wśród sterowników MIDI są najbliżej mojego wzorca z Ensoniq'a ASR-10.
Pozdrówka

[addsig]

Awatar użytkownika
Borkowski

Post autor: Borkowski » sobota 18 lis 2006, 21:06

zeby nowego tematu nie zakladac czesciowo dolaczam sie do pytania

Chce kupic sobie klawiaturke za max 500 zł (jak bedzie cos naprawde godnego uwagi to dorzuce jeszcze z 50 ). Potrzebowalbym 2 oktawy i pokretla, bo raczej faderow nie dostane za ta kase. Przyciski niekoniecznie ale zawsze mile widziane Mialem na oku Alesis Photon 25: tutaj
ale przeczytalem tu i owdzie kilka zlych opinii. Moze cos polecicie?

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » niedziela 19 lis 2006, 01:04

...zeby nowego tematu nie zakladac czesciowo dolaczam sie do pytania

Chce kupic sobie klawiaturke za max 500 zł (jak bedzie cos naprawde godnego uwagi to dorzuce jeszcze z 50 ). Potrzebowalbym 2 oktawy i pokretla, bo raczej faderow nie dostane za ta kase. Przyciski niekoniecznie ale zawsze mile widziane Mialem na oku Alesis Photon 25: tutaj
ale przeczytalem tu i owdzie kilka zlych opinii. Moze cos polecicie?...
ESI KeyControl 25, chyba do 500 pln nie ma niczego innego.
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » niedziela 19 lis 2006, 10:20

co sadzicie o korg microkontrol?? czy moze ktos mial doczynienia z ta klawiatura?? jak sie sprawuje i czy wszstko tam chodzi tak jak powinno
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
Borkowski

Post autor: Borkowski » niedziela 19 lis 2006, 11:21

......zeby nowego tematu nie zakladac czesciowo dolaczam sie do pytania

ale przeczytalem tu i owdzie kilka zlych opinii. Moze cos polecicie?...
ESI KeyControl 25, chyba do 500 pln nie ma niczego innego.
...
no ciekawe powiem szczerze

Tylko tutaj jest napisane ze ma 2 pokretla ale to chyba sie tyczy pich bendera i modulacji bo ja na obrazku widze pokretel 8

Zainteresowalem sie tez tym glownie ze wzgledu na to ze ma program do definiowania ustawien kontrolerow, kiedy ESI KeyControl 25 moze miec txlko 2 ustawienia.

I jeszcze jedno pytanie. Ktos wie cze Proteus X dodawanzydo tej klawiaturki dziala tylko z niażśłą?

ODPOWIEDZ