Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
szkudlik
Re: Podróbka Shure SM58?
autor: szkudlik » czwartek 16 lis 2006, 09:20
Jeśli to oznacza że są dwa oryginały, to ja zdecydowanie wolę ten oryginał ze strony polsondu... jeśli chodzi o brzmienie.

troszke o co innego mi chodzi. Nie twierdze ze podroby graja tak samo dobrze, za to probuje powiedziec ze isntienie naklejki "caution" i/lub ciemnego gwintu na wkladce nie jest jednoznacznym wyznacznikiem falsyfikatu.
goti czy w tym nagraniu roznica pomiedzy tym pierwszym a drugim polega jest tylko wlaczeniu Phantoma?? Jezeli tak to albo masz walniety kabel (jedna z zylek zwarta do masy) albo ten mikrofon to zlom.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
acoto
autor: acoto » czwartek 16 lis 2006, 10:13
...Jeśli to oznacza że są dwa oryginały, to ja zdecydowanie wolę ten oryginał ze strony polsondu... jeśli chodzi o brzmienie.

troszke o co innego mi chodzi. Nie twierdze ze podroby graja tak samo dobrze, za to probuje powiedziec ze isntienie naklejki "caution" i/lub ciemnego gwintu na wkladce nie jest jednoznacznym wyznacznikiem falsyfikatu.
to jakaś paranoja albo..
do tej pory nie wiedzialem o istnieniu tej stronki polsoundu bo shury
kupuję w ...polsoundzie. Teraz popatrzłem co od nich kupiłem i co??/
PODRÓBY!!! mają naklejkę i czarny gwint
do brzmienia nie mam zastrzeżeń.
Kupowane ok.3 lata temu.
-
goti
autor: goti » czwartek 16 lis 2006, 16:32
...Jeśli to oznacza że są dwa oryginały, to ja zdecydowanie wolę ten oryginał ze strony polsondu... jeśli chodzi o brzmienie.
goti czy w tym nagraniu roznica pomiedzy tym pierwszym a drugim polega jest tylko wlaczeniu Phantoma?? Jezeli tak to albo masz walniety kabel (jedna z zylek zwarta do masy) albo ten mikrofon to zlom.
...
kabel mowie jest z dolnej polki raczej <30 zl za 5 metrowy kabel> ale konsola tez jest dosc stara i co do jej jakosci mozna miec mieszane uczucia =).ale tak roznica polega tylko na wlaczeniu phantoma
-
szkudlik
autor: szkudlik » czwartek 16 lis 2006, 16:49
ale tak roznica polega tylko na wlaczeniu phantoma
No wlasnie, gdy wszystko jest w porzadku to przy mikrofonach dynamicznych nie ma zadnej roznicy w brzmieniu przy phantomie wlaczonym i wylaczonym
[addsig]
-
goti
autor: goti » czwartek 16 lis 2006, 17:09
...ale tak roznica polega tylko na wlaczeniu phantoma
No wlasnie, gdy wszystko jest w porzadku to przy mikrofonach dynamicznych nie ma zadnej roznicy w brzmieniu przy phantomie wlaczonym i wylaczonym
...
czyli co ten mik t podrobka?
-
jd73 - Posty:88
autor: jd73 » czwartek 16 lis 2006, 23:22
......Taka firma z tradycjami i taki badziew puszcza na rynek.Na szczescie majki Senheiser trzymaja jakosc i gdziekolwiek zamowisz w riderze to brzmia tak samo.
...
Czyż by po legendarnych Shure została tylko legenda??
Zgadza sie, ale ... Mam 2 Sennheiser E845 kupowane w odstępie pół roku. Już było słychać, który jest nowy a który nie. Szybciej sie "wytrzepują" w porównaniu do Shure (tych starych).
-
jd73 - Posty:88
tak na marginesie: niektórefirmy same się postarały żeby ich legenda prysła, np JBL i sami produkują złom
-
goti
podbijam temat.to co powie ktos na podstawie tej nagranej probki czy to podrobka czy orgfinal?
-
szkudlik
autor: szkudlik » sobota 18 lis 2006, 22:24
...podbijam temat.to co powie ktos na podstawie tej nagranej probki czy to podrobka czy orgfinal?
Chyba juz dosc zostało powiedzniane, no nie?
Albo masz spaprany kabel ALBO podrobke Shura. I niestety musisz juz sam sprawdzic czy kabel jest OK
[addsig]