...Mam kilka pytań:
1. kiedy chcę dać digital mixdown ścieżki (np. stopa, która była pocięta w sensie dogrywana) to wyskakuje mi: non continues coś tam coś tam, później "memory full, result code=-108" i nie łączy ścieżek. Dlaczego?
Tak to juz jest w v.5,zanim to zrobisz kliknij na oknie transportu myszka pod cyferkami tempa i naciscnij ok,to jest bufor pamieci Logica,jesli to nie pomoze,zrestartuj Logica i po restarcie od razu sprobuj zrobic mixdown.Najlepiej zrob bypass wszystkich pluginow,jesli to mozliwe.
2. kiedy zrobiłem formata systemu potem odpaliłem Logica wyskoczyło mi, że nie znalazł kilku ścieżek nagrywanych ostatnio, np. dogrywanego basu, no i problem bo gość musi przyjechać jeszcze raz i dogrywać bo nie umiem tego zaleźć:/ Dlaczego?
Dlatego,ze nie przypilnowales na poczatku i nagrales bas do innego katalogu pewnie systemowego i robiac format wywaliles te sciezki,nagrywales je na pulpit?Moze miales je do zaimportowania i nie przeniosles ich pozniej do katalogu piosenki.Pamietaj-zawsze na poczatku projektu wcisnij literke A,stworz katalog pod przyciskiem ASIO i tam zawsze bedzie Logic nagrywal dana piosenke,oczywiscie SAVE AS.....musisz zrobic do tego samego katalogu.
3. poza tym w tej samej sesji kiedy chcę odsłuchać (czyli wciskam pause) wyskakuje mi komunikat, że nie można usunąć(nie wiem czemu Logic chce ją usuwać

) danej ścieżki bo jest ona teraz używana. później wyskakują jakieś dwa komunikaty i już odgrywa normalnie...tak samo przy nagrywaniu
help!!
Kochany,a dlaczego wciskasz pauze do odtwarzania skoro tam jest funkcja PLAY,po drugie naciskasz to w LOGICU?????????????A moze przacujesz na jakichs badziewiastych driverach,czy to sa ASIO driver,jesli tak to na jakiej karcie?W zyciu nic takiego Logic mi nie wykonal,jesli masz co takiego to musisz miec jakis bardzo kiepski(w sensie konfiguracji sprzetowej,plyta,procek,grafika-komputer.
4. jak odwrócić fazę w Logicu? najlepiej programowo a nie wtyczkami...
Funkcja INVERT(w zakladce FUNCTIONS po wejsciu do edycji danego Wave'a
5. gdzie ustawić żeby w mikserze bypasy działały przez kliknięcie poprostu w nazwę efektu na insercie? bo za każdym razem muszę klikać go dwa razy, efekt się otwiera i dopiero teraz mogę dać bypass i w widoku miksera podświetlenie znika. na dłuższą metę jest to dość uciążliwe.
Z CTRL na klawiaturze jak nacisniesz na plugin to zrobi sie bypass
[addsig]