Koncert Gilmoura w Gdańsku
hehe mnich, dopiero teraz sie ocknales po koncercie z wrazenia ?:)
fan dobrego brzmienia ;)
Re: Koncert Gilmoura w Gdańsku
:D
na to wygląda :)
a w sumie ciekawe kiedy się ukaże DVD, bo chciałbym wreszcie usłyszeć ten koncert jak należy :)
na to wygląda :)
a w sumie ciekawe kiedy się ukaże DVD, bo chciałbym wreszcie usłyszeć ten koncert jak należy :)
www.surogat.pl
Panowie to była długa historia!
głowne nagłośnienie przyjechało chyba razem z wykonawcą ale dogłośnieniem miał się zająć pan Sławek Łosowski (SL sound) Niestety nagłośnienie to podobno z winy organizatora posłużyło tylko i wyłącznie do podania kilku komunikatów dla publiczności. Teraz Polska!
głowne nagłośnienie przyjechało chyba razem z wykonawcą ale dogłośnieniem miał się zająć pan Sławek Łosowski (SL sound) Niestety nagłośnienie to podobno z winy organizatora posłużyło tylko i wyłącznie do podania kilku komunikatów dla publiczności. Teraz Polska!

"Swiat szuka ofiar, Świat szuka winnych" 

SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
"mnich dopiero teraz sie obudziles"
wcześniej pisalem ale cuuuś widocznie nie weszlo a zapal mam do teraz więc skrobnalem pare zdań
A co do naglośnienia od Slawka Losowskiego to slyszalem od...chyba Jego syna(nie pamietam już) że w tym okresie jego sprzęt ulegl "przepaleniu"-na szczęscie ubezpieczony ale i tak ostro
Pozdrawiam wszystkich:)
wcześniej pisalem ale cuuuś widocznie nie weszlo a zapal mam do teraz więc skrobnalem pare zdań

A co do naglośnienia od Slawka Losowskiego to slyszalem od...chyba Jego syna(nie pamietam już) że w tym okresie jego sprzęt ulegl "przepaleniu"-na szczęscie ubezpieczony ale i tak ostro

Pozdrawiam wszystkich:)
www.studiodapson.freehost.pl
Naglosnieniem zajmowala sie firma Britannica Row (klasa sama dla siebie) i glownym akustykiem byl ktos z ich brygady. Problem polega na tym, ze dostali informacje, ze koncert bedzie na 30.000 osob i na tyle przygotowali sprzetu, a ze bylo wiecej... coz... Teraz Polska:) Jesli chodzi o firme SL Sound to ustawila ona naglosnienie awaryjne i uzyczala B. Row swoich ludzi do pomocy.
Mała poprawka: BRITANIA ROW (od nazwy ulicy, pryz której Pink Floyd w czasach nagrywania Animals mieli swoje studio)
A ewidentne jest, że było za mało nagłośnienia jak na ta ilość publiczności i to ewidentnie przejawia się chęć zarobienia organizatorów.
Szkoda.
Szkoda kasy własnej i talentu muzyków i umiejętności akustykó z Britania Row.
A ewidentne jest, że było za mało nagłośnienia jak na ta ilość publiczności i to ewidentnie przejawia się chęć zarobienia organizatorów.
Szkoda.
Szkoda kasy własnej i talentu muzyków i umiejętności akustykó z Britania Row.
www.surogat.pl
...Mała poprawka: BRITANIA ROW (od nazwy ulicy, pryz której Pink Floyd w czasach nagrywania Animals mieli swoje studio)
Racja:) Ciagle ta nazwa kojarzy mi sie z encyklopedia ;)
Racja:) Ciagle ta nazwa kojarzy mi sie z encyklopedia ;)
...nic się nie stało tylko debilny polski organizator (w każdym razie ktoś za to odpowiedzialny)nie postawił zestawów strefowych. Z góry było wiadomo ile ludzi będzie. Na stingu i paru innych koncertach jakoś nie zapomnieli. ...
Niestety na samym koncercie nie byłem, ale z tego co słyszałem problem polegał na czymś zupełnie innym. Otóż cały sprzęt wystawiali angole i gdy dowiedzieli sie ile biletów jest sprzedanych to stwierdzili, ze nie będą nagłasniać pustego placu. Skąd inąd słusznie...
Po czym okazało się, że w ciagu ostatnich dni jak sprzęt już przyjechał sprzedało się większość biletów, niestety było zbyt późno.
Nie mówię, że to co napisałem jest jedyną słuszną i prawdziwą wersją wydarzeń organizacyjnych, ale biorąc pod uwagę, ze osoba z którą rozmawiałem była podczas tych przygotowań w towarzystwie organizatorów oraz biorąc pod uwagę zdrowo rozsądkowe podejście to ma to sens.
Pozdraawiam
[addsig]
Niestety na samym koncercie nie byłem, ale z tego co słyszałem problem polegał na czymś zupełnie innym. Otóż cały sprzęt wystawiali angole i gdy dowiedzieli sie ile biletów jest sprzedanych to stwierdzili, ze nie będą nagłasniać pustego placu. Skąd inąd słusznie...
Po czym okazało się, że w ciagu ostatnich dni jak sprzęt już przyjechał sprzedało się większość biletów, niestety było zbyt późno.
Nie mówię, że to co napisałem jest jedyną słuszną i prawdziwą wersją wydarzeń organizacyjnych, ale biorąc pod uwagę, ze osoba z którą rozmawiałem była podczas tych przygotowań w towarzystwie organizatorów oraz biorąc pod uwagę zdrowo rozsądkowe podejście to ma to sens.
Pozdraawiam
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
- gekon-bass
witam serdecznie!
w Muzyce i Technologii był ostatnio artykuł o zacnym concercie...
zamieszczono tam szczegółowe zestrawienie techniczne.
poniewaz david gilmur nie lubi systemów line aray zastosowano bardziej tradycyjna metodyke nagłosnienia, oparta na kolumnach turbosound,
realizował to angol wiec o łomocie nie było mowy...
linie dogłasniajace zupełnie nie funkcjonowały z przyczyn nieznanych,
jednym słowem anglicy sa pompatyczni.
w Muzyce i Technologii był ostatnio artykuł o zacnym concercie...
zamieszczono tam szczegółowe zestrawienie techniczne.
poniewaz david gilmur nie lubi systemów line aray zastosowano bardziej tradycyjna metodyke nagłosnienia, oparta na kolumnach turbosound,
realizował to angol wiec o łomocie nie było mowy...
linie dogłasniajace zupełnie nie funkcjonowały z przyczyn nieznanych,
jednym słowem anglicy sa pompatyczni.
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..