Witam.
Jestem bardzo mocno początkującym użytkownikiem.
Jedyne, czym się zajmuję - i nie chcę więcej, to dogrywanie wokali do gotowego bitu.
Do tej pory wszystko robiłem w audition i na sb live i nie było problemów. Teraz mam kartę emu 1212m i cubase sx i to mnie przerasta. Nie mogę zmusić tego zestawu, żeby widział sygnał z mikrofonu.
Czy ktoś może mi wskazać adres strony lub wytłumaczyć jak krowie na rowie, jak skonfigurować Patch Mix i cubase, żebym po naciśnięciu f3 widział, że cubase "widzi" mike.
Może ktoś jest z Poznania i chciałbym mi udzielić kilku korepetycji.
[addsig]
Cubase + Emu 1212m
- paju_poznan
Urodzony 1975. Hobbystycznie nagrywam w domu piosenki.
Re: Cubase + Emu 1212m
...Witam.
Jedyne, czym się zajmuję - i nie chcę więcej, to dogrywanie wokali do gotowego bitu.
Do tej pory wszystko robiłem w audition i na sb live i nie było problemów. Teraz mam kartę emu 1212m i cubase sx i to mnie przerasta. Nie mogę zmusić tego zestawu, żeby widział sygnał z mikrofonu.
Czy ktoś może mi wskazać adres strony lub wytłumaczyć jak krowie na rowie, jak skonfigurować Patch Mix i cubase, żebym po naciśnięciu f3 widział, że cubase "widzi" mike.
...
a masz przedwzmacniacz mikrofonowy? EMU1212m nie ma wbudowanego preampu.
Jak masz ochotę na korki, to dawaj na priva.
Pozdro
Groover
...
a masz przedwzmacniacz mikrofonowy? EMU1212m nie ma wbudowanego preampu.
Jak masz ochotę na korki, to dawaj na priva.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl