Mikrofon pojemnościowy, a studio domowe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Mikrofon pojemnościowy, a studio domowe

Post autor: grembo » sobota 11 lis 2006, 23:32

ja to mam taki prosty problem z tym SE Filtrem - mam jeden z najciezszych (choc nie stydyjnych) statywow - ale cala konstrukacja wraz z mikiem, koszem i pop-filtrem (srodek ciezkosci jeszcze z pare cm dalej) niedlugo runie :(((((

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » niedziela 12 lis 2006, 14:47

Prawda-jest to cięzkie

1)Zebromirrrr jak bedziesz robil zdjęcia to bardzo Cię prosze zrób kilka ujęć każdej z warstw w samym "bębnie od pralki"-(tak to niektórzy nazywaja) czyli jak przymocowaleś folie aluminiową, welne mineralna i storzyleś przestrzeń powietrzną

2)a do tych "prostokątów obitych materialem" to nie wiem czy dobrze rozumiem-one są umieszczone w ramie?Obite wykladziną z dwóch stron(zewn.i wewn) oraz warstwami sprasowanej welny mineralnej przedzielonej wykladzina...nie wiem czy dobrze myślę-nie potrafię sobie jakoś tego ulożyć-jelsi źle mówię to wal mnie po glowie i jeszcze raz wytlumacz:) bom czasem ciemny;)

3)Ile wynosi u Ciebie grubość samej obudowy czyli "bębna od pralki" z blachy perforowanej z tymi warstwami(folia aluminiowa,powietrze, welna mineralna) bez tych "prostokątów"/W EiS jest napisane,że nie przekracza 12 mmm!!!
www.studiodapson.freehost.pl

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » niedziela 12 lis 2006, 15:04

Czekaj, trochę chyba skumalem-zamiast warstw w bębnie (czyli folii aluminowej, powietrza i welny mineralnej) wsadzileś sprasowaną welnę minerlaną, potem wykladzinę i znowu welnę i zabiles to wykladziną.Wszytko jest na ramie która pospawaleś i nagiąles a zamiast "prostokątów" daleś gąbkę akustyczną tak?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 12 lis 2006, 15:39

naprawde wydajcie kase na ksiazke inie kombinujcie jak kon pod gore....
latwiej i lepiej bedzie tak rozproszyc sygnal w pokoju zeby ladnie dawal wokal...a przy okazji saam odsluch muzy tez sporo zyska

zreszta srednio podchodze do tych wynalazkow - wole sprawdzone od dziesiecioleci metody

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » poniedziałek 13 lis 2006, 03:38

książkę kupilem i wslanieja zglębiam a raczej zaglebiam sie w niej:)
a Reflection filter zbuduję:)

Zeby tylko takie byly "góry" w życiu dla każdego konia;)

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » poniedziałek 13 lis 2006, 03:39

zglębiam:) sorki za gafę:)

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » wtorek 14 lis 2006, 22:08

obudowa zrobiona:)Caly dzień ale warto bylo:)
Teraz czekam aż wszystko wyschnie i laduję bebechy czyli cale wnętrze:))))))))))
Ciekawe jak zrobie testy-co wyjdzie?Ale i tak warto pracowac nad takimi rzeczami nawet dla fiaska ale próbowac warto:)

ODPOWIEDZ