Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
oduck
Re: Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Post autor: oduck » sobota 11 lis 2006, 23:59

sprawdzalem na co najmniej 3 utworach i L2 wydawal charakterystyczne charczenie(bulgotanie takie) przy jakichkolwiek ustawieniach release , z l1 podobnie, natomiast mpl1 dal rade
stad moja opinia

a przeklamania wskaznikow nie zauwazylem

hmm

co do UA - dzieki! konto oczywiscie ma, zaraz skrobne maila

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 00:00

aha, sprawdze tego timeworks, skoro mowicie ze ok, chociaz nie planuje nowych wydatkow obecnie, ale skoro demo jest to sobie sprawdze ;)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 12 lis 2006, 00:06

...sprawdzalem na co najmniej 3 utworach i L2 wydawal charakterystyczne charczenie(bulgotanie takie) przy jakichkolwiek ustawieniach release , z l1 podobnie, natomiast mpl1 dal rade
stad moja opinia

no to nie wiem, ja takze sprawdzałem demo , po poł godznie wywaliłem bo według mnie działał zle ,wskazania rms ,zakłamywał, porownywałem to na czujnikach Wavsa m WAVelaba oraz na zewnetrznym urzadzeniu ,, wszedzie było tak samo tylko na mpL 1 inaczej ...

co do UAD -1 ,, ja przez pomyłke przestawiłem zegar wi wszystkie dema szlak trafił a nie korzystałem jeszcze z zadnego , przysłali mi nowy plik, i działaja

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 00:11

Master a ty sprawdzales wersje PRo tego MPL czy zwykla? bo ja nie zaznaczylem w sumie ze mowie o pro ktora ma sporo wiecej (look ahead ustawienie chociazby, bardzo przydatne)
poza tym sprawdzilem wlasnie bardzo dokladnie (Totalyserem) i cos masz zle ustawione, mi zarowno Peak, jak i RMS zgadza sie co do joty jedno z drugim

(poza tym juz na poczatku napisalem ze testowalem dokladnie wiec nie wiem skad podejrzenie ze tylko reklamy sluchalem ;) )
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 12 lis 2006, 00:15

...Master a ty sprawdzales wersje PRo tego MPL czy zwykla? bo ja nie zaznaczylem w sumie ze mowie o pro ktora ma sporo wiecej (look ahead ustawienie chociazby, bardzo przydatne)
poza tym sprawdzilem wlasnie bardzo dokladnie (Totalyserem) i cos masz zle ustawione, mi zarowno Peak, jak i RMS zgadza sie co do joty jedno z drugim

(poza tym juz na poczatku napisalem ze testowalem dokladnie wiec nie wiem skad podejrzenie ze tylko reklamy sluchalem ;) )...
zaraz wejde na ich strone i zobacze co tesrowałem .

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 12 lis 2006, 00:27

testowałem obydwie ... widze ze demo zawiera obydwie wersje wiec musiałem obydwie testowac.. mozliwe ze cos poprawili moze jest nowa wersja,
JEdnak i tak nieprzekonuje mnie ten limiter, podobnie zreszta jak produkty Ruskiego VOXENGO , moze to i dobrze działa, ale nawsadzane przycikow opcji 1500 , wiem ze sa ludzie ktorzy sa zachwyceni ta firma ( mowa o VOXENGO ) ale cóz ...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 01:01

ja voxengo tez jakos neiufnie traktuje, moze to przez te kolorki i interfejs (podobny mam problem z firma sonalksis, rowniez lubiana na swiecie)
ale kjaerhus naprawde solidne wtyczki robi - GAC (channel strip, obecnie pod postacia VC64 rowniez w sonarze), GAG (swietna bramka) no i wlasnie MPL to wg mnie rzeczy warte zainteresowania. reszte mozna pominac (chociaz moze komus przypasuja, rozne sa gusta)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 12 lis 2006, 01:24

mozliwe, ja od kad mam UAd-1 nie traktuje powanie wielu firm ... po porstu słysze róznice , w tym tygodniu przypłynie do mnie z za morza flagowy TL AUDIO C1 oraz podobno Bardzo dobry działajacy na tej samej zasadzie co LA-2A lampowy ART VLA . zobaczymy jak to bedzie gadało

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 13:51

z tym niepowaznym traktowaniem firm w porownaniu do UAD to tez bym uwazal z drugiej strony - wiele firm robiacych wtyki ze swoim DSP zeruje po czesci na sugestii ze jak cos jest sprzetoe to musi byc lepsze (slyszalem wiele opinii np ze te same wtyki brzmia duzo lepiej w TDM niz w wersji natywnej :) )

ciezko zachowac obiektywizm w dzisiejszych czasach, kiedy piekny interfejs i marketingowe blabla skutecznie uszy zamydla ;) slepe testy to jedyny sposob walki z tym

a co do tego ARTa to ciekaw jestem twojej opinii, sam stoje przed wyborem takiego urzadzenia (badz zwyklego kompresora) jako uzupelnienie preampu

TLAudio C1 uzywam na codzien i srednio zachwycony jestem, ale to temat w sumie na inny watekj ;)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 13:55

a jeszcze tylko jedno a propos ;) - ja bardzo czesto slyszac roznice (ewidentne badz tez mikroskopijne) mam problem z okresleniem, czy to roznica na korzysc ktoregos czy tez po prostu "kazdy jest inny, ale kazdy dobry obiektywnie"

no ale to juz w ogole akademickie rozwazanie ;)
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ