autor: oduck » niedziela 12 lis 2006, 00:53
ja czytam obecnie i SoS, i FM, i Eis (kiedys regularnie czytalem Studio SOund, ktore bardzo mi podchodzilo, ale niestety rzeczywistosc okazala sie brutalna dla tego wydawnictwa.. :( )
i powiem, ze:
FM kupuje ze wzgledu na ciekawe wywiady z tworcami oraz dobre recenzje oprogramowania, ktore mnie interesuje (mam widocznie podobny profil co redaktorzy) . np w najnowszym numerze swietna relacja z sesji odlsuchowej monitorow w real world studios
SoS - swietne artykuly opisujace historyczne sesje plus naprawde fachowe materialy odnosnie studia w ogole (hardware i software) [nawiasem mowiac jeslui mialbym wybrac tylko jeden to bylby to wlasnie SoS - najszersze spektrum. ale trzeba przyznac, ze z aktualnoscia prezentacji nowosci sa wg mnie troche na bakier, mneij wiecej miesieczne opoznienie w stosunku do FM na przyklad
a EiS... obecnie prezentuje moim zdaniem europejski poziom! ostatnie dwa numery to cos, za co chcialbym pogratulowac redakcji i zyczyc utrzymania takiego stanu rzeczy. coraz wiecej wywiadow, warsztaty bardzo przydatne, plyta (ktorej w SoS brak) wypelniona dosyc uzyteczna trescia (chociaz mialbym zastrzezenia co do jakosci testow - zwlaszcza jesli chodzi o poziom wykonawczy instrumentalistow, czasami jest wrecz zenujacy..); recenzje plyt moglyby byc jedynie jakies bardziej aktualne, bo np recenzowanie plyty TLove ktora wyszla bodajze w marcu to jakas przesada (rozumiem, ze dzial nazywa sie "teraz tego sluchamy", ale chyba nie o to powinno chodzic..)
ale ogolnie tak trzymac i nei puszczac ! :)
fan dobrego brzmienia ;)