Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?
-
...
Mysle ze cie troche ponioslo,mam dwa UAD-y i wszystkie ich wtyczki ktore mnie interesowaly i nadal uzywam Waves.A moze po prostu nigdy nie uzywales np L3?Czym go zastepujesz w UADie???...
Korzystam z UAD-1 cały czas .. zadziej z Wavsa , ale kolego akurat wybrałes kiepska przykład ... tak sie sklada ze L3 jest srednich lotów :)
Wlasnie dlatego w ubieglym roku dostal TEC Award za najlepszy produkt w kategori Outstanding Technical Achievement in Signal Processing Technology...
Mysle ze cie troche ponioslo,mam dwa UAD-y i wszystkie ich wtyczki ktore mnie interesowaly i nadal uzywam Waves.A moze po prostu nigdy nie uzywales np L3?Czym go zastepujesz w UADie???...
Korzystam z UAD-1 cały czas .. zadziej z Wavsa , ale kolego akurat wybrałes kiepska przykład ... tak sie sklada ze L3 jest srednich lotów :)
Wlasnie dlatego w ubieglym roku dostal TEC Award za najlepszy produkt w kategori Outstanding Technical Achievement in Signal Processing Technology...
Re: Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?
...
Fakt wygrał... posiadam takze L3 i wiem jak działa , takze wiem co robi z górą ... poszukaj na zagranicznych forach co ludzie pisza ..
nulltutaj sprobuj Timeworks Mastering Limiter ,
...
Fakt wygrał... posiadam takze L3 i wiem jak działa , takze wiem co robi z górą ... poszukaj na zagranicznych forach co ludzie pisza ..
nulltutaj sprobuj Timeworks Mastering Limiter ,
jeszcze zerknij TUTAJ
przepraszam to odnosnie mojego poprzedniego postu , dotyczacego opinji o L 3 TUTAJ
testow jest sporo, warto przejrzec, zeby sobie opinie zrobic, jeden z przykladow:
http://www.chrismilne.com/uadforums/viewtopic.php?t=5329
http://www.chrismilne.com/uadforums/viewtopic.php?t=5329
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
Master,dzieki za przypomnienie o Timeworks WC.
Rzeczywiscie znakomicie dziala....
Rzeczywiscie znakomicie dziala....
-
...Master,dzieki za przypomnienie o Timeworks WC.
Rzeczywiscie znakomicie dziala.......
Mialo byc oczywiscie MC,Mastering Compressor
Rzeczywiscie znakomicie dziala.......
Mialo byc oczywiscie MC,Mastering Compressor
- Miłaszewski
Idea L3 jest fajna na pismie. Brzmienie takie sobie. Na pewno nie jest wart swojej ceny bo za kilkakrotnie mniejsze pieniadze mozna dostac duzo lepsze limitery. Szczesliwcy na PC maja np. Timeworks Mastering Compressor (wbrew temu co mowi nazwa, jest to limiter). Ci co maja Pro Toolsa moga sprobowac limiter Massey - tutaj ograniczenie wersji demo to brak przycisku Bypass, ale poza tym wtyczka dziala! Poza tym jak ktos chce pelna wersje, jest bardzo tania. I duzo lepsza niz L3. Poza tym kraza w necie plotki, ze PSP niedlugo wyda limiter masteringowy. Jesli to prawda, to bedzie to moze taki sam killer brzmieniowy jak Neon? :)
Niestety nie moge wypowiedziec sie na temat UAD, bo uzywam laptopa i nie mam komputera stacjonarnego... :( Jak zrobia wersje firewire, to kupie :)
[addsig]
Niestety nie moge wypowiedziec sie na temat UAD, bo uzywam laptopa i nie mam komputera stacjonarnego... :( Jak zrobia wersje firewire, to kupie :)
[addsig]
z dobrze dzialajacych polecam jeszcze Kjaerhus MPL - naprawde przemyslana wtyczka, L1 i L2 w porownaniu dokonanym przeze mnie wypadly blado...
niestety precision limitera z uad-1 nie mam jak przetestowac bo kupilem UAD-1 z drugiej reki i od razu mialem demo expired :( (chociaz w sumie to nie wiem czy to normalne, moze cos sknocilem>?)
tu jest test ze strony Kjaerhusa: http://www.kjaerhusaudio.com/mp3/limitertest.mp3
zreszta dosyc ciekawy tak czy inaczej, polecam
aha, jest darmowa wersja limtera (tylko treshold, do zera dB limituje)
niestety precision limitera z uad-1 nie mam jak przetestowac bo kupilem UAD-1 z drugiej reki i od razu mialem demo expired :( (chociaz w sumie to nie wiem czy to normalne, moze cos sknocilem>?)
tu jest test ze strony Kjaerhusa: http://www.kjaerhusaudio.com/mp3/limitertest.mp3
fan dobrego brzmienia ;)
...z dobrze dzialajacych polecam jeszcze Kjaerhus MPL - naprawde przemyslana wtyczka, L1 i L2 w porownaniu dokonanym przeze mnie wypadly blado...
...
Ok, widze ze kolega chyab tylko słuchał reklamy limitera Kjaerhusa , TOTALNY BADZIEW !!!w dodatku kompletnie przekłamuja wskazniki, w momencie gdy na Kjaerhusa jest -10 Rms ,,, w rzeczywistosci jest pomiedzy 11-13 , LImiter zaczyna sie dusic gdy L2 jeszcze oddycha
a TIMEWORKS MC nawet sie nie zaczł pozadnie limitowac
Co sie tyca UAD-1
musisz napisac do U .A .. prosbe o przysłanie nowego pliku aktywujacego , napisz ze kupiłes UADa jako second hand i nie miałes okazji testowac zadnego Demo , przysla Ci llist w ktorym poprosza Cie abys skopiowac cos z REJESTROW , wyslesz im to , po dwoch dniach dostaniesz nowy plik ktory odpali na nowo wszystkie DEMA ..
A jeszcze jedno masz konto w U.A
...
Ok, widze ze kolega chyab tylko słuchał reklamy limitera Kjaerhusa , TOTALNY BADZIEW !!!w dodatku kompletnie przekłamuja wskazniki, w momencie gdy na Kjaerhusa jest -10 Rms ,,, w rzeczywistosci jest pomiedzy 11-13 , LImiter zaczyna sie dusic gdy L2 jeszcze oddycha
a TIMEWORKS MC nawet sie nie zaczł pozadnie limitowac
Co sie tyca UAD-1
musisz napisac do U .A .. prosbe o przysłanie nowego pliku aktywujacego , napisz ze kupiłes UADa jako second hand i nie miałes okazji testowac zadnego Demo , przysla Ci llist w ktorym poprosza Cie abys skopiowac cos z REJESTROW , wyslesz im to , po dwoch dniach dostaniesz nowy plik ktory odpali na nowo wszystkie DEMA ..
A jeszcze jedno masz konto w U.A