Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio
-
Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyc, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.
czy sa jeszcze jakies programy ktore potrafia wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac.
czy sa jeszcze jakies programy ktore potrafia wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac.
Re: Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio
...Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyć, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.
czy sa jeszcze jakies programy które potrafią wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosiłbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
Do loopów to się ACID doskonale nadaje
Tu darmowy
czy sa jeszcze jakies programy które potrafią wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosiłbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
Do loopów to się ACID doskonale nadaje

Tu darmowy
...Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyc, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
np : Recycle , Ableton live.
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
np : Recycle , Ableton live.
http://profile.myspace.com/szymonszulc
No przecież funkcjonalnie CubaseSX jest odpowiednikiem Nuendo - ma dokładnie ten sam zestaw funkcji edycyjnych!
Zmiana tempa, o którą pytasz jest klasycznym zabiegiem operacji destrukcyjnej, która jest świetnie opisana w instrukcji obsługi do Cubase, właśnie na przykładzie loopa perkusyjnego. I to krok po kroku, z obrazkami.
Nie mogę wyjść z podziwu, że wydałeś tyle pieniędzy na program a nie zadałeś sobie trudu choćby przewertowania manuala.
Zmiana tempa, o którą pytasz jest klasycznym zabiegiem operacji destrukcyjnej, która jest świetnie opisana w instrukcji obsługi do Cubase, właśnie na przykładzie loopa perkusyjnego. I to krok po kroku, z obrazkami.
Nie mogę wyjść z podziwu, że wydałeś tyle pieniędzy na program a nie zadałeś sobie trudu choćby przewertowania manuala.
jasne podejrzewam ze wydał kase ale na łącze internetowe
wydając tak duzą ilosc kasy to juz nie jest sie początkującym
ew ze dostał go do kjakies karty muzycznej
3mozliwosc ukradł
to jak skąd masz nuendo i cubase'a

wydając tak duzą ilosc kasy to juz nie jest sie początkującym
ew ze dostał go do kjakies karty muzycznej
3mozliwosc ukradł

to jak skąd masz nuendo i cubase'a
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:45 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Tak masz racje mam tą wersje reapera (powyzej 9,99 jako shareware)
to prawda program jest prosty ale skuteczny w koncu jest duzo producentów którzy nie potzrebują kilkunastu tracków
to prawda program jest prosty ale skuteczny w koncu jest duzo producentów którzy nie potzrebują kilkunastu tracków
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:45 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:46 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale Reaper nie ma ograniczeń w ilości śladów...
...
Fajny jest ale czemu taki brzydki? Interfejs przypomina aplikacje z czasów win95
...
Fajny jest ale czemu taki brzydki? Interfejs przypomina aplikacje z czasów win95

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...