Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
losthighway
Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio

Post autor: losthighway » piątek 10 lis 2006, 22:11

Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyc, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.

czy sa jeszcze jakies programy ktore potrafia wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac.

Awatar użytkownika
Bodhitto

Re: Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio

Post autor: Bodhitto » piątek 10 lis 2006, 22:24

...Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyć, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.

czy sa jeszcze jakies programy które potrafią wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosiłbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
Do loopów to się ACID doskonale nadaje
Tu darmowy

Awatar użytkownika
Foxter
Kontakt:

Post autor: Foxter » piątek 10 lis 2006, 22:26

...Mam jakieś loopy perkusyjne i czasem potrzebuje zmniejszyc, lub zwiekszyc ich tempo bez straty na ich jakości. Chyba Nuendo potrafi coś takiego ale to nie mam tego programu bo uzywam cubasa sx. w soundforge'u tez niby mozna ale zmienia się wysokość tonalna loopu.

czy sa jeszcze jakies programy ktore potrafia wykonac ta operacje i pozostawic przy tym loopa nienaruszonego brzmieniowo?
jak ktoś wie, to prosilbym podac jeszcze jak nazywa sie ta funkcja w programie i gdzie jej szukac....
np : Recycle , Ableton live.
http://profile.myspace.com/szymonszulc

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 10 lis 2006, 22:31

No przecież funkcjonalnie CubaseSX jest odpowiednikiem Nuendo - ma dokładnie ten sam zestaw funkcji edycyjnych!

Zmiana tempa, o którą pytasz jest klasycznym zabiegiem operacji destrukcyjnej, która jest świetnie opisana w instrukcji obsługi do Cubase, właśnie na przykładzie loopa perkusyjnego. I to krok po kroku, z obrazkami.

Nie mogę wyjść z podziwu, że wydałeś tyle pieniędzy na program a nie zadałeś sobie trudu choćby przewertowania manuala.

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » piątek 10 lis 2006, 23:10

jasne podejrzewam ze wydał kase ale na łącze internetowe

wydając tak duzą ilosc kasy to juz nie jest sie początkującym
ew ze dostał go do kjakies karty muzycznej

3mozliwosc ukradł

to jak skąd masz nuendo i cubase'a

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » piątek 10 lis 2006, 23:56

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:45 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » sobota 11 lis 2006, 00:00

Tak masz racje mam tą wersje reapera (powyzej 9,99 jako shareware)
to prawda program jest prosty ale skuteczny w koncu jest duzo producentów którzy nie potzrebują kilkunastu tracków

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 11 lis 2006, 00:14

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:45 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 11 lis 2006, 00:16

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:46 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » sobota 11 lis 2006, 00:25

Ale Reaper nie ma ograniczeń w ilości śladów...
...
Fajny jest ale czemu taki brzydki? Interfejs przypomina aplikacje z czasów win95
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ