witam. odnawiam temat gdyz mam do kolegow pytanie.
niedlugo bede robic maly remoncik i powiekszac rezyserke.
udalo mi sie ja wpasowac w dobre proporcje wyliczone przez Sepmeyer'a 1:1,28:1,54, przy wysokosci 3,40 m.
tyle ze, z racji ulozenia do reszty studia i wogole, musze zarowno szybe, jak i glosniki oraz duze biurko z LCD itd ustawic na dluzszej scianie a nie na krótszej
z racji ze pomieszczenie bedzie mialo 4,35 szerokosci, po odjeciu odstepu glosnikow od sciany + odleglosci "krzesla" od glosnikow (glowniki to aps aeon, ktore maja sluzyc jako odlsuchy sredniego pola) to od krzesla do tylnej sciany zostana mi praktycznie tylko 2 metry ? tylnia sciana oczywiscie bedzie odpowiednio przygotowana,
pytanie brzmi. czy wspomniane 4,35m (ktore w sumie beda pelnic role dlugosci - w relacji glosnik - tylnia sciana) nie bedzie za malo dla tych glosnikow ? nie bardzo mam mozliwosc ustawienia ich krótszej scianie, gdyz po jednej stronie sa drzwi wejsciowe, a po drugiej niesymetryczne okno w rogu. cala rezyserka to ok 22m2 oraz 77m3 czyli o 7m3 wiecej niz zalecane minimum (np przez real traps :>).
jak myslicie, czy przy odpowiednim zaadoptowaniu pomieszczenia, bedzie mozna spokojnie pracowac na tych glosnikach w takich pomieszczeniu, (chodzi glownie o zmeczenie sluchu)
Pozdrawiam
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"