Focusrite Twintrak Pro - doświadczenia?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
msieczko
Focusrite Twintrak Pro - doświadczenia?

Post autor: msieczko » piątek 12 mar 2004, 13:14

Opis problemu:

- szukam preampu, najlepiej dwukanałowego. Na oku (i w zasięgu cenowym) pozostały mi teraz Focusrite TwinTrak Pro i ReallyNicePreamp (firmy FMR).

Zależy mi na dwóch kanałach żeby móc przy nagrywaniu gitary (mikrofonowana paczka) robić jednocześnie dwa ujęcia (mikrofon dynamiczny + pojemnościowy ... lub dwa (różne) dynamiczne).

W pozostałych zastosowaniach wystarczyłby mi 1 kanał (np. bass DI, wokal).

Czy ktoś z was ma doświadczenie z TwinTrak Pro (Focusrite) ?? Mile widziane porównania do innego sprzętu.

A może porzucić nagrywanie na dwa mikrofony jednocześnie, i nagrywać poprostu więcej take'ów - a te same pieniądze przeznaczyć na naprawdę dobry, mający swój wyraźny charakter preamp - np. Great River 1NV.
Warszawa - 'home' studio

Qbee

Re: Focusrite Twintrak Pro - doświadczenia?

Post autor: Qbee » środa 08 lis 2006, 12:36

Jestem także zainteresowany preampami " Focusrite" 1 Trak master pro 2 voice master i myślałem też o tym urządzeniu masteringowym. urządzenia na pierwszy rzut oka wydają sie dosć poważne , myśle że brzmią na tyle ile kosztują. SSL, Thermionic culture czy Germanium niestety je zjada.
muzyk.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 08 lis 2006, 16:04

Za GreatRiver dalbym sie pokroic...dla mnie marzenie (wyzej Manley tylko)
FMR preamp - podobno wysmienity.
Nieco drozszy (800$) jest preamp DAV bg-1 robiony przez czleka z Decca, podbno bardzo solidny, niestety Di-box-owanie nie wchodzi w gre.
Focusrite Twin nieslyszalem, ale nie spodziewalbym sie nie wiadomo czego.

Jakos nie wiem czy wierzyc w tanie produkty drogiego producenta.

Ja majac taki wybor wszedlbym w FMR preamp+FMR RNC kompresor - kwota - 700$, RNC wpinasz w petelke w ten preamp - ma to zastosowanie i dla bassu i dla wokalu, czasem tez dla akustycznej gitary.

Qbee

Post autor: Qbee » środa 08 lis 2006, 23:03

Ostatnio udało mi sie zakupić Kompresor " Eventide omnipressor" I firma kurierska przywiozła go w stanie agonalnym . Dosłownie wszystkie włączniki połamane i nikt nie potrafii tego naprawić Nie ma już częsci do urządzenia sprzed 20 lat . Ludzie uwazajcie
muzyk.

ODPOWIEDZ