AKG czy CAD?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
oduck
Re: AKG czy CAD?

Post autor: oduck » wtorek 07 lis 2006, 10:45

przy okazji - refleksja :)

bo zerknalem na ceny europejskie CADow i jestem troche w szoku.. moze ktos wie dlaczego tak jest ze w stanach e100, e300 kosztuja az tyle mniej? sa nawet pakiety gdzie e100 i e300 mozna kupic za 2/3 polskiej ceny samego e300 :O

poza tym troche szkoda mi tej firmy :( robia naprawde za..ste mikrofony, i w USA cierpia na brak zaufania z powodu niskich cen, a u nas z kolei sa za malo popularni jak na swoje ceny (wyzsze), mimo ze jakoscia bija sporo ze swojej polki cenowej a i z wyzszej czesto tez..
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Foxter
Kontakt:

Post autor: Foxter » wtorek 07 lis 2006, 10:54

bo zerknalem na ceny europejskie CADow i jestem troche w szoku.. moze ktos wie dlaczego tak jest ze w stanach e100, e300 kosztuja az tyle mniej? sa nawet pakiety gdzie e100 i e300 mozna kupic za 2/3 polskiej ceny samego e300 :O

Tak jest ze wszystkim.Jak bardzo nie lubie USA jako kraju to faktem jest ze tam wszystko jest tansze.Dochodzi do tego zjawisko ze np z netu mozna wszystko kupowac bez podatku od sprzedazy (chyba ze jestes w Jersey) bo nie ma jakiejs ustawy w ich systemie regulujacej podatek z uwagi roznej jego wysokosci w innych stanach.Moj Virus byl tanszy w USA niz np w niemczech gdzie jest produkowany!!!!!!
http://profile.myspace.com/szymonszulc

Leff

Post autor: Leff » wtorek 07 lis 2006, 12:06

...rowniez jasny dosyc.. ale szczerze mowiac nie wiem jak sie zachowa w takiej sytuacji bo nie sprawdzalem.. no ale myslalem ze chcesz kupic mikrofon do dalszych ujec?

albo rybka albo akwarium ;)
Hi, hi, chodzi o mikrofon w dużym stopniu uniwersalny, który poradzi sobie z dalszym planem, ale będzie też pełnił funkcję normalnego mikrofonu wokalowego. Dobrym i tanim mikrofonem, który nieźle radzi sobie w obu sytuacjach jest StudioProject B 3, które posiadam w liczbie szt 2 :) Myślę, że wielu spośród Forumowiczów zdziwiłoby się mocno słysząc jak wychodzi na nich orkiestra symfoniczna. W dalszych planach działają naprawdę dobrze. Często lepiej, niż TLM 103, który potrafi zabrzmieć sucho i nieciekawie, mimo iż bardziej precyzyjnie.
Wracając do CAD'a e300 jest zachwalany głównie jako mikrofon wokalowy, doskonały też do instrumentów. Podejrzewam, że i dalszy plan ściągnie ładnie, co by mnie bardzo cieszyło, choć w tym celu i tak planuję wzbogacić się o Octavy Mk 012 lub Rode NT 5, a może o jedne i drugie, jak kasa pozwoli. Póki co jednak, wystarczy mi jeden mikrofon o podobnej funkcjonalności jak B 3, ale z trochę wyższej półki. I dlatego interesuję się e300:)
Pozdrawiam - Leff
P.S. Oduck - masz jakieś www?
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 09 lis 2006, 22:38

co do opinii o TLM103 to popieram w pelni - dla mnie to tez dosyc plaski i bez charakteru mikrofon - e300 glebsze brzmienie ma zdecydowanie, ale podobna detalicznosc i klarownosc

a www to o jakie ci chodzi>? moje prywatne? :D
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 09 lis 2006, 23:34

Kiedys, biorąc preampy presonusa dostalem zestaw mikrofonow cad do bebnow, byl to jeden z szczesliwszych mych zakupów.
Mikrofony sa bardzo dobre, daja detaliczny, transparentny dzwiek, swietnie przechwytuja transjenty, nie koloryzuja...
Szczegolnie podobaja mi sie icm417 na o-h zestawu perkusyjnego, doskonale tez do smyczkowych (kwartecik wyszedl pieknie) Sadze, (choc nie slyszalem) ze e300 to dobra inwestycja, sam mam na niego oko ;)

hanuman

Post autor: hanuman » piątek 10 lis 2006, 11:26

...Kiedys, biorąc preampy presonusa dostalem zestaw mikrofonow cad do bebnow, byl to jeden z szczesliwszych mych zakupów.
Mikrofony sa bardzo dobre, daja detaliczny, transparentny dzwiek, swietnie przechwytuja transjenty, nie koloryzuja...

jak się nazywa ten zestaw w ofercie cada? porównywałeś moze z innymi zestawami albo posiadasz jakieś nagrania zrobione za ich pomocą?

hanuman

Post autor: hanuman » piątek 10 lis 2006, 11:30

......Kiedys, biorąc preampy presonusa dostalem zestaw mikrofonow cad do bebnow, byl to jeden z szczesliwszych mych zakupów.

jak się nazywa ten zestaw w ofercie cada? porównywałeś moze z innymi zestawami albo posiadasz jakieś nagrania zrobione za ich pomocą?
...
ok, już sobie znalazłem na Twojej www:)

Leff

Post autor: Leff » piątek 10 lis 2006, 23:39

...co do opinii o TLM103 to popieram w pelni - dla mnie to tez dosyc plaski i bez charakteru mikrofon - e300 glebsze brzmienie ma zdecydowanie, ale podobna detalicznosc i klarownosc

a www to o jakie ci chodzi>? moje prywatne? :D...
Jeśli masz prywatne...;) Ale chodziło mi o www studia, czy też Twojego miejsca pracy
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » sobota 11 lis 2006, 10:23

www.efektura.com - to moje glowne zajecie ;) nie wiem, po co ci to, ale prosze brc :)
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ