Jak w temacie - dla niektórych pytanie może wydać sie glupie ale siedze juz kilka dni i nie mogę nic zaradzic - mianowicie nie dzialają mi te bebny a problem lezy w utworzeniu odpowiedniej sesji w PathMixie i konfiguracji mixera - jest tak ze oczywiscie program dziala, laduje banki brzmien , przy uderzaniu w bębny mixer ( ten z BFD , nie Pathmixa ) pokazuje reakcje na sygnal uderzenia tyle ze nic nie slychać. Tworze sesje All inputs ASIO - w programie ustawiam na ASIO 1/2 i nic - probowalem juz na wiele sposobow i nie moge sobie poradzic . Dodam ze na mojej poprzedniej karcie Audigy 2 dzialalo bez problemów.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
FxPansion BFD z PathMix (EMU 1212m) - nie działa
Re: FxPansion BFD z PathMix (EMU 1212m) - nie działa
dwie sprawy - routowanie z BFD (co jest driverem - asio?)
input w Patchmix
Wysterownie monitoring w Patchmix (w output jest informacja czy idzie do main output czy do odsluchu (to pozostalosc z odsluchu dla windows - glowny mikser))
Napisz jak Ci idzie
input w Patchmix
Wysterownie monitoring w Patchmix (w output jest informacja czy idzie do main output czy do odsluchu (to pozostalosc z odsluchu dla windows - glowny mikser))
Napisz jak Ci idzie
...dwie sprawy - routowanie z BFD (co jest driverem - asio?)
input w Patchmix
Napisz jak Ci idzie...
hmm kurcze nie daje rady no ale nie jestem pewien czy zastosowalem sie do twoich instrukcji odpowiednio tzw czy odpowiednio to ustawilem . Nie ukrywam ze jestem nowicjuszem w sprawach nagrywania ; czuje ze wiesz w czym problem tylko jesli mozesz to napisz lopatologicznie punkt po punkcie co mam zrobic w tym path mixie
z gory dziekuje
input w Patchmix
Napisz jak Ci idzie...
hmm kurcze nie daje rady no ale nie jestem pewien czy zastosowalem sie do twoich instrukcji odpowiednio tzw czy odpowiednio to ustawilem . Nie ukrywam ze jestem nowicjuszem w sprawach nagrywania ; czuje ze wiesz w czym problem tylko jesli mozesz to napisz lopatologicznie punkt po punkcie co mam zrobic w tym path mixie
z gory dziekuje
Najpierw upewnij sie ze w PATCHmix jest utworzony kanal Asio
Najlepeij jak otworzysz sesje Patchmixa Default for 1212m, tam jest taki kanal
Pozniej w outputs (nad prawym okienkiem Patchmixa sa inputs i outputs) sprawdz dokad jest wyprowadzony kanal odsluchu dla ASIO - moze byc na monitoring, na wszelki wypadek przelacz - jesli trzeba- na main out
Teraz w BFD upewnij sie ze wybrana jest Twoja karta w ASIO (czyli Emu ASIO - mowie z pamieci bo w tej chwili pracuje na innej karcie) oraz jakie jest wyjscie - musi byc z Emu w nazwie (ta pamiec...). JEsli dobrze to zrobisz to po prawej stronie okna BFD po wcisnieciu CFG czy config pokaze sie panel karty (np. wybor latencji)
Teraz powinno zagrac.
Na wszelki wypadek wlaczaj BFD Stereo (mowie o standalone) a nie Rewire czy inne.
Pozniej w outputs (nad prawym okienkiem Patchmixa sa inputs i outputs) sprawdz dokad jest wyprowadzony kanal odsluchu dla ASIO - moze byc na monitoring, na wszelki wypadek przelacz - jesli trzeba- na main out
Teraz w BFD upewnij sie ze wybrana jest Twoja karta w ASIO (czyli Emu ASIO - mowie z pamieci bo w tej chwili pracuje na innej karcie) oraz jakie jest wyjscie - musi byc z Emu w nazwie (ta pamiec...). JEsli dobrze to zrobisz to po prawej stronie okna BFD po wcisnieciu CFG czy config pokaze sie panel karty (np. wybor latencji)
Teraz powinno zagrac.
Na wszelki wypadek wlaczaj BFD Stereo (mowie o standalone) a nie Rewire czy inne.
...Najpierw upewnij sie ze w PATCHmix jest utworzony kanal Asio
Teraz powinno zagrac.
Na wszelki wypadek wlaczaj BFD Stereo (mowie o standalone) a nie Rewire czy inne....
W Outputs mam w zakladce Physical jedynie mozliwosc przelączania kanalu odsluchu miedzy Mix a Mon tyle ze tam sa tylko wiadomo wyjscia kart pokazane czyli : I/O Card Out 1/2 , PCI Card SPDIF itd gdy przechodze na zakladke HOST mam tam Aux Insert 2 -> Weave L/R , Aux Insert 3 ASIO in 1/2 , Strip 3 Insert 2 -> ASIO 3/4 itd i zadnej mozliwosci modyfikacji juz tu nie ma , to samo w Inputs - tam tez nic nie mozna zmienic ale widac ze sa polaczenia z ASIO , oczywiscie z lewej strony miksera mam zawsze jakas kolumienke z inputem ASIO ( moze trzeba w niej jakiegos SENDA dodac ? ) - w programie od poczatku mialem zakladke z logo karty i mozlioscia zmiany latencji , lunch patchmix itd - jest wyraznie tez ze pracujemy na EMU ASIO / do wyboru : ASIO 1/2 , ASIO 30/31 i itd w zaleznosci od sesji pachmixa- czasem otwieralem mu tu nawet nawet wyjscia na I/O CARD ale tez nie dzialalo , nie mam juz naprawde pojecia o co chodzi - dodam ze wszsytkie inne instrumenty VST mi bez problemow dzialaja a mam ich duzo . Mam teraz glosniki podlaczone do analogowych wyjsc z karty 0202 czyli I/O Card OUT 1/2 moze da cos jak przelącze na PCI CARD S/PDIF ???( pytam bo zeby to zrobic musze kupic najpierw przelotke z jacka glosnikowego do chincha ) - poza tym no mowie mam jakies 7 instrumnetow VST i przy kazdym wystarczy tak jak mowiles otworzyc przynajmniej jeden kanal ASIO , w programie ustawic odpowiednia latencje i wszytko dziala tylko tutaj dzieja sie takie rzeczy - program jest napewno dobrze zainstalowany bo jak tylko wkladam Audigy 2 to juz dziala bez problemow ( z E-MU tez widac ze jako taki program dziala bez problemow bo mixer BFD reaguje na uderzenia , probki sie laduja itd tylko nic nie slychac ). Jesli jestes wstanie mi cos jeszcze doradzic to bede wdzieczny jesli nie to i tak dziekuje za pomoc
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
Teraz powinno zagrac.
Na wszelki wypadek wlaczaj BFD Stereo (mowie o standalone) a nie Rewire czy inne....
W Outputs mam w zakladce Physical jedynie mozliwosc przelączania kanalu odsluchu miedzy Mix a Mon tyle ze tam sa tylko wiadomo wyjscia kart pokazane czyli : I/O Card Out 1/2 , PCI Card SPDIF itd gdy przechodze na zakladke HOST mam tam Aux Insert 2 -> Weave L/R , Aux Insert 3 ASIO in 1/2 , Strip 3 Insert 2 -> ASIO 3/4 itd i zadnej mozliwosci modyfikacji juz tu nie ma , to samo w Inputs - tam tez nic nie mozna zmienic ale widac ze sa polaczenia z ASIO , oczywiscie z lewej strony miksera mam zawsze jakas kolumienke z inputem ASIO ( moze trzeba w niej jakiegos SENDA dodac ? ) - w programie od poczatku mialem zakladke z logo karty i mozlioscia zmiany latencji , lunch patchmix itd - jest wyraznie tez ze pracujemy na EMU ASIO / do wyboru : ASIO 1/2 , ASIO 30/31 i itd w zaleznosci od sesji pachmixa- czasem otwieralem mu tu nawet nawet wyjscia na I/O CARD ale tez nie dzialalo , nie mam juz naprawde pojecia o co chodzi - dodam ze wszsytkie inne instrumenty VST mi bez problemow dzialaja a mam ich duzo . Mam teraz glosniki podlaczone do analogowych wyjsc z karty 0202 czyli I/O Card OUT 1/2 moze da cos jak przelącze na PCI CARD S/PDIF ???( pytam bo zeby to zrobic musze kupic najpierw przelotke z jacka glosnikowego do chincha ) - poza tym no mowie mam jakies 7 instrumnetow VST i przy kazdym wystarczy tak jak mowiles otworzyc przynajmniej jeden kanal ASIO , w programie ustawic odpowiednia latencje i wszytko dziala tylko tutaj dzieja sie takie rzeczy - program jest napewno dobrze zainstalowany bo jak tylko wkladam Audigy 2 to juz dziala bez problemow ( z E-MU tez widac ze jako taki program dziala bez problemow bo mixer BFD reaguje na uderzenia , probki sie laduja itd tylko nic nie slychac ). Jesli jestes wstanie mi cos jeszcze doradzic to bede wdzieczny jesli nie to i tak dziekuje za pomoc
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
W Outputs mam w zakladce Physical jedynie mozliwosc przelączania kanalu odsluchu miedzy Mix a Mon tyle ze tam sa tylko wiadomo wyjscia kart pokazane czyli : I/O Card Out 1/2 , PCI Card SPDIF itd gdy przechodze na zakladke HOST mam tam Aux Insert 2 -> Weave L/R , Aux Insert 3 ASIO in 1/2 , Strip 3 Insert 2 -> ASIO 3/4 itd i zadnej mozliwosci modyfikacji juz tu nie ma , to samo w Inputs - tam tez nic nie mozna zmienic ale widac ze sa polaczenia z ASIO , oczywiscie z lewej strony miksera mam zawsze jakas kolumienke z inputem ASIO ( moze trzeba w niej jakiegos SENDA dodac ? ) - w programie od poczatku mialem zakladke z logo karty i mozlioscia zmiany latencji , lunch patchmix itd - jest wyraznie tez ze pracujemy na EMU ASIO / do wyboru : ASIO 1/2 , ASIO 30/31 i itd w zaleznosci od sesji pachmixa- czasem otwieralem mu tu nawet nawet wyjscia na I/O CARD ale tez nie dzialalo , nie mam juz naprawde pojecia o co chodzi - dodam ze wszsytkie inne instrumenty VST mi bez problemow dzialaja a mam ich duzo . Mam teraz glosniki podlaczone do analogowych wyjsc z karty 0202 czyli I/O Card OUT 1/2 moze da cos jak przelącze na PCI CARD S/PDIF ??( pytam bo zeby to zrobic musze kupic najpierw przelotke z jacka glosnikowego do chincha ) - poza tym no mowie mam jakies 7 instrumnetow VST i przy kazdym wystarczy tak jak mowiles otworzyc przynajmniej jeden kanal ASIO , w programie ustawic odpowiednia latencje i wszytko dziala tylko tutaj dzieja sie takie rzeczy - program jest napewno dobrze zainstalowany bo jak tylko wkladam Audigy 2 to juz dziala bez problemow ( z E-MU tez widac ze jako taki program dziala bez problemow bo mixer BFD reaguje na uderzenia , probki sie laduja itd tylko nic nie slychac ). Jesli jestes wstanie mi cos jeszcze doradzic to bede wdzieczny jesli nie to i tak dziekuje za pomoc
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
...
SPDIF to na 100% mozesz odpuscic
To ze mikser BFD cos pokazuje nie ma znaczenia - bo wazne czy wychodzi do ASIO
niesetety na tym etapie nie mam pomyslow wiecej :( w tej chwili karte mam wymontowana - ale to ze inne vst dzialaja kaze przypuszczac ze wina lezy nie w karcie, a w konfiguracji BFD (wejsc wyjsc, zla instalacja, niechcacy cos moze wlaczyles - wiec sproboj stworzyc czysta sesje, przeczytaj instrukcje obslugio - etc.)
-
nie wiem czy to cos pomoze ale ja robie to prosto: instaluje sam program bez biblioteki brzmien a potem recznie zrzucam na dysk cala reszte do folderu BDF. pozniej odpalam cubase i pyta mnie gdzie jest folder BDF - wiec mu pokazuje i dziala:)