Proszę o ostatnią radę...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: Proszę o ostatnią radę...

Post autor: Zbynia » środa 01 lis 2006, 19:47

davi szumy z soundcrafta sa znikome - bardzo znikome tym bardziej gdy pracujesz na wejsciach symetrycznych.......

kolego emu1212m ma przetworniki jak protools hd192 - czyli najwyzsza klasa - takich przetwornikow NA PEWNO nie ma emu0404(ma gorsze i nie ma we/wy symetrycznych) i nie ma ich nawet emu 1820.......
pozatym polecam ci 1212m bo ma gniazda jack a nie mutiwtyk i gniazdka na co jak co ale marnych kabelkach jak emu0404(w dodatku niesymetryczne) - nie ma mozliwosci rozbudowy jak 1212(a kto wie moze z czasem zapragniesz dolozyc wejsc wiec tanio masz ada8000)

kabiny nie BUDUJ !!!!!!!! nigdy!!!juz tu watek byl - kompletnie odradzam - szkoda kasy i czasu

grembo opisal RF (sorki zapomnialem ze na boki tez zajezdza) - dobry pomysl i zajmujacy niewiele miejsca - moj pomysl z panelami plus pomysl kolegi z kotara tez jest swietny(polaczone te 3 to juz wypas)
popierwsze nie zajmuje ci nic polowy pokoju/pomieszzenia - mozesz sobie kotarke zsunac,panele zostaja na scianie i poprawiaja akustyke gdy sluchasz miksujesz a nie nagrywasz a RF idzie w kat......
nic lepszego sie nie wymysli
a przedewszystkim masz czym oddychac - pusc baka w takiej kabinie po kebabie albo czyms z cebulka i jestes trup........

co do statywu to moze i drogi ale najlepszy na rynku(podobnie jak K&M) - Widlici - metlowa podstawa laczaca sie z nozkami - ciezki i stabilny - athletici z tym plastikiem to syf na gora rok - pozniej juz sie buja na boki jak drzewo na wietrze.......

naprawde nie pozalujesz bo masz przyszlosciowy sprzet

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 01 lis 2006, 19:51

http://arcadeaudio.com.pl/arcade/servlet/Index?device=412

spojrz na to - normalnie 100% beyerdynamic(z wygladu) ale nie wiem jakie przetworniki siedza w srodku - jesli te same co w beyerach to w tej cenie ciezko znalezc cos lepszego - no ale ja ich nie slyszalem i nie znam nikogo kto by zaryzykowal kupno

Awatar użytkownika
SEDNODARO

Post autor: SEDNODARO » środa 01 lis 2006, 22:34

Wiec zadecydowałem tak słuchawki sennheiser hd202 zamiast AKG K55 co do statywu to może kupie K&M 25400 zamiast Athletic MIC 8E ale wolał bym wszystko zakupic w jednym sklepie (chodzi o rabacik ) bo zamawiajac sam statyw dojdą jeszcze koszta przesyłki,hyyy co do e-mu E-MU 1212M to różnica między e-mu0404 to 200 zł a mi wystarczy tylko podłączenie miksera w tym wypadku (Soundcraft Compact 4) słuchwaki podłącze do niego wiec nie będę potrzebował wiecej ani wejść a nie wyjść,co do pop filtra to moge wydac na niego 120-150 zł i miałem w planach kupić Studio Projects MPF słyszałem że jest warty swojej ceny ale widze że zdania ża podzielone co warzne staram się kupić całośc w jednym sklepie ze wzgledu na wspomniany rabat.Bo jaki jest ses kupic statyw czy pop filtrer w innym sklepie i dołożyc 25 zł za transport tym bardziej jeśli w trzech róznych sklepach bo nie w każdym sa dostepne dane akcesoria.Ja widze to tak :

mikrofon- OKTAVA MK 319 w wersji eco
karat muzyczna- E-MU 0404
mikser-Soundcraft Compact 4
pop filtr-Studio Projects MPF
statyw-Athletic MIC 8E
słuchawki- sennheiser hd202
uchwyt elastyczny-Oktava SM319
kabel mikrofonowy-na złaczach neutrik
kabel łaczące karte muzyczną z mikserem
.... i skuszę się jeszcze na Reflexion Filter
Pozdrawiam i dziękuję za cenne rady

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 01 lis 2006, 22:54

co do filtra powiem tyle ze taka siatke posiada kazdy mikrofon :))))))

dlatego daj sobie z nim spokoj i kup cos co ma ponczoche - dziala duzo lepiej i nie wplywa na dzwiek(taki druciak przepuszcza duzo mniej niz ponczocha)

Awatar użytkownika
SEDNODARO

Post autor: SEDNODARO » środa 01 lis 2006, 23:35

...co do filtra powiem tyle ze taka siatke posiada kazdy mikrofon :))))))

dlatego daj sobie z nim spokoj i kup cos co ma ponczoche - dziala duzo lepiej i nie wplywa na dzwiek(taki druciak przepuszcza duzo mniej niz ponczocha)...
Jaki byś mi polecił zależy mi żeby był w mairę dostepny ponieważ nie chcę wyadć dodatkowej opłaty za transport zamawiac go w innym sklepie niż całość zestawu

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 02 lis 2006, 01:53

albo idziesz na latwizne albo ci zalezy........

Awatar użytkownika
SEDNODARO

Post autor: SEDNODARO » czwartek 02 lis 2006, 01:59

...albo idziesz na latwizne albo ci zalezy...........
Skoro już tyle mam wydać na całośc to spewnością zależ wiec słucham propozycji

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » czwartek 02 lis 2006, 13:35

koniecznie popfiltr do mikrofonu - duzy nie zaszkodzi - polecam szure - moze nie jest tani(150) ale klasa najwyzsza......a nie ten blaszany wynalazek.....

a słyszałeś ten "blaszany wynalazek" bo ja go mam i nienarzekam.zaryzykował bym stwierdzeniem że sygnał jest mniej zniekształcony niż z "pończoch".
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » czwartek 02 lis 2006, 14:24

a słyszałeś ten "blaszany wynalazek" bo ja go mam i nienarzekam.zaryzykował bym stwierdzeniem że sygnał jest mniej zniekształcony niż z "pończoch".
...
Ja tez mam ten blaszany wynalazek. Nie ma to cos zadnego wpływu na brzmienie poza tym jest praktyczne, zwykłe popy ponczochowe śmierdzą po niektórych wokalistach unikających higieny ustnej i dentystów. blaszany wystarczy przepłukać, wytrzec i jest ok.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 02 lis 2006, 15:09

http://arcadeaudio.com.pl/arcade/servlet/Index?device=412

spojrz na to - normalnie 100% beyerdynamic(z wygladu) ale nie wiem jakie przetworniki siedza w srodku - jesli te same co w beyerach to w tej cenie ciezko znalezc cos lepszego - no ale ja ich nie slyszalem i nie znam nikogo kto by zaryzykowal kupno...

Wlasnie takie kupilem - fajne na pierwszy rzut ucha, jeszcze nie porownywalem z "oryginalem", ale mechanicznie niezle. Troche mniej wygodne jakby, ale moze "niewyrobione" jeszcze.

ODPOWIEDZ