Pytanie do użytkowników UAD-1

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: Pytanie do użytkowników UAD-1

Post autor: Master » wtorek 31 paź 2006, 00:33

...Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to polecam Extreme Sample Converter do pomiaru wydajności wtyczek

Z tym, że mierzy procedury przetwarzające sygnał audio + jeszcze czas potrzebny na obsługę buforów ASIO.

Dokładność 0.01 %

Często z tego korzystam oceniając obciążene różnych wtyczek czy procedur.

A tak po za tym z innej beczki. Jako że ExSC posiada własnego hosta dla wtyczek czy pokusiłby się ktoś o przetestowanie wtyczek z UAD-a pod hostem w ExSC dokładniej nazywa się to FX RACK. Moduł Hardware Converter -> FX RACK.

Czy wszystko działa prawidłowo na UAD-ach ?

Również bardzo by mnie interesował też test Virus TI w formie wtyczkowej czy działa prawidłowo

Jeżeli ktoś chciałby i byłby bardzo tym zainteresowany będę wdzięczny a może nawet otrzyma pełną wersję....
Jesli chodzi o Xt-s c to nie stety nie posiadam tego programu , ale za to posiadam Virusa TI :) ze starszym oprogramowaniem Virusa Uad działał średnio tzn. popierdywał sobie Virus , z nowym OS niema tego problemu , wszystko działa dobrze , oczywiscie czasami jak to w Virusie cos sobie piardnie ale teraz jo jest zadkosc, chyba nawet od kad jest 1.2.4 OS nie przypominam sobie aby cos sie działo , widac ze w Access sie staraja :) bardzo porpawił sie po ostatnim update

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 31 paź 2006, 00:38

...Jeżeli ktoś chciałby i byłby bardzo tym zainteresowany będę wdzięczny a może nawet otrzyma pełną wersję....
Oczywiscie takze pisze sie na Pełna wersje :) a tak na marginesie , czy ty takze jestes posiadaczem VIRUSA TI ?
znalazłem pewny Bug w tym instrumencie ... tzn, własnie w wersji VST ... i chciałbym to skonfrontowac ... zrsezta nawet zrobiłem strone opisujaca ten problem

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 31 paź 2006, 00:59

......Jeżeli ktoś chciałby i byłby bardzo tym zainteresowany będę wdzięczny a może nawet otrzyma pełną wersję....
Sorki , dopiero po przeczytaniu drugi raz twojego posta zrozumiałem o co Ci chodzi :) chciałbys aby ktos przetestował I Virusa i UAD .. . akurat jestem posiadaczem i tego i tego , takze niema problemu . jedyny problem to EX S C ,

Peta

Post autor: Peta » wtorek 31 paź 2006, 10:27

...Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to polecam Extreme Sample Converter do pomiaru wydajności wtyczek

Z tym, że mierzy procedury przetwarzające sygnał audio + jeszcze czas potrzebny na obsługę buforów ASIO.

Dokładność 0.01 %

Często z tego korzystam oceniając obciążene różnych wtyczek czy procedur.

A tak po za tym z innej beczki. Jako że ExSC posiada własnego hosta dla wtyczek czy pokusiłby się ktoś o przetestowanie wtyczek z UAD-a pod hostem w ExSC dokładniej nazywa się to FX RACK. Moduł Hardware Converter -> FX RACK.

Czy wszystko działa prawidłowo na UAD-ach ?

Również bardzo by mnie interesował też test Virus TI w formie wtyczkowej czy działa prawidłowo

Jeżeli ktoś chciałby i byłby bardzo tym zainteresowany będę wdzięczny a może nawet otrzyma pełną wersję....
A odnosnie ExSC to kiedy bedzie emu w dwie strony?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 04 lis 2006, 18:49

Dokładność 0.01 %

A wiec zrobilem na szybko wstepny test z pomoca oprogramowania ESC i potwierdzilo sie to, co pisalem wczesniej.

1. "pusty" ESC: CPU= 0.01%
2. wlaczam UAD, na poczatku 1176LN stereo - CPU= ok 0.75% (skacze +/- 0.02
3. to samo dla wtyczki mono - wartosci obciazenia bez zmian
4. kazda kolejna instancja wtyczek nie powoduje wzrostu obciazenia o kolejne 0.75%, ale znacznie mniej, przy kilku - kilkunastu wtyczkach mozna dojsc do prawdie 2% obciazenia, co kilka lat temu na slabszych maszynach (a UAD-1 jest przeciez od kilku ladnych lat produkowany) moglo istotnie wplynac na nawet kilkunastoprocentowe obciazenie na jedna karte UAD (co oczywiscie nie ma znaczenia, jesli sie korzystalo tylko z wtyczek UAD-1)

podobnie jest ze znacznie obciazajaca DSP wtyczka - Fairchild

Jest natomiast bardzo ciekawa rzecz. Otoz gdy uruchomie mniej obciazajacy plug-in, jakim jest EQ Cambridge, obciazenie nie wynosi 0.75% a jest przynajmniej 0.77-0.78 srednio, przy czym znacznie bardziej skacze, jakies +/- 0.04 a nawet wiecej
Nie ma przy tym znaczenia, ile punktow EQ wlacze (co z kolei ma istotne znaczenie dla UADa

W kazdym razie co bylo do udowodnienia, zostalo udowodnione - UAD jednak obciaza, tyle, ze dla dzisiejszego komputera jest to znikoma wartosc, a w przyszlosci ta relacja bedzie jeszcze mniejsza z powodu szybszego zlacza PCIe
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ